|
|
Server Hardware για Hyper-V Fail Over Cluster
Τελευταία δημοσίευση από το μέλος v_pasch στις 06-26-2010, 0:22. Η θεματική ενότητα έχει 43 απαντήσεις.
-
01-31-2010, 16:38 |
-
Chris Spanougakis
-
-

-
Μέλος από τις 01-16-2008
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 1.220
-
-
|
Απ: Server Hardware για Hyper-V Fail Over Cluster
Στην Αθήνα μπορεί, ίσως, αλλά εδώ πάνω δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα. Εδώ δεν έχουμε την δικιά σας πολυτέλεια να διαλέγουμε πελάτες. Αυτούς που δεν τους θέλετε, δώστε τους σε εμάς, δεν πειράζει.
Έχω επιχειρηματίες που αυτό το κολπάκι με τα χαμένα κέρδη δεν πιάνει σήμερα λόγω κρίσης. Το λογιστήριο κόβει τιμολόγια? Αυτό τον νοιάζει. Πάρε backup το λογιστήριο και τελιεώσαμε κύριοι.
Και τελικά εδώ πάνω δεν είναι και πολλά τα μαγαζιά που έχουν να δώσουν το 20χίλιαρο, οπότε μην συζητάμε αερολογίες. Ίσως να έχετε άλλη αγορά εκεί κάτω.
Do you want to receive our technical newsletter? Take a look here and don't forget to subscribe!
|
|
-
-
01-31-2010, 17:14 |
-
01-31-2010, 18:20 |
-
Vangelis
-
-

-
Μέλος από τις 02-09-2008
-
-
Δημοσιεύσεις 745
-
-
|
Συμφωνώ απόλυτα με τον Span για το όσο αφορά τον σχεδιασμός μια λύσης είτε περιλαμβάνει complicated σενάρια ή μια απλή λύση SBS πρέπει να γίνει απο έναν Misrosoft Partner ο οποίος γνωρίζει το τι θα προτείνει απο Software/Hardware για μια ολοκληρωμένη και άρτια λύση.
Επίσης συμφωνώ με το ότι η αγορά έχει αρχίσει και δυσκολεύει πάρα πολύ με την φερεγγυότητα των επιταγών, αλλά για αυτό είμαστε και εμείς υπέυθυνοι βάζοντας όρους και προυποθέσεις στην υπογραφή μιας πρότασης ανάλυψης έργου.
Φίλε andritso συμφωνώ μαζί σου και ξέρω απο προηγούμενα post του v_pasch ότι γενικά ψάχνετε, αλλά κατα την γνώμη μου καλά κάνει, γιατί μέσα απο αυτές τις απορίες μας κάνουν όλους πιο σοφούς και δίνουν πληροφορίες όχι μόνο στον v_pasch αλλά και σε άλλους που τυχών διαβάζουν το συγκεκριμένο post. :-)
Χαίρομαι που άρχισε μια αντιπαράθεση απόψεων για άλλη μια φορά στο autoexec.. Καιρός ήταν...
Απλά να έχουμε στο νου μας πως μια υλοποίηση έχει πολλές πτυχές που πρέπει να καλύψει ένας άνθρωπος που να γνωρίζει τα προιόντα που θα προτείνει, τα minimum requirements των προιόντων, αλλά και την υποδομή που θα χρειστεί για ένα σύστημα είτε failover ή μη..
Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά όλα τα ζητούμενα μια λύσης που θα δώσουμε, τουλάχιστον εγώ στην δουλεία μου αυτό κάνω..
Ανάγκες πελάτη--> Τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν--> Design--> Hardware --> και τέλος πλάνο υλοποίησης..βέβαια πάντα έχεις ένα σενάριο με το B Plan αλλά όταν ένημερώσεις πως δεν προτείνετε, και υπάρχουν ενδεχόμενα downtime, τότε όλοι πιστεύω συζητούν πιο σοβαρά το A Plan.
