Jump to content

mor

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

mor's Achievements

  1. Καλησπερα στην Κοινοτητα. Ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει στησει SCOM 2012 και εχει κανει monitor Exchange 2007. Αν ναι ποσο ευκολο ή δυσκολο ηταν για το πετυχεις!![] Εχω στησει SCOM 2012 και προσπαθω να κανω monitor 2007 Exchange with SP3 αλλα δεν μου ερχονται καθολου δεδομενα. Εχω βαλει management packs, εχω δημιουργησει run as account αποκλειστικα και μονο για αυτο to monitoring, αλλα δυστυχως κανενα αποτελεσμα. Τι αλλο πρεπει να γινει για να παιξει το ρημαδι!! Καμια ιδεα??
  2. Οποτε για να κλεισουμε το discussion το dns load balancing το κανουν οι dns των παροχων και θεωρητικα οι χρηστες θα συνδεονται ειτε απο την μια μισθωμενη ειτε απο την αλλη (round robin τεχνολογια) στην δικια μου περιπτωση. Μια τελευταια ερωτηση εσωτερικα στην DMZ θα χρειαστω 2 EDGE Lync Server για να παιξει το σεναριο; Ευχαριστω για τις πληροφοριες και θα τα πουμε και συντομα απο κοντα []
  3. Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις. Σχετικα με τα UTM Appliance ειναι το πρωτο που προτειναμε αλλα ζητησανε να χρησιμοποιησουμε το ηδη υπαρχον εξοπλισμο (Cisco Firewall). Οσο αφορα παντως το architecture diagram η απορια μου ειναι η εξης: Στον DNS του internet domain δημιουργω 2 A record με 2 διαφορετικες public IP αλλα να κοιτανε σ΄ενα ονομα πχ. access.mydomain.com σωστα? υποθετικα ομως οτι ο χρηστης που συνδεεται μεσω internet στον edge δεν βρισκει διαθεσιμο τον edge μεσω του πρωτου Α record τοτε θα προσπαθησει να συνδεθει στον edge server μεσω του αλλου A record αυτοματα ή θα βγαλει μηνυμα το Lync Client οτι ο server δεν ειναι available? Πως πετυχαινεις το DNS Load Balancing ειναι βασικα η απορια μου? Με τους FE το εχω καταλαβει και το εχουμε υλοποιησει με διαφορετικο priority στα SRV Records. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος.
  4. Καλησπερα. Θα ηθελα την βοηθεια σας στο παρακατω σεναριο. Εχουμε στησει ενα lync edge server και με ρωταει ο πελατης πως θα μπορουσαμε να δημιουργησουμε failover σεναριο ωστε αν πεσει ο παροχος του Internet οι χρηστες που ειναι συνδεδεμενοι στον edge να συνεχιζουν να ειναι connected μεσω αλλου παροχου!! Πιστευετε οτι το παρακατω σεναριο ειναι εφικτο; εχω βρει ενα διαγραμμα απο Microsoft που χρησιμοποει DNS Load Balancing (http://blogs.technet.com/b/fmustafa/archive/2011/03/18/microsoft-lync-server-2010-edge-server-reference-architecture-diagrams.aspx) αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο που ψαχνω. Με χαρα θα ακουσω προτασεις και υλοποιησεις που ισως εχετε κανει!!
  5. Ναι εχετε δικαιο με αυτα που γραφω να ρωτατε αν εχω βαλει mediation role αλλα ελα που εχω βαλει τον ρολο.... Η 0.8 ειναι ο UM server μου. Το voice mail δουλευει κανονικα, δηλαδη μπορεις να το καλεσεις εσωτερικα και να διαβασεις τα email σου, το calendar. Επισης ενας PSTN user μπορει να σου αφησει voice mail οταν σε καλει και δεν απαντας. Οι κλησεις ερχονται απο εξω προς το AudioCodes, απανταει το κεφαλικο νουμερο που εχει και το εταιρικο μηνυμα και οταν πατας το 2 για να σε κανει transfer στο εσωτερικο 110 μετα απο λιγα δευτερολεπτα σου απανταει το auto attendant "the call cannot be transfered" και ξαναπαιζει το εταιρικο μηνυμα. Μαλλον θα συνεχισουν να δουλευουν με τα response groups και θα περιμενουμε επισημα να βγει ο LYNC 2010 για να το στησουμε και τοτε ξαναδοκιμαζω το UM.
  6. Ξαναεπανερχομαι παλι στο ιδιο προβλημα μετα απο πολυ καιρο γιατι μεν ειχαμε βρει λυση με τα Response Groups αλλα ελα που εμφανιστηκε παλι η αναγκη για να εχουμε UM. Ετρεξα Βαγγελη το logging στο OCS και μεσα απο το Sip Stack βλεπω το παρακατω error: VIA: SIP/2.0/TLS 192.168.0.8:38829;branch=z9hG4bKec456889 ROUTE: <sip:ocs.mydomain.internal:5061;transport=tls;opaque=state:F;lr> CONTACT: <sip:dialplan.mydomain.internal:5066;ms-fe=DC01.mydomain.internal;transport=Tls;ms-opaque=52fa12c7061a0364>;automata CONTENT-LENGTH: 0 REFER-TO: <sip:110;[email protected];user=phone> REFERRED-BY: <sip:[email protected];user=phone> USER-AGENT: RTCC/3.0.0.0 Message-Body: – $$end_record TL_ERROR(TF_CONNECTION) [1]03BC.0188::11/18/2010-14:36:50.670.000002b1 (SIPStack,SIPAdminLog::TraceConnectionRecord:SIPAdminLog.cpp(160))$$begin_record LogType: connection Severity: error Text: The peer is not a configured server on this network interface Peer-IP: 192.168.0.8:38829 Transport: TLS Result-Code: 0xc3e93d6a SIPPROXY_E_CONNECTION_UNKNOWN_SERVER Data: fqdn="dialplan.mydomain.internal" $$end_record Καμια ιδεα.......
  7. Καλησπερα, Εχω στησει OCS R2 και Exchange UM 2007 και παροτι εχω κανει το integration με βαση το documentation το auto attendant δεν δουλευει. Για να ειμαι πιο λεπτομερης το voice mail δουλευει κανονικα το προβλημα ειναι οτι οταν απανταει το auto attendant και παταω ενα key mapping για να μου περασει την κληση σε ενα εσωτερικο (3ψηφιο) μου απανταει το ιδιο το auto attendant μετα απο μερικα δευτερολεπτα με το μηνυμα "the call cannot be transferred". Να αναφερω μερικες ακομα λεπτομερειες: 1) OCS and UM εχουν ιδιο certificate απο την ιδια internal root certification authority. 2) Location profile of OCS R2 is the fqdn of UM dial plan. 3) Both scripts .\ExchUCUtil.ps1 and OCS script εχουν "τρεξει" επιτυχως. 4) Εχω δημιουργησει ενα normalization rule οπου μετατρεπει τα 3ψηφια σε +30210777xxx (ψευτικα νουμερα οπου αντιστοιχουν σε καποιους χρηστες). Το normalization rule εσωτερικα απο client δουλευει μια χαρα (πληκτρολογεις 101 και το μετατρεπει σε +30210777401). 5) Εχω ελεγξει τα δικαιωματα του RTCService User και εχει Read μεσα στον Exchange. Ποιος αλλος χρηστης πρεπει να εχει δικαιωματα και που (Exchange, OCS) Το gateway μου ειναι ενα Audiocodes 1000. Δεκτη οποιαδηποτε βοηθεια γιατι στερεψα απο ιδεες!!!
×
×
  • Create New...