Jump to content

Dns Server Split DNS


kriti_kostas
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Έχω ένα πρόβλημα (μάλλον λόγω έλλειψης γνώσης ή κάτι μου ξεφεύγει) και θέλω την βοήθεια σας.

 

Το domain name της εταιρείας είναι το ίδιο με το domain name τους website.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει το website της εταιρείας εσωτερικά.

 

Διαβάζοντας διάφορα βρήκα ότι για να δουλέψει θα πρέπει να προσθέσω ένα a record ...πρόθεσα λοιπόν δύο το ένα με www και το άλλο χωρίς το οποίο βλέπει τον εξωτερικό server του host ... 

 

Για κάποιο διάστημα φαίνεται να δουλέυει κανονικά αλλά μετά από λίγo προστίθενται (δεν γνωρίζω από που δύο a records)  και φαίνονται οι dns (domain controllers) server και το site δεν "παίζει" ... Αφαιρώ τα δύο records και ξαναεπανέρχεται ...Όσο και αν έψαξα δεν μπορώ να βρω από που φέρνει αυτά τα δύο records και πως θα το κάνω να μην τα προσθέτει. 

Καμία ίδεα και καμία συμβουλή που θα μπορούσε να βοηθήσει?

Ευχαριστώ

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

έχεις δηλαδή active directory domain της μορφής company.gr 

Στο Active Directory λοιπόν παίζει ο DNS ο οποίος έχει την ζώνη company.gr (Πολύ σωστά).

Έχεις δλδ έναν τουλάχιστον Domain Controller (ΠΧ 192.168.1.1) ο οποίος είναι και DNS Server

Ο server σου και όλα τα PC σου στο δίκτυο, πρέπει να έχουν σαν DNS στην κάρτα δικτύου τους, αυτόν τον DNS (και μόνο αυτόν) δηλαδή τον 192.168.1.1. (Αν έχεις και δεύτερο Domain Controller τότε θα έχουν σαν δεύτερο DNS τον δεύτερο Domain Controller σου).

Για να βγαίνουν internet όλοι, θα πας στον DNS Server αυτόν και θα ορίσεις Forwarders πχ τον 8.8.8.8 .  Οπότε πλέον όλοι οι υπολογιστές στο δίκτυό σου θα βγαίνουν Internet με ορισμένο μόνο τον DNS 192.168.1.1  ο οποίος για ότι δεν γνωρίζει θα ρωτάει στον έκω κόσμο τον 8.8.8.8 και όλα θα είναι μέλι γάλα.

Πάμε τώρα όσο αφορά το Site σου,  (www.company.gr). ΕΞΩ από το δίκτυό σου κάνε ping www.company.gr θα σου δείξει μία ΙΡ (ανεξάρτητα αν απαντάει στο Ping ή όχι) έστω την a.b.c.d.

Θα πας στον DNS (Domain Controller 192.168.1.1) και στην ζώνη company.gr θα δημιουργήσεις μία νέα εγγραφή Host A  με όνομα www , όπου θα βάλεις την ΙΡ a.b.c.d.

 

Τώρα όσο αφορά τα δύο Records που λες ότι ερχονται μόνα τους... 
στον έξω κόσμο υπάρχει λογικά ένας εξωτερικός DNS Server που λογικά δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τον μέσα DNS σου. Αν είναι έτσι και δεν έχει πράγματι καμία σχέση με τον μέσα κόσμο σου, τότε δεν έρχεται από το Internet, που αυτό είναι και το "σωστό".

Μήπως έχεις κάποιον υπολογιστή ο οποίος σαν όνομα ονομάζεται www ???  Αν ναι τότε θα δεις στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου του ότι έχει Register στον DNS και για αυτό γράφει την εγγραφή του στον DNS σου. 
Δες όταν δημιουργηθεί η εγγραφή τι ΙΡ λέει στον DNS σου. Λογικά λέει κάποια εσωτερική ΙΡ σου. Αυτό είναι το "προβληματικό" PC σου που κάνει την εγγραφή και πρέπει να δεις τις ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου του...

 

Τέλος μία ερώτηση, όταν λες κατχώρησα 2 ένα www και ένα χωρίς δεν καταλαβαίνω τι λες ...  Κάνε μόνο ένα (έστω προσωρινά) το www για να δεις την συμπεριφορά και από που έρχονται οι εγγραφές αυτές στον DNS του Domain σου.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...