V
Hyper-Vangelis MCTS,MCTS on OCS,Hyper V, SCVMM,MCITP Ent.Admin,2008R2 Virtual Admin, MVP on Virtualization, MCT
|
|
-
-
02-01-2010, 17:53 |
-
Thanasis Kladakis
-
-

-
Μέλος από τις 07-02-2006
-
Πειραιάς
-
Δημοσιεύσεις 2.594
-
-
|
Chris Spanougakis:
Στην Αθήνα μπορεί, ίσως, αλλά εδώ πάνω δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα. Εδώ δεν έχουμε την δικιά σας πολυτέλεια να διαλέγουμε πελάτες. Αυτούς που δεν τους θέλετε, δώστε τους σε εμάς, δεν πειράζει.
Έχω επιχειρηματίες που αυτό το κολπάκι με τα χαμένα κέρδη δεν πιάνει σήμερα λόγω κρίσης. Το λογιστήριο κόβει τιμολόγια? Αυτό τον νοιάζει. Πάρε backup το λογιστήριο και τελιεώσαμε κύριοι.
Και τελικά εδώ πάνω δεν είναι και πολλά τα μαγαζιά που έχουν να δώσουν το 20χίλιαρο, οπότε μην συζητάμε αερολογίες. Ίσως να έχετε άλλη αγορά εκεί κάτω.
Ο Χρήστος αναφέρει μία πραγματικότητα. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες κακώς συζητάμε για partners, εργαλεία πρόγραμματισμού budget κλπ. Θέλω να πω, ότι υπάρχει μια αντίφαση στα όσα λέμε. Αν οι επιχειρηματίες είναι της πυρκαγιάς, κακώς σκοτωνόμαστε για πιστοποιήσεις και partnerships και competencies και εξειδικεύσεις. Αφού όλα είναι τρίχες, και ο πελάτης σας θέλει τον Σάκη τον σουγιά, σιγά μην ασχοληθεί να προσλάβει partner να κάνει ...μελέτη, ας γελάσω. Θα βάλει το Μήτσο τον Γκαβό τον .."προγραμματιστή" να βρεί άκρη.
Κι αν αυτό θέλει ο πελάτης σας, τότε κακώς δεν γίνεστε αυτό που πραγματικά σας ζητάει. Δλδ άσχετοι που να δουλεύετε για ένα κομμάτι ψωμί κάνοντας τα πάντα. Ελάτε να ανοίξουμε αλυσίδα "Σουγιάς και σία" και τέλος.
Ομοίως και στην εκπαίδευση. Κακώς καυτηριάζουμε το μοντέλο "Με λένε Λόλα και τα κάνω όλα". Αφού με τέτοιους πελάτες τέτοια εκπαίδευση πρέπει να διαθέτεις.
Όμως τελικά δεν είναι έτσι και εδω μέσα όλοι το ξέρετε, οπότε αν μην είμαστε τόσο κυνικοί. Και διαβάζουμε και κοπιάζουμε και ψάχνουμε για το καλύτερο και προσπαθούμε να πετάξουμε στο περιθώριο τους κακούς επαγγελματίες. Οπότε αεορολογίες ή όχι, οφείλουμε να πολεμήσουμε πριν παραδοθούμε. Θα λέμε στους πελάτες το σωστό κι ας επιλέξουν τελικά το πιο φτηνό. Θα δώσουμε εναλλακτικές και θα καθορίσουμε τα αναμενόμενα απο κάθε λύση.
Σε κάθε πολιτισμένο μέρος το ROI έχει βάση, και οι σωστοί επιχειρηματίες το λαμβάνουν υπόψη. Όσοι ζουν μόνο με επιχορηγήσεις και με προγράμματα, δεν νοιάζονται τόσο πολύ, γιατί τελικά και η εταιρία να καεί ολόκληρη θα την δουλέψουν στην λαδόκολλα, αφού η μηχανογράφιση μπήκε για να φάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι και δεν τους λέει κάτι. Αυτοί είναι κακοί πελάτες οπότε είτε τους αφήνουμε στους απανταχού σουγιάδες, είτε τους προσφέρουμε μια γεύση ποιότητας και επαγγελματισμού, ακόμη κι αν δεν τον καταλάβουν ποτέ.
