Jump to content

Αδυναμία αυτόματης απόδοσης IP


DSK
 Share

Recommended Posts

Προσπαθώ απο χτες να βάλω ένα laptop με μια κάρτα Broadcom 440x (εσνύρματη), να μπαίνει ατο δίκτυο με αυτόματη IP.(Με στατική μπαίνει).

Είναι αδύνατον. Προσπαθεί αλλά τίποτα.

Πριν μου πείτε για DHCP να σας πώ οτι είναι ενεργή και η υπηρεσία Πρόγραμμα-Πελάτης DHCP και στο laptop και στο router. Στο ίδιο δίκτυο τα άλλα pc μπαίνουν κανονικά.

Φόρτωσα νέους drivers και του κατασκευαστή (Fujitsu) και του κατασκευαστή της κάρτας.

Το δοκίμασα με "καθαρό" φορμαρισμένο δίσκο.

Το ipconfig /all μου δίνει:

Ενεργοποίηση DHCP    Ναι

Αυτόμ.ρύθμιση ενεργή    Ναι

Διεύθυνση IP   169.254.178.188   ?

Μάσκα υποδικτύου   255.255.0.0

Προεπιλ.Πύλη      (Κενό)

 

Τα Windows είναι XP Pro

 

Help!

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι είναι το ίδιο με αυτό http://autoexec.gr/forums/thread/39128.aspx ;

Εγώ πάντως το έχω πετύχει με ένα σωρό μηχανήματα, και το μόνο που κατάφερα είναι να τους βάζω στατικά IP & DNS. Βέβαια όταν μιλάμε για laptops είναι πρόβλημα, γιατί όταν πάνε αλλού δεν παίζει το κόλπο...

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι δυνατο ενα μηχανημα να μην μπορει να παρει ip απο το δικτυο. σιγουρα κατι ειναι λαθος η με την συσκευη που μοιραζει τις διευθυνσεις η με το τερματικο σου, μην ξεχναμε οτι πολλα λαπτοπ εχουν 3rd party tools τα οποια κανουν διαχειρηση των δικτυων που συνδεομαστε. ο καλυτερος τροπος ειναι με ενα νεο καθαρο μηχανημα να δουμε αν ο dhcp θα δωσει μια νεα διεθυνση και επειτα να ψαχτουμε για το προβλημα.

 

ΝΚ

 

Link to comment
Share on other sites

Νίκο όμως στο θέμα που παρέθεσα, αυτό το πράγμα είπα, ότι συναντάω μηχανήματα που σε κάποια δίκτυα παίζουν χωρίς πρόβλημα ενώ σε άλλα βάζουμε καρφωτά τα σχετικά για να παίξει.

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνήσω με το Νίκο. ΔΕΝ είναι δυνατό (ούτε αποδεκτό) ένα μηχάνημα να μη μπορεί να πάρει ΙΡ από το δίκτυο. Η λύση στατικής ΙΡ θα πρέπει να είναι μόνο προσωρινή γιατί καθιστά μη διαχειρίσιμο (στο κομμάτι αυτό) το PC. Με κάποιο low-level troubleshooting (Wireshark κλπ) μπορεί να στοχοποιηθεί ο ένοχος σχετικά εύκολα και να φτιαχτεί.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...