Jump to content
  • entries
    26
  • comments
    17
  • views
    20661

Lunch and Learn RDS in Server 2012 Part 1 Χαιρετίσματα από το BYOD


giotis

1426 views

 Share

   Ένας απο τους σημαντικότερους ρόλους στον Windows Server είναι ο ρόλος του Remote Desktop. Αμέτρητες φορές στο παρελθόν ο Terminal Server έχει δώσει λύσεις σε εταιρικά περιβάλλοντα αφαιρώντας την ανάγκη παραμετροποίησης των τερματικών και προσθέτωντας την ευχέρεια της χρήσης μέσω του Session Virtualization.

Εν έτει 2012 ο Remote Desktop Server μεταμορφώθηκε στη λύση που χρειάζονται οι εταιρείες για τους νέους τρόπους εργασίας και το BYOD. 

   Η νοοτροπία που ακολουθεί είναι απλή με δυο μορφές εγκατάστασης οι οποίες μπορούν και να συνδυαστούν. Αν και οι δυο τρόποι δίνουν λύση στο ίδιο πρόβλημα , την απομακρυσμένη εκτέλεση εφαρμογών ,διαφέρουν σημαντικά στον τρόπο που το καταφέρνουν.

   Η πρώτη ονομάζεται Remote Desktop Services Session Virtualization ,το γνωστό Remote Desktop ,με σκοπό την παροχή εφαρμογών στους τελικούς χρήστες χωρίς να χρειάζεται καμία εγκατάσταση στον υπολογιστή τους παρά μόνο στον εξυπηρετητή.

   Η δεύτερη λειτουργία ονομάζεται Remote Desktop Services Desktop Virtualization και καθίστα δυνατή την εκτέλεση ενός ολόκληρου Desktop λειτουργικού μέσα στον Hyper V και η παροχή πρόσβασης στον τελικό χρήστη μέσω του Remote Desktop.

   Οι δυνατότητες αυτές υπήρχαν και στον Server 2008 όμως έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ που από το πρώτο δευτερόλεπτο δε μπορεί κανείς να αγνοήσει τις διαφορές.

   Κοινοί παρονομαστές είναι ο Connection Broker και το Remote FX. Ο Connection Broker πλεον παίρνει τη θέση του οδηγού. Με τη χρήση του Connection Broker ο Server είναι σε θέση να διαχειριστεί από έναν Server και μερικούς χρήστες έως δεκάδες Servers και χιλιάδες χρήστες.

   Φυσικά ένα προϊόν που έχει φτιαχτεί για το Cloud δε θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κάτι λιγότερο από την αιχμή της τεχνολογίας στην ποιότητα της απομακρυσμένης σύνδεσης και το όνομα της τεχνολογίας αυτής είναι το RemoteFX. Το Remote FX αποτελείται από τμήματα τα οποία είναι υπεύθυνα για την συνολική ποιότητα εμπειρίας στη χρήση του Remote Desktop.Συγκεκριμένα οι βελτιώσεις είναι οι παρακάτω:

RemoteFX For WAN

   To RemoteFX for WAN έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζει την χρήση των γραφικών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες σύνδεσης έτσι ώστε η εμπειρία χρήσης να βρίσκεται πάντα σε ικανοποιητικό επίπεδο.

RemoteFX Adaptive Graphics

   Το Adaptive Graphics αφού καθορίσει τον τύπο των πληροφοριών που απεικονίζονται στην οθόνη φροντίζει να συμπιέσει και να αποστείλει τα δεδομένα ανάλογα με τον τύπο,εικόνα,κείμενο και δεδομένα με τη χρήση διαφορετικών Codec.

RemoteFX Media Remoting

    Με το Media Remoting είναι δυνατή η εκτέλεση εφαρμογών με πολυμέσα ακόμη και μέσω του Remote Desktop.Αναλαμβάνει να αιχμαλωτίσει τα δεδομένα που περιέχουν εικόνα ,βίντεο ή ήχο και να τα αποστείλει στον υπολογιστή πελάτη για αποσυμπίεση και αναπαραγωγή

RemoteFX Progressive Rendering

   Το Remote FX Progressive Rendering αναλαμβάνει να εμφανίσει την είκονα με σταδιακή απεικόνιση έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η εμπείρια χρήσης. Αν για παράδειγμα σε μια σελίδα βρίσκονται εικόνες και κείμενο ,εμφανίζεται το κείμενο και σταδιακά γίνεται το Rendering της εικόνας.

RemoteFX Multi Touch

   Φυσικά οι δυνατότητες αφής δε θα μπορούσαν να λείπουν με τα Tablet να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Το Remote FX έχει τη δυνατότητα μέχρι 10 ταυτόχρονων σημείων αφής.

RemoteFX USB Redirection

   To USB Redirection έχει σχεδιαστεί από την αρχή με τη δυνατότητα μεταφοράς οποιασδήποτε συσκευής μέσω του Remote Desktop.

 

Στο επόμενο Blogpost θα αναλύσουμε τον νέο τρόπο εγκατάστασης και τις δυνατότητες του Remote Desktop Services.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...