Τέλος δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως σε κάποιες απαντήσεις προς τον αρχικά ερωτώντα υπάρχει μια δόση αγένειας. Μπορεί ο άνθρωπος να πήρε έγκριση για να υλοποιήσει μεγάλες υποδομές ή μπορεί να θέλει να παίξει θεωρητικά. Δηλαδή όσοι γράφουν στο autoexec δουλεύουν μόνο με δεδηλωμένο badget 1.000.000 αλλιώς δεν απαντάνε? ή μπήκε κανόνας ότι οι ερωτήσεις πρέπει να βασίζονται σε αυστηρώς πραγματικά γεγονότα και δεν το πήρα είδηση.
Όλες οι ερωτήσεις είναι δεκτές και όποιος θέλει απαντάει. Απο θεωρητικές ερωτήσεις εδω μέσα έχουμε γίνει όλοι καλύτεροι, γιατί αν περιμέναμε απο την πράξη ίσως είχαμε μείνει στα xp και στο μαυρο παράθυρο της μέσης ελληνικής εφαρμογής. Αν κάποιος είναι απασχολημένος σε projects εκατομμυρίων και δεν μπορεί να αποδεσμευτεί να απαντήσει, ας μην απαντήσει. Αυτά γιατί αισθάνθηκα λίγο άσχημη ατμόσφαιρα και είπα να επέμβω.
Θανάσης Κλαδάκης  
|
|
-
-
02-01-2010, 19:01 |
-
v_pasch
-
-

-
Μέλος από τις 05-26-2007
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 400
-
-
|
Λοιπόν μετά από συζήτηση που είχαμε στην εταιρία προέκυψαν οι παρακάτω απαιτήσεις: - Virtualization με Hyper-V
- Το Hardware θα είναι σίγουρα DELL.
- Οι Virtual Servers θα είναι:
- 1 Domain Controller + DHCP Server (Full Installation μάλλον, 1GB RAM νομίζω ότι είναι καλά τι λέτε?)
- 1 File Server + WSUS (Γενικά File Server δε θα χρησιμοποιήσουμε πολύ χώρο επειδή τα έγγραφα θα πάνε όλα στο SharePoint οπότε μάλλον μόνο για κάποια Folder Redirection των users κτλ, 3GB RAM νομίζω ότι είναι καλά ή 4GB?)
- 1 SharePoint Server 2007 (Τέλος του χρόνου παίζει να πάμε στο 2010)(Θέλουμε πολύ χώρο...έτσι ώστε να μην έχουμε ποτέ πρόβλημα χώρου εκτός και αν μπορούμε να αυξήσουμε το μέγεθος του VHD, 4GB RAM νομίζω ότι είναι καλά)
- 1 Exchange Server 2010 (Μετά από κάποιο καιρό θα τοποθετηθεί, για mail πιστεύω ότι για 20-25 mailbox * 5 GB=100-125GB MAX, 4GB RAM νομίζω ότι είναι καλά)
- 1 SQL Server 2008 R2 για τους developers (4GB RAM νομίζω ότι είναι καλά)
- 1 Antivirus Server (Forefront μάλλον)(Για clients, Exchange, Sharepoint)(Πόση RAM??)
- 3 maximum Development Servers γαι τους developers (Μπορεί και λιγότεροι με κανά Apache + MySQL)
- Data Protection Manager + SCVMM
- 1 Cisco Switch + 1 Cisco Router (που να υποστηρίζει SDSL, το θέλουμε για Internet + Vpn Server και να υποστηρίζει site to site Vpn)
- UPS για το Server Room
- Rack + Monitor + Keyboard (συρταρωτά)
- Backup Device (Tape or Disk??)
