Jump to content
  • entries
    26
  • comments
    17
  • views
    20633

Server 8 Lunch and Learn Part 5-2 Windows Deployment Server Options


giotis

923 views

 Share

Αφού τελειώσαμε με την εγκατάσταση του ρόλου θα δούμε μερικές από τις επιλογές που έχουμε πριν βάλουμε κάποιες πραγματικές εικόνες και τις απαραίτητες ρυθμίσεις στον DHCP.

Στο ανανεωμένο μενού βρίσκουμε αρκετές νέες επιλογές.Σημαντική προσθήκη είναι η υποστήριξη για Drivers μέσα από την κονσόλα του WDS.

options1.png

Επιτέλους μέσα από την κονσόλα του WDS μπορώ να προσθέσω Out-of-the-box Drivers οι οποιοί θα χρησιμοποιηθούν κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος!

options2.png

Αν και δεν είχα την ευκαρία να δοκιμάσω τη νέα λειτουργία ,αφού χρησιμοποιώ Virtual Machines,αν κρίνω από την κατάσταση λειτουργίας του Server από την Beta έκδοση ,φαντάζομαι πως είναι έτοιμη. Μάλιστα απο ότι φαίνεται είναι και μια απλή διαδικασία μερικών κλικ.

options3.png

Στις επιλογές του Server εντύπωση προκαλεί η υποστήριξη για αρχιτεκτονική Arm στο Boot και στο Client

options4.png

Στις επιλογές του Active Directory Prestaged Devices πρόσθεσα και έναν υπολογιστή για να δούμε τι επιλογές έχουμε και σε αυτό το κομμάτι.Χρησιμοποίησα ένα Mac Address φανταστικό ,όμως αν χρησιμοποιήσετε το πραγματικό του υπολογιστή που θέλετε να εγκαταστήσετε τότε θα εγκατασταθεί σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες.Στην αρχική σελίδα μπορείτε να δείτε και το CN του υπολογιστή το οποίο φανερώνει και τη θέση που θα το βρούμε στο Active Directory.

options5.png

Στην ταμπέλα Boot μπορούμε να ορίσουμε τον Server από τον οποίο θα κατεβάζει ο υπολογιστής το αρχείο Boot για την εκκίνηση καθώς και ποια πολιτική θα ακολουθήσει.

options6.png

Στην ταμπέλα Client Unattend βρίσκουμε μια πολύ σημαντική επιλογή , το Unattend αρχείο που θέλουμε να χρησιμοποιήσει ο συγκεκριμένος υπολογιστής! Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα εγκατάστασης σύμφωνα με τον υπολογιστή!

options7.png

Τέλος στο Join Rights μπορούμε να επιλέξουμε τη συμπεριφορά της σύνδεσης του υπολογιστή στο Domain όταν τελειώσει η εγκατάσταση.

options8.png

Το μόνο που απομένει είναι να προσθέσουμε τις ρυθμίσεις στο DHCP Server μας ,αφού ο συγκεκριμένος δεν έχει το ρόλο εγκατεστημένο.Εδώ ανακάλυψα και κάτι ακόμη σημαντικό.

Στο Demo για το DHCP είχα προσθέσει τη δυνατότητα Failover. Από ότι φαίνεται δεν υποστηρίζεται η εκτέλεση του BootP και του DHCP ταυτόχρονα όταν έχω Failover στο DHCP. Για αυτό το λόγο το απενεργοποίησα προσωρινά.

options9.png

Οι δύο επιλογές που πρέπει να προσθέσω στο DHCP μου για να εκκινήσει το PXE Boot και να αρχίσει η εγκατάσταση είναι η επιλογή 066 και η 067. Η διεύθυνση του Server και το αρχείο Boot.sdi που διαβάζει τη σωστή πλατφόρμα (Χ64 ή Χ32) και επιλέγει το κατάλληλο αρχείο για την εκκίνηση.

options10.png

Το μόνο που έχει απομείνει είναι να προσθέσω εικόνες και θα είμαι έτοιμος για την εγκατάσταση από το δίκτυο.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest Anonymous

Posted

Μετά από την εγκατάσταση των File Services θα εξετάσουμε άλλον ένα ρόλο που είναι αρκετά σημαντικός στην

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...