Jump to content

nicoven

Members
  • Posts

    135
  • Joined

  • Last visited

About nicoven

  • Birthday 04/12/1976

nicoven's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Φιλε Fumanchu ευχαριστω πολύ. Το εχω δει το αρθρο που μου πρότεινες αλλα είναι στην ουσια αυτό το whitelisting το οποιο και θελω να αποφυγω διοτι απαιτει αρκετο χρονο για administration.
  2. Καλησπέρα, Σε domain με Win 2012 DCs και clients Win 7 Pro, οι απλοί χρήστες δεν μπορούν μεν να εγκαταστησουν εφαρμογές στο program files, αλλα μπορουν να εγκαταστησουν π.χ. το WinRAR στο προσωπικο προφιλ τους, κατι το οποίο δεν θέλουμε. Το Applocker δεν παιζει λόγω Profesional εκδοσης, θελει Enterprise. To whitelisting μεσω Software Restriction Policy θα ήθελα να το αποφύγω, γιατι έχει περίπλοκη διαχείριση. Έχω φτιάξει πολιτική να μπλοκάρω τον Google Chrome ονομαστικα, αλλα υπάρχουν άπειρες εφαρμογες και δεν μπορω να κάνω το ίδιο σε όλες. Θελω να μην μπορεί ο χρήστης να εγκαταστήσει καμία εφαρμογή exe στο profile του (AppData). Τι άλλες λύσεις, εκτός από third party προγράμματα, υπάρχουν? Μπορώ να κανω disable τον Windows Installer σε επίπεδο χρήστη ας πούμε? Ευχαριστώ πολύ
  3. Καλημερα σε ολους Θελω να δημιουργησω documentation για περιπου 17 servers και DC, ωστε να υπαρχει πληρης καταγραφη και ημερολογιο συμβαντων - αλλαγων για αυτα τα συστηματα.Φανταζομαι οτι ακομα και ενα word template σωστο, θα με βοηθουσε. Εχω ακουσει οτι μπορω να το κανω με τα Microsoft Operations Framework και microsoft solutions framework. Μετα απο πολυ συντομη ερευνα και αφου υπαρχουν πολλα και διαφορετικα components σε αυτα τα προγραμματα κα να σας πω την αληθεια ψιλομπλεχτηκα,ζητω την βοηθεια σας στα εξης. 1. Γινεται αυτο που ζηταω? 2. Με ποιο συγκεκριμενο κομματι απο αυτες τις σουιτες,μπορω να το κανω? 3. Καποια αλλη εναλλακτικη 3rd party προταση,παντα free? Ευχαριστω πολυ
  4. Λοιπον, εγκατεστησα το spiceworks σε ενα αλλο Η/Υ και ειδα κινηση απο firewall.Οταν εγκατεστησα,παραμετροποιησα και σκαναρα ενα μονο PC sto diktyo μου,δεν βγηκε καθολου προς τα εξω.Οταν ομως ζητησα reporting,τοτε ειδα να βγαινει προς Ολλανδια μερια.Τελικα το εγκατεστησα σε ενα Η/Υ που δεν βγαινει στο ιντερνετ και δουλευει μια χαρα μεχρι στιγμης.
  5. Blackman ξερεις αν στελνει στοιχεια απο τα scans, στο διαδικτυο,στο site της μαμας εταιρειας?
  6. Jimmy7 εγω πηγα την Παρασκευη και ημουν ο πρωτος.Η κοπελα στην υποδοχη δεν ηξερε τιποτα.Της εδειξα το αποδεικτικο και μου ειπε να περιμενω.Ανεβηκε επανω και μετα απο λιγο κατεβηκε με τα Vista Στο χερι και ενα μπλοκ οπου μου εκοψε ενα διπλοτυπο παραλαβης.Μου ζητησε και την ταυτοτητα μου.Πιστευω πως αν πας εκει θα ειναι πια ολοι ενημερωμενοι.Για αυτο το promotion ειναι υπευθυνη καποια κυρια της οποιας το ονομα δεν ξερω.Πηγαινε αν εισαι κοντα και δεν πιστευω οτι θα αντιμετωπισεις καποιο προβλημα.Και μην ξεχασεις την ταυτοτητα.
  7. Εχω την τιμη να ειμαι ο πρωτος που παρελαβε το promotional kit MS Windows Vista Ultimate SP1.Περιεχει Windows Live One Care trial edition και εχει την ενδειξη Not for resale. Ευχαριστουμε δασκαλε Νασο για την ενημερωση.
  8. Ποτε το βγαζει ακριβως αυτο Νασο? δεν το ειδα!
  9. Καλησπερα Εστειλα καποια updates μεσω wsus σχετικα με το Office.Μετα την εγκατασταση τους εμφανιζεται το γνωστο και ενοχλητικο disclaimer,απο το οποιο μονο οι administrators μπορουν να αππαλαξουν τους χρηστες κανοντας το accept.Ο χρηστης το κανει accept αλλα αμα κανει log off και log on του το εμφανιζει ξανα. Υπαρχει καποια παραμετρος που να το παρακαμπτει? Κατα την διαρκεια του deployment ισως? Αλλιως θα πρεπει να κανω σε καθε τερματικο,run as administrator και να το κανω accept. Ευχαριστω
  10. Δες λιγο στον IIS ,websites,default website,δεξι κλικ και properties σε καποια απο αυτα με το γραναζακι αριστερα π.χ. APIREMOTING30,clientwebservice κτλ. Στην καρτελα Directory security. Αλλα παντα με προσοχη! Ενημερωσε αν θες αν δουλευει.
  11. OK Τωρα ειδα οτι εχει ηδη απαντηθει.
  12. Καλημερα.Εχω την εντυπωση οτι στον τελευταιο wsus δεν μπορεις να "χτυπησεις" την http σελιδα του παρα μονο να εγκαταστησεις την administration console. Ας με διορθωσουν αυτοι που γνωριζουν καλυτερα.
  13. Φιλε Βαγγελη καλημερα. Απλα εβαλα τον χρηστη στο Group "WSUS Reporters" και του εγκατεστησα την κονσολα. Μετα εφτιαξα οπως περιεγραψες καινουριο παραθυρο,κλεινοντας απο πισω το administration, και παιζει μια χαρα.Σε ευχαριστω για την βοηθεια.
  14. Φιλε Βαγγελη ευχαριστω για την απαντηση. Δεν εχω δοκιμασει ακομη αυτο που προτεινες αλλα νομιζω οτι δεν θελω τον συγκεκριμενο χρηστη να τον κανω server operator στο domain.Απο εκει και μετα εγω θα τσεκαρω αυτο που λες και θα σου πω.
×
×
  • Create New...