Τελικά βγήκαν πολλά.... Το BUDGET = μέχρι 30.000€ μόνο για το Hardware πάντα. Ο Dell virtualization advisor μου πρότεινε αυτό http://advisors.dell.com/AdvisorWeb/Solution.aspx?Advisor=c82c3ec8-c94f-4602-9a41-c20382db1cd0&AdvisorRequestId=5bb5baaa-700f-4d59-bb7f-ba006a535f47&cs=555 Ακούω παρατηρήσεις και προτάσεις για όλα τα παραπάνω
Vasilis
|
|
-
-
02-01-2010, 22:35 |
-
02-01-2010, 23:08 |
-
i-away
-
-

-
Μέλος από τις 11-19-2008
-
Θεσσαλονικη
-
Δημοσιεύσεις 405
-
-
|
Λοιπόν... Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να λύσουμε τις όποιες παρεξηγήσεις .... 1) Κάθε λειτουργικό σύστημα ή εφαρμογή έχει αυτό που λέγεται minimum & recommended requirements που απο μόνο του σημαίνει δεν μπορείς να βάλεις λιγότερο απο αυτό που λέει εκεί αν θες να είσαι προβλεπόμενος. ( Όλοι έχουμε παραβεί αυτόν τον κανόνα αλλά είναι εκτός του scope ) 2) Εκτός του παραπάνω πρέπει να ληφθεί υπόψην το φορτίο και η χρήση του εκάστοτε Server . ( Άλλη απαιτήσεις πλέον των ελάχιστων έχει ένας Exchange με 40 mailboxes των 25 GB και 2000 mail / sec και άλλες ένας με τα μισά παραπάνω στοιχεία ) 3) Το να πούμε βάλε 1,2,4,25 GB Ram,δίσκο ή ότι άλλο δεν έχει νόημα γιατί είτε μπορεί να είναι χρήσιμη είτε άχρηστη . Αυτά είναι ανά περίπτωση και συνάρτηση των παραπάνω.
V_pasch έκανες καλή αρχή.Θα σου πρότεινά να δεις προσεκτικά τα πρώτα 2 που αναφέρω να πάρεις μολύβι και χαρτί και να αρχίσεις τους υπολογισμούς. Δόξα τον θεό για φορτία,μνήμες ,κλπ υπάρχουν άπειρα Official calculators στα οποία μπορείς να βάλεις απίστευτη ποσότητα δεδομένων ώστε να έχεις το πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Δες το επισυναπτόμενο αρχείο που αφορά τον Exchange 2010 Αυτό που γράφεις μπορεί να είναι το τέλειο αλλά μπορεί και όχι . Μόνο η μελέτη και ο υπολογισμός θα σε οδηγήσουν στην σωστή λύση.
Γεώργιος Ανδρίτσος Speaking From the mountain with iphone.
|
|
-
02-01-2010, 23:18 |
-
v_pasch
-
-

-
Μέλος από τις 05-26-2007
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 400
-
-
|
anestius:Τώρα μας λες κάτι.... Λοιπόν 1gb δεν φθάνει στον controller τουλάχιστον 2gb (θα έβαζα 4gb)
Ο DC δεν κάνει κάτι το σπουδαίο από άποψη φόρτου. Μόνο κάθε πρωί θα τρώει μία φρίκη με τα logons και τα leases αλλά το 1 GB RAM είναι καλό. Κυρίως άμα γίνει σε core. Και εμείς λέμε για blade servers και fail-over cluster απλά δε το έθεσα για να δώ μήπως υπάρχουν και άλλες λύσεις εξίσου καλές.
