Καλώς ορίσατε στο autoexec.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Νέα

Small Business Server 2008

Τον κατέβασα για δοκιμή και τον εγκατέστησα σε Virtual PC. Η αλήθεια είναι ότι τον περίμενα να βγει με αγωνία, διότι ο προηγούμενος SBS 2003 αποδείχτηκε εξαιρετικό προϊόν για τις μικρές επιχειρήσεις που αφθονούν στη χώρα μας.

Η εγκατάσταση πολύ απλή, ακολουθεί την φιλοσοφία των άλλων προϊόντων, δηλαδή δεν ρωτάει και πολλά, ενώ αυτό που παρατήρησα είναι ότι διαρκεί πολύ λιγότερο από τον SBS 2003 (και χωρίς καθόλου αλλαγές CD, αφού ολόκληρος χωράει σε ένα DVD.)

Μετά λοιπόν από κάποιες επανεκινήσεις είμαστε έτοιμοι. Μόλις ξεκινήσει, ζητάει να ορίσουμε password για τον administrator και μας εμφανίζει την κεντρική κονσόλα, όπου θα πρέπει να κάνουμε τις τελικές ρυθμίσεις, ακολουθώντας μια σειρά από βήματα.

 

Η περιέργειά μου όμως εμένα ήταν άλλη: μετά από μια τόσο σύντομη εγκατάσταση, ο Exchange Server 2007 υπάρχει; Ρίχνοντας μια ματιά στα μενού ανακαλύπτω ότι έχει εγκατασταθεί, όπως επίσης και το OWA.

Επίσης και το γνωστό companyweb από την προηγούμενη έκδοση είναι εδώ με νέα εμφάνιση.

Με μεγάλη μου χαρά ανακαλύπτω επίσης ότι υπάρχει ο Windows Media Player, αλλά υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να εγκαταστήσουμε τον Messenger, με τον γνωστό τρόπο όπως και στα Vista. Παρατηρώ επίσης ότι έχουμε διαθέσιμο το Live OneCare, όπως επίσης και το ForeFront Server Security.

Αυτό πάλι τι είναι; SQL Server 2005 Management Studio Express!! Και ένας mini SQL 2005!

Τώρα πια δεν μας λείπει τίποτα. Ένα powershell και είμαστε εντάξει.

Συνολικά λοιπόν πρόκειται για τον άξιο διάδοχο του SBS 2003. Φυσικά και δεν χρειάζεται να περιμένουμε το SP 1 διότι είναι ήδη εγκατεστημένο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Share
Posted: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2008 12:00 πμ από το μέλος Chris Spanougakis
Δημοσίευση κάτω από:

Σχόλια:

Thanasis Kladakis έγραψε:

Πες μας Χρήστο, κυκλοφορεί μόνο 64bit? Και πόσο RAM θέλει ? (Μην πεις οτι παίζει μόνο με 3 GB γιατί πηδάω)

Αλλά και antispam και Antivirus ενσωματωμένα? Πολύ καλό ακούγεται.

Αυτό το καταπληκτικό προιόν το forefront client γιατί δεν το βάλανε για AV και προτιμήσανε το OneCare?

# Αυγούστου 3, 2008 3:40 πμ

Chris Spanougakis έγραψε:

Μόνο 64bit, τον εγκατέστησα στο hyper-laptop μου με 2GB Ram διαθέσιμα για το Virtual PC, αν και προτείνεται να έχουμε 4GB. Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης βγαίνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που λέει ότι πρέπει να έχουμε 4GB.

Στα ράφια των καταστημάτων στις 12 Νοεμβρίου.

# Αυγούστου 3, 2008 12:12 μμ
Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη