Γεια σας παιδιά και καλή Σαρακοστή,
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον εδώ και καιρό όσα γράφονται και ήρθε η στιγμή που θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι!
Μου ζητείται να σχεδιάσω και να προτείνω μηχανήματα για μια εφαρμογή τηλεμετρίας που πρόκειται να στηθεί από μια εταιρία.
Αυτό που θα γίνεται στην ουσία είναι ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα δικό τους στην θέση του Listener όπου δέχεται εισερχόμενες συνδέσεις TCP/UDP από συσκευές που είναι διασκορπισμένες παγκόσμια. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται από τον σερβερ που παίζει τον ρόλο του Listener και αφού περάσουν μια επεξεργασία αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων.
Από την άλλη υπάρχει και ένα web application σε έναν IIS server (website), που τραβάει δεδομένα από την database και μπαίνουν χρήστες μέσω internet και τα βλέπουν.
Αυτό που απαιτείται είναι το όλο σύστημα να έχει uptime 99.99%. (πρωτότυπο!)
Έχω κάνει ένα πρόχειρο διάγραμμα και θέλω την γνώμη σας και την γνώση σας.. βασικά ο load balancer θα μοιράζει τις εισερχόμενες συνδέσεις 50-50 στους δύο listener και αν "πέσει" ο ένας θα παίρνει το 100% ο άλλος.
Η βάση θα είναι σε cluster με κοινό disk array ώστε αν "πέσει" ο ένας database server να αναλάβει ο δεύτερος.
Τώρα με τους application server (IIS) τους φαντάζομαι να παίξουν και αυτοί σε cluster για σιγουριά.
Πρώτα από όλα, θα ήθελα την γνώμη σας για την διάταξη, τι μου προτείνεται να αλλάξω και αν σας φαίνεται σωστή.
Δεύτερον μου έχει καρφωθεί η σκέψη ότι όλο αυτό μπορεί να γίνει με Virtual Machine (vsphere ή Hyper-v) και να χρειαστώ μόνο 2 δυνατούς σέρβερ και ένα κοινό data storage. Κατά πόσο είναι ασφαλές και αν προτείνετε μια τέτοια λύση?
Το budget για όλα είναι περίπου 20.000 ευρώ και στην ουσία το load είναι οι 100 connection / second από τις συσκευές τηλεμετρίας που απλά θα στέλνουν κάποια πακέτα και οι χρήστες/πελάτες που θα μπαίνουν στο website για να βλέπουν τις τιμές.
Ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ για την γνώμη σας!
Γιώργος