Vasilis
|
|
-
02-02-2010, 1:15 |
-
Vangelis
-
-

-
Μέλος από τις 02-09-2008
-
-
Δημοσιεύσεις 745
-
-
|
Απ: Server Hardware για Hyper-V Fail Over C Dell EMC CX4-120 luster
ΑΑΑχχχ ρε Πασχαλίδη τι μας έκανες βραδυάτικα.... Λοιπόν ας συνετιστείς λίγο με αυτά που θές για αρχή. και συνεχίζουμε...ασε κάτω τα Core, σε κανα χρόνο ΑΝ αποκτήσεις εμπειρία το συζητάμε! Ας κάνω ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ τις παρατηρήσεις μου... "1 Domain Controller + DHCP Server (Full Installation μάλλον, 1GB RAM νομίζω ότι είναι καλά τι λέτε?)"Ο DC-1 Πρέπει να είναι Physical.. οπότε ξεκινάμε με έναν απλό R410 (Μιλάμε για Rack Mound πάντα....) με 2Gb Ram, 1 CPU και τις Onboard Nics, 2x SATA/SAS Raid 1, για να μπορέσεις να έχεις ένα λειτουργικό περιβάλλον ωστε να ξεκινήσεις!"1 File Server + WSUS (Γενικά File Server δε θα χρησιμοποιήσουμε πολύ
χώρο επειδή τα έγγραφα θα πάνε όλα στο SharePoint οπότε μάλλον μόνο για
κάποια Folder Redirection των users κτλ, 3GB RAM νομίζω ότι είναι καλά
ή 4GB?)"Δεν συμφωνώ θα δείς την ανάλυση μου παρακάτω και θα καταλάβεις... "1 SharePoint Server 2007 (Τέλος του χρόνου παίζει να πάμε στο
2010)(Θέλουμε πολύ χώρο...έτσι ώστε να μην έχουμε ποτέ πρόβλημα χώρου
εκτός και αν μπορούμε να αυξήσουμε το μέγεθος του VHD, 4GB RAM νομίζω
ότι είναι καλά)" Το Sharepoint 2010 ξέχνα το για αρχή είναι ακόμη BETA, κοιτάς μια λύση που να στηρίζετε σε προιόντα που έχουν support....και βασικά πωλούνται... Για το MOSS 2007 πρέπει να γίνει ειδικός σχεδιασμός αλλά άν μιλάμε για 20~50 users τότε με έναν Front End στην SharePoint Farm και έναν BackEnd SQL 2008 SP1 είσαι καλυμένος. Μπορέι ο Καναβός να πεί την αποψή του πάνω σε αυτό για να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Με 4Gb o Application είναι καλά.. Θα δείς παρακάτω..Που θα είναι ο SQL? τώρα αστο..θα συνεχίσω..Αν πάλι ΝΤΕ και καλά θες ΜΟSS 2010 πάρε SA στον MOSS 2007. "1 Exchange Server 2010 (Μετά από κάποιο καιρό θα τοποθετηθεί, για mail
πιστεύω ότι για 20-25 mailbox * 5 GB=100-125GB MAX, 4GB RAM νομίζω ότι
είναι καλά)" Ένας exchange server για 25 ~ 50 users δηλαδή consolidated Deployment όλοι οι ρόλοι και 8GB Ram πιστεύω να είσαι αρκετά ικανοποιημένος, όσο αφορά το sizing των database θα το δούμε παρακάτω. Αν σκεφτείς ότι 4Gb Ram θέλει μόνος του ο Mailbox Role, να έχει και ο κακομοίρης ο Hub Transport μαζί με τον Client Access άλλα 2 GB Ram και δεν θα βάλεις και Forefront For Exchange??? Πόσες μηχανές θα είναι ενεργές στον Forefront??OEO?Υπο συζήτηση...
