παίδες...όντας χρήστης linux και έχοντας κάνει πάμπολες προσπάθειες στις Interoperability δοκιμές μου...
έχω να πω το εξής...
το σπάσιμο ακόμα και του WEP είναι δύσκολο...στο Link Που είναι στο awmn ο τύπος έχει κάνει capture σχεδόν 45000 ivs...αυτό σε 2 λεπτά δεν γίνετε. εκτός και αν 2 λεπτά σπάσιμο θεωρεί τις πληροφορίες που πήρε μέσα σε 3 λεπτά από το airodump ή ότι χρησιμοποίησε το airodump στις 18:37 και το sceenshoot είναι στις 18:46! (ή στην τελική εφόσον έτρεξε όλα αυτά και μάζεψε τα 45000 ivs του πήρε δύο λεπτά για να βγάλει το κλειδί με το aircrack...χαίρω πολύ Blackman)
στον χώρο που είναι το γραφείο μου είναι σε 'ταράτσα' και από εδώ 'πιάνω' πολλά ασύρματα δίκτυα κάθε τύπου...για τον χαβαλέ και μόνο έχω βάλει laptops να σπάσουν διάφορα από αυτά και σε λίγες περιπτώσεις κατάφερα να μαζέψω λίγες χιλιάδες ivs μέσα σε διάστημα πάνω από μίας ώρας, στις υπόλοιπες απλά έχανε την επικοινωνία λόγο κακού σήματος
ακόμα και στην κίνηση που δημιουργεί κάποιος προς το AP δεν είναι αφικτό να έχεις 45000Ivs στο πιο 'δραστήριο' routerάκι. Δεν λέω ότι δεν σπάει. Φυσικά και σπάει και αν το δείτε στην πράξη είναι εύκολο, αλλά αυτό που θέλει είναι χρόνος για να μαζέψει τα απαραίτητα πακέτα.
Η αλήθεια είναι ότι όπου είχα διαβάσει για το συγκεκριμένο το εμφανίζουν ότι είναι κάτι που κάνει και ο Μπαρμπακίτσος με τα κοτόπουλα της γειτονιάς. Δεν θέλει τρελές γνώσεις (αφού άλλωστε στο διαδύκτιο θα βρείτε το πως γίνετε βήμα βήμα), αλλά δεν είναι και μπαμ μπαμ κατάσταση (troubleshooting αν κάτι δεν πάει καλά). Φυσικά όλα τα παραπάνω τα λέω από προσωπική εμπειρία.
Σε συζητήσεις που είχα κάνει με παιδιά που έχουν ασχοληθεί και λένε ότι το έχουν σπάσει γρήγορα έπεσαν σε περίπτωση που το AP που έσπασαν είχαν πολύ απλό keyword (μία απλή λέξη συνήθως) ή πολύ μικρό keyword.
Νομίζω ότι με χρήση μεγάλου και πολύπλοκου κλειδιού με χρήση WPA/WPA2 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν και με αυτά που έχω δει...γιου νέβερ νόου
πάντως για να έχετε και άποψη, όσοι θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο εργαλείο για δοκιμές, πάρτε και τα σχετικά links
http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=simple_wep_crack
http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=cracking_wpa
όπως και ο φίλος μας μπορεί να το δοκιμάσει στο δικό του ασύρματο...και αν θέλει κάτι άμεσο...να κατεβάσει την live έκδοση του Backtrack 3 για τις δοκιμές του (Backtrack 4 beta is on the loose).
G.K.
BSc in Business Information Systems,
MSc in Information Technology Management,
MCP, MCSA 2003, MCSA 2008, MCTS Virtualization