Καλώς ορίσατε στο autoexec.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε Αναζήτηση

Windows Server σε laptop

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος skok στις 01-20-2012, 0:23. Η θεματική ενότητα έχει 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-18-2012, 15:15 37941

Windows Server σε laptop

Διαβάζοντας άρθρα στο autoexec έτυχε να πέσω πάνω σε ένα που αφορούσε την εγκατασταση windows server (εκδοση 2008 νομίζω) σε
    laptop, επειδή γενικά δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από servers θα ήθελα να ρωτήσω

1) αν πέρα από την πρόκληση της εγκατάστασης ενός server λειτουργικου σε laptop υπάρχει και κάποιο χρηστικό ενδιαφέρον ή κάποιο
    πλεονέκτημα έναντι π.χ. των windows 7;

2) υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας των προγραμμάτων που τρέχουν σε windows 7 όταν θέλουμε να τα τρέξουμε σε windows server;

•  01-18-2012, 17:03 37945 σε απάντηση της 37941

Απ: Windows Server σε laptop

Εαν θες να δουλεύεις το PC σου σαν κανονικό PC άσε τα 7.
    Βέβαια θα σου πουν πολοί ότι έχουν βάλει διάφορα και σχεδόν έχουν γίνει 7άρια ο Windows Server τους.

Αν ΔΕΝ χρειάζεσαι για κάποιο λόγο Server μην τον βάζεις.
    Εμείς βάζουμε Συνήθως Dual Boot στα Laptop μας.
    Windows 7 και Server 2008 R2
    Το Server το χρειαζόμαστε κυρίως για τον hyperV όπου εκεί μπορούμε να σηκώσουμε virtual μηχανές του πραγματικού μας περιβάλλοντος για διάφορα τεστ.

Σαν εμπειρία πάντος είναι καλή να έχεις Dual Boot και μάλιστα Boot From vhd http://autoexec.gr/blogs/confessions/archive/2009/10/19/dual-boot-from-a-vhd-on-windows-7.aspx

Kostas Lagiopoulos
  •  01-18-2012, 17:21 37946 σε απάντηση της 37945

αυτό δεν μπορεί να γίνει και με το vmware σε windows 7? εγώ π.χ. όταν θέλω να δοκιμάσω κάποια
    διανομή linux χρησιμοποιώ το vmware player.
    Αλλοι λόγοι-πλεονεκτήματα χρήσης των win server σε laptop?

•  01-18-2012, 17:31 37947 σε απάντηση της 37941

Θεωρητικά θα τα καταφέρεις να το κάνεις να παίζει σαν τα Windows 7, εκτός κι να υπάρξουν προβλήματα με έλλειψη drivers για κάποιες απο τις συσκευές σου στον Windows Server.

Εγώ προσωπικά (και άλλοι συνάδελφοι και φίλοι)  εχω laptop με Windows Server και το χρησιμοποιούσα σαν το κύριο pc μου.

Απο πλευράς τυχόν προβλημάτων:

Αυτό που λέγεται επίσης είναι ότι το server λειτουργικό έχει περισσότερες hardware απαιτήσεις (επεξεργαστής, τροφοδοτικό) από τα windows 7 και δεν έχει σχεδιαστεί για laptop, οπότε "φθείρει" πιο γρήγορα το σύστημα.

Επίσης κάποια πολύ "μικρά" feautures των windows 7 (π.χ. gadgets) δεν παίζουν απευθείας σε server και χρειάζονται ειδική μεταχείριση και ίσως να μην καταφέρεις να τα έχεις.

Θα μείνω στην διαπίστωση του Κώστα, αν δεν το χρειάζεσαι πραγματικά μην το κάνεις, ή εφάρμοσε την μέθοδο του dual boot (απο vhd κατά προτίμηση)

Θανάσης Κλαδάκης
  •  01-18-2012, 17:44 37948 σε απάντηση της 37946

Μια χαρά γίνεται όπως το κάνεις. Απλά τα βράδια που δεν έχουμε τι να κάνουμε, προσπαθούμε να βρούμε σπασμένα firmware για τα laptop, να ενεργοποιήσουμε το κομμένο απο το bios virtualization και να στήσουμε 2008-R2. Εννοείται ότι η έκδοση είναι datacenter έτσι? Ειδικά αν είναι beta και πρόκειται να κυκλοφορήσει στο μέλλον, ακόμα καλύτερα.