"1 SQL Server 2008 R2 για τους developers (4GB RAM νομίζω ότι είναι καλά)"Άσε ρε Βασίλη τον R2 SQL, καταλαβάινεις πως ακόμη είναι Tech Preview... που να τον βάλεις παραγωγή.. Βολέυεσε με έναν 2008 SQL SP1 με Licence per CPU να έρθει και φτηνά..και βλέπεις...Αν καίγεσε με τον R2 πάρε και Software Assurance στον SQL."1 Antivirus Server (Forefront μάλλον)(Για clients, Exchange, Sharepoint)(Πόση RAM??)" O Forefront Client Security μπαίνει ΜΟΝΟ σε server 2003 και όχι και σε 2008, περιμένουμε το End Point Protection 2010 στο επόμενο Quarter. Για αρχή με 2GB Ram είσαι μια χαρά.Χωρίς να έχει τον SQL πάνω του. Και χρειάζεσε SQL Std ή Εnt ώστε να δουλέυουν σωστά τα Reporting Services.Οπότε μόνο την Console του Forefront χρειάζεσε μαζί με τον MOM Server που εγκαθιστά.Για τον Exchange πρέπει να το βάλεις στον Exchange.. στο ανέφερα παραπάνω και για το Sharepoint στον Αpplication θα δείς παρακάτω. "3 maximum Development Servers γαι τους developers (Μπορεί και λιγότεροι με κανά Apache + MySQL)" Εδώ πάλι θα διαφωνήσω εν μέρει, μπορέις να βάλεις έναν SQL Server έστω και R2 και MySQL και να έχεις 1~2 Application Servers να παίζουν οι Developers."Data Protection Manager + SCVMM" Αυτά τα 2 ΔΕΝ πάνε μαζί.... ο SCDPM 2007 SP1 ή ακόμη SCDPM 2010 RC (την περιμένουμε..) θα χρειαστεί ξεχωριστό Hardware ενώ τον SCVMM R2 μπορείς με 2 Host να τον έχεις και σε VM. Για τον SCDPM μπορείς να χρησιμοποιείσεις έναν Physical Server o οποίος θα έχει 2x 160 Sata Raid 1, για το OS και 3x την χωρητικότητα που θέλεις να παίρνεις Backup διαθέσιμη σε SATA δίσκους. Δλδ έαν θέλεις να παίρνεις 1TB Backup θα χρειαστείς 4xSata HD σε RAID 5 δλδ περίπου 2,97 GB διαθέσιμα..Προτείνω Dell Τ410, με 1 CPU και 4Gb Ram "1 Cisco Switch + 1 Cisco Router (που να υποστηρίζει SDSL, το θέλουμε
για Internet + Vpn Server και να υποστηρίζει site to site Vpn)" Eάν είσαι CISCO Guy και μπορείς με τις υγείες σου, αν πάλι ΟΧΙ τότε πάρε αυτά που σου λέει ο advisor της DELL "Power Connect". Για το SDSL δεν ξέρω, αλλά για ένας TMG 2010 σου κάνει ΠΑΡΑ πολύ καλά την δουλεία σου. Απλά να δείς τι κάνει και πως συνεργάζετε με τον Exchange 2010, Forefront for exchange 2010, της Microsoft οσο αφορά τον Edge Role.- UPS για το Server Room
- Rack + Monitor + Keyboard (συρταρωτά)
- Backup Device (Tape or Disk??)
