αν και από ότι κατάλαβα με συνομιλίες με τρίτους, κάποιοι θεώρησαν ότι τα μαργαρητάρια του Αντώνη έριξαν το επίπεδο του blog του, τόσο γιατί μπορούν να γραφτούν για συζήτηση σε ένα thread στο forum, αλλά και γιατί ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα θεωρεί (λαθεμένα) ότι τον θύγει.
απλά ελπίζω να το διαβάσει αυτό και να του ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάμε για επαγγελματίες του χώρου...δεν μιλάμε καν για τον ίδιο που τον ενόχλησε... γιατί είναι αξιόλογος, αλλά παρερμήνευσε για το που κατευθήνετε όλο αυτό.
όλοι έχουμε κάνει λάθη...κακές κρίσεις ή και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να έχουμε φερθεί αντίστοιχα η αντιεπαγγελματικά. είτε λόγο ιδιοσυγκρασίας είτε λόγο συγκιριών είτε λόγο κακής κρίσης ή ότι άλλο.
Δεν μιλάμε για καλούς IT Pros ή κακούς...μιλάμε για αυτούς που ΔΕΝ είναι IT Pros και λένε ότι είναι. Μιλάμε για Μηχανογράφους που απέχουν πολύ από αυτό το επάγγελμα.
Μιλάω για τις κοπέλες που μίλησα από την Μηχανογράφηση μεγάλου νοσοκομείου, που για να βρουν κάτι στο ERP τους (το που αλλάζει το email του προμηθευτή στο ERP) έκαναν συνάντηση πάνω από το τηλέφωνο για να ακούσω ότι θα μιλήσουμε μετά. Για εκείνες που τους είπα ότι έχουν κόψει το reverse lookup και έπρεπε να με ρωτήσουν 5 φορές απλά για να σιγουρευτούν τι τους λέω (φυσικά χωρίς να ξέρουν αν είναι μπακαλιάρος ή γαλαζόπετρα). Και για τον άλλο μηχανογράφο του ίδιου νοσοκομείου που επέμενε ότι τα email τους πάνε σε όλους εκτός από εμάς και τελικά δεν πάνε σε κανένα που έχει ρυθμίσει το spam filtering. Έτσι δεν μίλησα για αυτόν που πουλάει φούμαρα σε πελάτες...αλλά για άτομα που δουλεύουν σε μηχανογράφηση την ίδια ώρα που άτομα με πιστοποιήσεις, πτυχία και μεταπτυχιακά τώρα ψάχνουν δουλειά ή έχουν μία αβέβαιη δουλειά.
το ότι κάποιος είναι σε ένα τμήμα μηχανογράφησης ή ασχολείτε με μηχανογραφικά θέματα δεν τον κάνει μηχανογράφο ή ότι άλλο σχετικό. όταν ο φίλος μου που δούλευε για χρόνια σαν διευθυντής μηχανογράφισης σε μεγάλο εκδοτικό οίκο μου είπε ότι όλα τα έχει μάθει εμπειρικά...την ίδια ώρα που διαφωνούσε μαζί μου για συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν το Active Directory και εγώ να του λέω ότι απλά μου λέει μπούρδες.
Ο ίδιος άνθρωπος δεν εργάζετε πλέον εκεί και τώρα είναι από αυτός που περγράφουμε...ένας κακός επαγγελματίας και όχι IT Pro. Ίσως ένα απλός τεχνικός. Όχι όμως IT Pro. Του το έχω πει και του ίδιου.Αλλά δυχτυχώς οι εταιρίες και άτομα σε αυτές τον 'εμπιστεύονται' γιατί προφανώς τους σέταρε το ασύρματο δίκτυο και τους άλλαξε μνήμη σε 2 PCs με πρόβλημα.
Εμπειρικά η καλύτερη συνάντηση που είχα ήταν πριν πάω φαντάρος, ώντας ήδη με πτυχίο και αναμένοντας το μεταπτυχιακό μου, με πιστοποίηση σε NT και 3 χρόνια προυπηρεσία (δούλευα μόλις πήρα το πτυχίο) όντας 24 χρονών...πάω σε πελάτη για να του φτιάξω κάτι στο πρόγραμμα της Logic (θυμάστε το DeFacto) και έχουν φέρει ένα τέτοιο τύπο για να τους φτιάξει το δίκτυο για κάποιο πρόβλημα που είχαν. Πέρνω τηλέφωνο το αφεντικό και του λέω 'εδώ είναι ένας τεχνικός που έχουν φέρει και ταλαιπωριέται με το δίκτυο...να ασχοληθώ; γιατί δεν τον βλέπω να το λύνει"...οπότε μου δίνει το οκ.
Και ακολουθεί στοιχομηθία
-Θες βοήθεια;
-Όχι...τα καταφέρνω...
-Επειδή τελείωσα αυτό που έπρεπε να κάνω και σε βλέπω ότι έχεις κολλήσει στο θέμα του καλωδίου και της συνδεσμολογίας και αν είδα καλά και στις ρυθμίσεις των δύο υπολογιστών
-Ε; που τα είδες όλα αυτά;
-Μα είναι εμφανή...να το καλώδιο που δοκιμάζεις είναι twisted και δεν πρόκειτε να σου δουλέψει.
-Μπράβο μικρέ (ήταν μεγαλύτερος μου 2-3 χρόνια)...έχεις μάτι
-Και γνώσεις έχω του λέω. Θες να το λύσουμε σε 5 λεπτά; (του τα έλεγα και ψυθυριστά να μην τον εκθέσω)
-Για να σε δω ρε μάγκα...
συνδέω τα καλώδια όπως πρέπει...και αντίστοιχα τα PC με τις ρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν και σε δύο λεπτά το σύστημα έπαιζε.
του λέω ότι είναι όλα οκ και μου λέει
-Μισό να ανοίξω και τον server
-Τον server; Γιατί; Είναι κλειστός;
-Ναι.Το έκλεισα για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και καεί τίποτα τώρα που θα έπαιζα με τα καλώδια.
- !!!!!!! οκ...
τον ανοίγει και έρχετε και μου λέει
-Επειδή σε βλέπω και το έχεις το άθλημα...θες να σου δίνω καμία απογευματινή δουλειά να βγάζεις έξτρα χαρτζιλίκι;
-Έχεις πολύ δουλειά;
-Ναι, έχω πολλούς πελάτες και θέλω βοήθεια
πόσοι ξέρετε που είναι σαν και αυτόν;το παραπάνω έγινε το 2003...
τέτοια άτομα είναι δυστυχώς που όταν έγινε αυτή την 10ετία η μεγάλη έκρηξη του IT και του Internet στην Ελλάδα (γιατί είμαστε και 20 χρόνια πίσω), ο κάθε τύπος σαν και αυτόν χρυσάφιζε
G.K.
BSc in Business Information Systems,
MSc in Information Technology Management,
MCP