Εσύ αλήθεια τα βράδια σου πως τα περνάς? Αν πάντως το επόμενο Σάββατο μετά τις 10 δεν έχεις τι να κάνεις παίζει SqlNight απο το Χατζηπαυλή.

http://www.sqlschool.gr/pages/SqlSaturdayNights.aspx

Άλλοι λόγοι-πλεονεκτήματα απο το να έχεις ένα laptop που δεν παίζει παιχνίδια, δεν υπάρχει.

To V or not to V?
    Ignorance is not the problem, the problem is the one that doesn't want to learn.
    If you fail to plan, you plan to fail...
  •  01-18-2012, 18:01 37949 σε απάντηση της 37948

@Thanasis Kladakis καταρχήν Χρόνια πολλά!!

θα πρέπει να το κάνω triple boot γιατί έχω μόνιμα και linux εγκατεστημένο (εκτός από τις δοκιμές που κάνω σε vmware)
    οπότε αρχίζει να γίνετε πολύπλοκο Smile

@apostolos απ΄οτι μπορείς να καταλάβεις "καιγομαι" κι εγώ με διάφορα και προσπαθώ τουλάχιστον παρασκευες και
    σαββατα βράδυ να κάνω "αποτοξίνωση", απ΄οτι βλέπω όμως τα SqlNight είναι "μαγνητοσκοπημένα" Smile
  •  01-18-2012, 21:46 37954 σε απάντηση της 37949

διαφωνω και εγω για την μονιμη χρηση των server σε λαπτοπ, το μηχανημα παυει να ειναι λαπτοπ για την απλο λογο οτι ειναι ενα λογισμικο κατασκευασμενο να τρεχει συνεχεια χρησημοποιοντας ολους τους πορους του συστηματος. Για εμενα δεν εχει νοημα να το εχεις σε λαπτοπ, εκτος και αν οι απαιτησεις σε συγκεκριμενα προιοντα προεχουν της φορητοτητας. Hyper-v, η κατι που δεν παει το μυαλο μου, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν προκειτε να εχεις οτι εφαρμογές εχεις με τα Win7

Ριξε μια ματια εδω να δεις ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι.

http://www.win2008r2workstation.com/

ΝΚ 

Δημοσίευση κάτω από:
  •  01-18-2012, 23:29 37956 σε απάντηση της 37954

Θα βάλω και εγω την γνώμη μου μιας και είμαι ένας κατ´ εξοχή τέτοιος χρήστης. Εδω και πολλα χρόνια το βασικό μου λειτουργικο με το οποίο ζω την καθημερινότητα μου είναι κάποια server έκδοση. Απο το 1997 με windows nt μέχρι σήμερα με τον r2.

Ο βασικός λόγος για την επιλογή μου αυτη είναι ότι θέλω ένα λειτουργικό το οποίο να είναι σταθερό και να εχε όλα όσα θέλω για να κάνω ανάπτυξη εφαρμογών για server side environment. Επίσης είμαι φανατικός χρήστης των virtual μηχανών και με τον hyperV έχω λύσει το θέμα μου.

Τι χανω; Δεν μπορω να πω και πολλά αν και ναι υπάρχουν κάποια το οποία δεν μπορω να τρέχω πχ το Zune. 
    Τι κερδίσω; Κατα την προσωπική άποψη πολλά. Αλλα το βασικότερο έχω ένα λειτουργικό που δεν λυγίσει με τίποτα.

Ναι θα συμφωνήσω με το Νασο οτι μασουλει γρηγορότερα την μηχανη αλλα πετάει  όταν πάρει φορά. Ναι δεν έχω επιλογές κλεισίματος των client OS, αλλα δεν με νοιάζει καθως έχω hyperV. Μπορω να στησω ολόκληρο δίκτυο στο pc και να δοκιμάσω ότι γουστάρω και αγαπώ. 

Βέβαια όλα αυτα για να γίνουν δεν γίνεται να γίνουν σε φορητο που αγοράζεις απο το Χ κατάστημα κάτω απο 1000€ θέλεις κάτι παραπάνω....
    Τώρα όσον αφορά driver, εξαρτάται τι πήρες. Υπάρχουν κατασκευαστές που τα έχουν,όλα και δεν σκας. Υπάρχουν άλλοι που ειναι άστρα να πανε. <το άστρα δεν είναι τυπογραφικο λάθος>.

Σταθμισε τις ανάγκες σου και επέλεξε... Αν θέλεις όσα θέλω εγω τότε ναι πας για server. Δες το link του Νίκου το οποίο περιέχει οδηγίες πως κανείς το server να είναι σαν client. Προσωπικά το έχω κανει και το κάνω παντα και δεν καταλαβαίνει κανείς ότι έχω server.