Για το 1+2 θα βρείς άκρη και μόνος σου για το 3 σου απάντησα.Πάμε τώρα να δούμε πως το έχω σκεφτεί και εγω....? SOLUTION.. ΑΣΕ το
Dell EMC CX4-120 έχει ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ..και δεν κάνει για σένα... ξεκίνα με ένα EQL PS4000 ακόμη και με 16 x SATA δίσκους έχει πολύ καλά References... το έχω δουλέψει και τρέχει ΠΥΡΑΥΛΟΣ.. με 2GB. Σαν ποιό οικονομική λύση θα έβαζα 2x R610 με 32 GB RAM με 6 Nics όπως σου έγραψα και σε αρχικό POST. Τα 2 Nics με iSCSI Offload. Τα Switch πρέπει να υποστηρίζουν Flow Control και Jumbo Frames, που απο ότι θυμάμαι τα συγκεκριμένα το υποστηρίζουν.! Λύση λοιπόν.. 2x R 610 (2x CPU , 32GB Ram, 2x SAS 146GB, 4Nics Onboard και 2 iSCSI offload Nics + 2 Nic Optional) 1x R410 (1xCPU, 4 GB RAM, 2x SAS 146 GB, Onboard Nics) 1x T410 (1xCPU, 4GB RAM, 2x SATA 160 GB, 4x SATA 1TB, Onboard Nics) 1xEQL PS4000XV ( 2x PSU,2x Controllers,16x SATA 500GB, 2x Hot Spare, 14 Available Raid 1+0 σύνολο 7ΤΒ) To πως θα κόψεις τα LUNs εχει να κάνει με το πλήρη σχεδιασμό.... Tα Networks Stuff είναι λογικό να έχουν ως εξής 2 Switch και το Router σου. HOST Servers Config 1xNic For Management 1xNic For Virtual Network 1xNic For Cluster HeartBeat 1xNic For Live Migration 2xNic For iSCSI Traffic (Fail Over)Aν θές μπορέις να βάλει άλλη μια κάρτα 2x Nic για να έχεις 1xNic For Virtual Network 2nd 1xNic For External Network TMG 2010.Domain Controller, DNS, DCHP, CA Authority, στον R410DPM 2010 RC αν παίξεις με CSV στο Cluster σου αλλιώς LUN per VM και DPM 2007 SP1.(Fax Server) Virtual MachinesDC-2 ( 30 GB Fixed VHD, 1 GB Ram, 2x CPU)EXCHANGE ( 1x 40 GB Fixed VHD, 1 x 200 GB Fixed VHD, 8 GB RAM, 4xCPU)Application" MOSS Front End, WSUS" ( 1 x 40 GB Fixed VHD, 1x 100 GB Dynamic VHD 4 Gb Ram 2x CPU)DataBase " MOSS DB, SCVMM DB, Forefront DB, other Application DB" ( 1x 40 GB Fixed VHD, 1xDATABASE Sizing Fixed Vhd or Pass through LUN, 1x DATABASE LOGS Fixed Vhd, 6GB RAM, 4x CPU)Forefront Client (1x40 GB Fixed VHD, 2 GB Ram, 2x CPU) FileServer (1x40 GB Fixed VHD, 1x 80GB Fixed VHD, 2 GB Ram, 2x CPU)SCVMM R2 (1x 40 GB Fixed VHD, 2GB RAM, 2xCPU)Test SQL ( 1 x 40 GB Fixed VHD,1x 50GB Fixed VHD, 2 GB RAM, 4x CPU)Test App ( 1 x 40 GB Fixed VHD, 2 GB RAM 4x CPU) FTMG 2010 (1x 60 GB Fixed VHD, 3GB Ram, 2x CPU, 2x Nics)
Αν ξέχασα κάτι συγχωρέστε με,,, εγώ έτσι θα το σχεδίαζα, και οικονομικά και BEST PRACTICES, και συμβατός. V ΥΓ. Περιμένω ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ! Το θέμα είναι όμως ΠΟΙΟΣ θα υλοποιήσει αυτό τον σχεδιασμό..v_pasch είσαι σε θέση να υλοποιήσεις τέτοιου είδους λύσεις , αλλά και γνωρίζεις απο όλες αυτές τις τεχνολογίες που αναφέρα παραπάνω. Θέλει εμπειρία και πολύ διάβασμα.Ειδικά όταν μιλάμε για παραγωγή με zero Downtime. To έχεις ξανακάνει?
Hyper-Vangelis MCTS,MCTS on OCS,Hyper V, SCVMM,MCITP Ent.Admin,2008R2 Virtual Admin, MVP on Virtualization, MCT
|
|
-
02-02-2010, 1:28 |
-
Σελίδα 2 από 3 (44 εγγραφές)
2
|
|
|