Μετά ενεργοποιείς το Alert στο σημείο που θέλεις. Αν πας σε μια λίστα για παράδειγμα, έχει ένα Alert Me ή κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι απ'εξω.
v_pasch:Καλημέρα, έχουμε στημένο έναν Sharepoint Server 2007 σε Windows Server 2008 R2 και θέλουμε να μπορούμε να στέλνει ο Sharepoint αυτόματα email όταν δημιουργούμε tasks σε κάποιον. Ο SMTP είναι installed & started και πήγα στο Web Application Outgoing E-Mail Settings και ρύθμισα τα settings αλλά μου βγάζει Unknown Error. Έχω δηλώσει Outbound SMTP server και τα emails και έχω πάει στον IIS και στο smtp έχω δηλώσει και εκεί τα ίδια. Μήπως απαιτείται exchange?
Αν θυμάμαι καλά δεν μπορείς να βάλεις credentials στο λογαριασμό του SMTP service από μέσα από το OSS 2007. Αυτό που συνήθως κάνουμε, είναι να βάζουμε τον SharePoint σε να βλέπει ένα τοπικό SMTP service που δεν απαιτεί credentials για σύνδεση και στην συνέχεια στον Exchange Server μας επιτρέπουμε σε αυτό το service να είναι Relay Server. Έτσι έχουμε ειδοποιήσεις μέσω e-mail μέσα και έξω από το domain μας.
Αν κάνω λάθος, ο Καναβός θα με κατακεραυνώσει, αν όχι θα πει ότι έχω δίκιο...
George J.
Αν υποθέσουμε ότι παίζει η διαδικασία που περιγράφει το blog - δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω - θα πρέπει να settαρεις τον SharePoint να βλέπει τον τοπικό SMTP και όχι το Gmail...
Και προσοχή τα credential για το GMail SMTP πρέπει να είναι αυτά του email λογαριασμού που χρησιμοποιεί ο SharePoint για να στείλει ειδοποιήσεις...
George J. Capnias: Αν υποθέσουμε ότι παίζει η διαδικασία που περιγράφει το blog - δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω - θα πρέπει να settαρεις τον SharePoint να βλέπει τον τοπικό SMTP και όχι το Gmail... Και προσοχή τα credential για το GMail SMTP πρέπει να είναι αυτά του email λογαριασμού που χρησιμοποιεί ο SharePoint για να στείλει ειδοποιήσεις...
Νομίζω ότι κάπου έχουμε μπερδευτεί για να ξεκαθαρίσω:
v_pasch:Έπαιξε κανονικά. Οπότε στον Queue & pickup folder βάζουμε το write permission του IIS User για να μπορέσει να στείλει. Ευχαριστώ
Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει - μήπως έχουν πειραχτεί τα permissions στο X:\inetpub για άλλους λόγους, όπως για την ασφάλεια του web server;