Τώρα όσο αφορά τα SQL Saturday Nights ναι είναι και σε κονσέρβα. Αλλα στην φρέσκια έκδοση έχεις και επιλογή να ρωτήσεις αυτο που θέλεις συν ότι μπαίνεις στην πάρεα των Greek SQL geeks.

Antonios Chatzipavlis

•  01-19-2012, 0:58 37959 σε απάντηση της 37956

Ο Windows 2008 R2 Server και το Windows 7 έχουν τον ίδιο kernel .

Το ότι κάποια προγράμματα δεν αρχίζουν εγκατάσταση  στον Server με το γνωστό error ΔΕΝ οφείλετε στο OS αλλά στον κώδικα των προγραμμάτων που τσεκάρει την version του OS.

Προγραμμα που θα εγκατασταθεί λειτουργεί.

Επαιζα χρόνια Flight Simulator X σε Windows 2003 Enterprise Edition με 6 GB Ram και καλή κάρτα γραφικών

( αυτά που ακούγονται ότι δεν βλέπει ο Server Drivers καρτων γραφικών είναι απλά ΜΥΘΟΙ ... )

Εκτός απο τα υπόλοιπα ΟΛΑ τα games που εγκαταστούσα στο Server μαζί με Visual Studio και IIS, SQL, Sharepoint , AD, Exchange ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ σε ένα

PC με Windows 2003 Enterprise Edition.

Και επίσης όπως είπε και ο Αντώνης επειδή ο Server ειναι δημιουργημένος για να αντέχει σε "κακουχίες" και load θα δείτε πάντα τον

Server πχ Windows 2008 R2 να ανταποκρίνεται καλύτερα σε load και πολλά open προγράμματα από ότι το Windows 7 σε PC με τα ίδια Specs.

Σας πληροφορώ ότι το FSX σε Windows 2003 Server (ξέρετε τις απαιτήσεις γραφικών και frames per sec που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι )

πήγαινε καλύτερα από ότι σε Windows XP και θα μου πει κάποιος τώρα το Client που έιναι optimized για παιχνίδια κτλ (ΜΥΘΟΣ)

Ο Server ειναι optimized στην διαχείριση RAM και CPU Load εκει που κολλούσαν τα frames στα Windows XP στον Server πήγαινε "σφαίρα".

Είπαμε ίδιο παιχνίδι ιδια κάρτα γραφικών και ίδια Specs .

Συμπέρασμα τι OS να χρησιμοποιήσω αν κατέχω νόμιμα ( θεωρητικά ) τις άδειες χρήσεις Server ή Client ?

Χωρίς ενδοιασμούς Server γιατί είναι ελάχιστα τα προγράμματα που δεν θα τρέχουν σε αυτόν ...

Επίσης ο Server σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιείς το PC ως 2 λειτουργικά ένα Client και ένα Server.

Από την μία θα παίζεις Games και απο την άλλη θα έχεις Hyper V SQL κτλ.

Eναλλάκτικά το Dual Βοοt αλλά το βλέπω πλέον περιττο σαν implementation.

Skok

B.Sc. Ed. Physics, M.Sc. Information Systems (cand.)
    MCT, MCITP, MCSE, MCTS, MCP+I, MCP, ITIL v3, CME

"...it seems that the laws of physics present no barrier to reducing the size of computers
    until bits are the size of atoms, and quantum behavior holds dominant sway”

Richard P. Feynman, Nobel Prize in Physics 1965

•  01-19-2012, 12:50 37962 σε απάντηση της 37959

Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες!

@Antonios Chatzipavlis Μπορω να στησω ολόκληρο δίκτυο στο pc και να δοκιμάσω ότι γουστάρω και αγαπώ.

δλδ μπορώ να δοκιμάσω να στήσω ένα εικονικό δίκτυο με 1 server και 10 clients που θα τρέχουν win XP, Vista, 7?
    Δεν έχω στήσει ποτέ server και πάντα ήθελα να μάθω να το κάνω. Αν ναι αυτό πόσο αληθινο μπορεί
    να είναι σε σχέση με την πραγματικότητα σε ένα εταιρικό δίκτυο;

•  01-19-2012, 14:46 37969 σε απάντηση της 37962

SnakeEyes:
    Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες!

@Antonios Chatzipavlis Μπορω να στησω ολόκληρο δίκτυο στο pc και να δοκιμάσω ότι γουστάρω και αγαπώ.

