Καλώς ορίσατε στο autoexec.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε Αναζήτηση

RRAS vs Cisco VPN

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος anestius στις 02-25-2010, 17:46. Η θεματική ενότητα έχει 20 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (21 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-23-2010, 23:29 22789 σε απάντηση της 22771

Απ: RRAS vs Cisco VPN

Το ιδανικότερο είναι να έχεις στημένο έναν RRAS πίσω απο ένα cisco. Εκεί κάνεις παπάδες
    Γεώργιος Ανδρίτσος
    Speaking From the mountain with iphone.
  •  02-24-2010, 10:34 22801 σε απάντηση της 22789

Αν και δεν γνωρίζω τα προϊόντα που ανέφεραν οι συνάδελφοι, στο θέμα RRAS vs Cisco, απλά δεν υπάρχει σύγκριση, λόγω features και μόνο. Το αν κάποιος χρειάζεται πολυτεχνείο, 2 μεταπτυχιακά και 5 χρόνια εκπαίδευση CNAP, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο εγώ επίσης το απορρίπτω, καθώς στα Cisco είμαι αυτοδίδακτος, με μόνο οδηγό το Cisco Library (κάτι αντίστοιχο με το Technet Library ας πούμε...). Ως προς τις τιμές, το ASA--5505-SEC με unlimited users, unlimited internal hosts, και ως 25 concurrent vpn users, κοστίζει γύρω στα 500€ + ΦΠΑ, όπως και ένα Router 886/887 με ADSL και ISDN backup, με full featured IOS Firewall, VPN κτλ κτλ, κοστίζει γύρω στα 350€ + ΦΠΑ ... Δεν είναι θέμα κόστους στο SMB κομάτι που ασχολούμαστε. Σε καμία των περιπτώσεων.

Τέλος να πούμε πως το ASA, ¨οπως ίσως δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, υποστηρίζει και PPTP & L2TP/IPSec Clients (άρα να έχεις την ευκολία στον client), εκτός από το Cisco VPN Client, ενώ ταυτόχρονα σου δίνει τις Access Lists για να διαχειριστείς την VPN πρόσβαση των χρηστών σου.

My 2 cents Cool

MVP on Lync Server
    MCSE : Server 2003
    MCTS : OCS 2007, Exchange 2007, Virtualization 2008 R2

Συνάδελφοι IT Pro's, για δύο πράγματα να μην αγχώνεστε...
    Για αυτά που μπορείτε να διορθώσετε, και για αυτά που δεν μπορείτε!

Όλα γίνονται, όταν ξέρουμε πόσο κοστίζουν!
  •  02-24-2010, 11:28 22804 σε απάντηση της 22801

Take one dollar George  Wink

Εχω δουλέψει τις λύσεις που ανάφεραν οι συνάδελφοι και συμφωνώ κάνουν την δουλειά τους μια χαρά. Αλλά επιτρέψτε μου πάντα να προτείνω λύση cisco.

Οχι δεν έχω 2-3 μεταπτυχιακά, ένα απλό ccna έχω αλλά το support της cisco απλά δεν υπάρχει αλλού. Με ενα smart net μπορώ να έχω 24x7 4h response για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσω. Ακόμα και configuration θέμα να έχω και όχι faulty product θα μου το λύσουν.

Το functionality που πολύ σωστά έγραψε ο Γιώργος για τον asa παίζει ακόμα και στην σειρά 886/7 adsl router. Με τα advanced ip services ενας adsl router υποστηρίζει ακόμα και dmvpn !!!!

Βέβαια ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του και με τι έχει μάθει να δουλεύει κάνει και τις επιλογές του.

Panagiotis Kouris
  •  02-24-2010, 12:27 22813 σε απάντηση της 22804

δηλαδή τι να πω εγώ όταν ζήτησα από τον router μου και καλά αντιπρόσωπο της cisco να μου πει τι πρέπει να κάνω για να κάνω delete vpn χρήστες και τελικά μου ζήτησαν 300€+ για να έρθουν να το κάνουν εκείνοι;

και τελικά το βρήκα μόνος μου στο internet και δεν ξανασχολήθηκα μαζί τους...
    G.K.
    BSc in Business Information Systems,
    MSc in Information Technology Management,
    MCP
  •  02-24-2010, 22:26 22833 σε απάντηση της 22813

Εσύ είπαμε τι λάθος έκανες Smile Μην το συζητάς περισσότερο. Δεν σου φταίει η Cisco Cool

MVP on Lync Server
    MCSE : Server 2003
    MCTS : OCS 2007, Exchange 2007, Virtualization 2008 R2

Συνάδελφοι IT Pro's, για δύο πράγματα να μην αγχώνεστε...
    Για αυτά που μπορείτε να διορθώσετε, και για αυτά που δεν μπορείτε!

Όλα γίνονται, όταν ξέρουμε πόσο κοστίζουν!
  •  02-25-2010, 17:46 22852 σε απάντηση της 22833

Παιδιά εγώ λέω το εξής ο καθένας υλοποιεί τις λύσεις του κάτω από κάπιους κατασκευαστές..... άλλοι είναι πιο ανοιχτοί σε support και άλλοι πιο κλειστοί. Ας πούμε Cisco όντως για να ζητήσεις κάτι να φτιαχτεί με Cisco (εάν δεν έχεις ξαναασχοληθεί) είναι λίγο παλούκι και σίγουρα θα σε χρεώσουν αδρά.....κατά την γνώμη μου καλά κάνουν....η γνώση πληρώνετε.......από την άλλη επιλέγεις καλό συνεργάτης και εξειδικευμένο και πας μαζί του...με ότι λύση έχει και μπορεί να σου προτείνει........ Το θέμα είναι να γίνει η δουλειά....
    Ανέστης Βατσιωαννίδης
    Watchguard certified Partner
    Watchguard professioanl partner
    X-rite certified Partner - distributor
Σελίδα 2 από 2 (21 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Personal Edition), από την Telligent Systems