δλδ μπορώ να δοκιμάσω να στήσω ένα εικονικό δίκτυο με 1 server και 10 clients που θα τρέχουν win XP, Vista, 7?
    Δεν έχω στήσει ποτέ server και πάντα ήθελα να μάθω να το κάνω. Αν ναι αυτό πόσο αληθινο μπορεί
    να είναι σε σχέση με την πραγματικότητα σε ένα εταιρικό δίκτυο;

Η πραγματικότητα απο το lab δεν απέχει αρκετά. Σε επίπεδο λειτουργίας εφαρμογών πάντα. Σε επίπεδο sharing δεν μπορεί να αποτυπωθεί το δίκτυο μιας εταιρίας σε ένα lab. Υπάρχουν groups χρηστών ( λογιστήριο, μαρκετινγκ,κα) που ανήκουν σε διαφορετικά security groups, βλέπουν διαφορετικούς φακέλους κτλ. Υπάρχουν σενάρια δλδ που τα λύνεις στην πορεία. Απλά σε βοηθάει πρωτού ανατινάξεις το μαγαζί, να δεις πως δουλεύει ένα securtiy group, πως στήνεται ο wsus και πως γίνεται με ένα group policy τα clients να ενημερωθούν, χωρίς να επηρεάζεις το εταιρικό περιβάλλον. Φυσικά εννοείται ότι οι clients είναι διαφορων ειδών, ώστε να δοκιμάζονται αυτά που φτιάχνεις κατα πόσο δουλεύουν σωστά.

Απλά έχε υπόψιν ότι το να στήσεις 2008 r2 δεν διαφέρει απο το να στήσεις win7. Μετά αρχίζει το πανηγύρι. Πρέπει να μάθεις τι είναι το Active Directory,DNS σαν 2 βασικά πακέτα που πρέπει να γνωρίζεις και απο εκεί και πέρα και τα υπόλοιπα. Αν ο 2008 r2 είναι Small bussiness κουβαλάει μαζί του Sql, Exchange, Sharepoints οπότε θέλει διάβασμα όπως καταλαβαίνεις.

Δυστυχώς για να τα μάθεις σωστά δε ξέρω κατα πόσο το καταφέρνει κάποιος μόνος του. Αυτό που προτείνω είναι, στήστα, ρίξτα μια ματιά, πάνε σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο, εκπαιδεύσου και πιστοποιήσου.

To V or not to V?
    Ignorance is not the problem, the problem is the one that doesn't want to learn.
    If you fail to plan, you plan to fail...
  •  01-19-2012, 23:40 37981 σε απάντηση της 37969

Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν απέχει από την πραγματικότητα. Απλά δεν έχεις το υλικό εξοπλισμό για να παίξεις. Όλα τα άλλα τα παίζεις κανονικά...

Antonios Chatzipavlis

•  01-20-2012, 0:23 37983 σε απάντηση της 37981

Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη ότι σε ένα lab μπορείς να προσομοιώσεις πάρα πολλά σενάρια.

@SnakeEyes το να εγκαταστήσεις ένα Server και ένα Hyper-V δεν είναι και το ποιο τρομερά δύσκολο πράγμα.

Το να διαχειριστείς βέβαια σωστά τα παρααπάνω και οποιαδήποτε άλλα Services θέλει να επενδύσεις χρόνο και πολύ διάβασμα για να φθάσεις

σε ένα αποδεκτό επίπεδο.

Θα σου δώσω καποιες πρώτες πηγές για να τα εγκαταστήσεις.

Windows 2008 R2 Server - Active Directory - Hyper-V

http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd540764(WS.10).aspx

http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/running-windows-server-2008-r2-installing-creating-lab-domain-controller-part1.html

http://www.youtube.com/watch?v=KEx5ZV7mALE

http://www.petri.co.il/installing-hyper-v-on-windows-server-2008-r2.htm

Επίσης αν θέλεις περισσότερες πηγές για διάβασμα δες το post μου

http://autoexec.gr/forums/permalink/34058/34362/ShowThread.aspx#34362

Skok

B.Sc. Ed. Physics, M.Sc. Information Systems (cand.)
    MCT, MCITP, MCSE, MCTS, MCP+I, MCP, ITIL v3, CME

"...it seems that the laws of physics present no barrier to reducing the size of computers
    until bits are the size of atoms, and quantum behavior holds dominant sway”

Richard P. Feynman, Nobel Prize in Physics 1965

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Personal Edition), από την Telligent Systems