Jump to content

Photo

Πολλαπλό Edit σε Excel


 • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 tasos

tasos

  Junior IT

 • Members
 • PipPip
 • 56 posts

Posted 23 April 2010 - 04:21 PM

Καλημέρα σε όλους.

Ψάχνω τον τελευταίο καιρό έναν τρόπο για να μπορούν πάνω απο ένας χρήστες να κάνουν edit ένα excel αρχείο.
Γνωρίζω οτι αυτό μπορεί να γίνει έχοντας MS Office 2007 και ενεργοποιώντας το Share Workbook απο το μενού Review του Excel. Αλλά οι αλλαγές φαίνονται μόνο εαν κάνουν save όσοι χρήστες το χρησιμοποιούν , π.χ εαν το έχουν ανοίξει 4 χρήστες, τότε και οι 4 πρέπει να κάνουν ο καθένας save για να δει τις αλλαγές, είτε αυτές είναι δικές του είτε άλλου χρήστη.
Το σενάριο έχει ως εξής και αφορά πελάτη ο οποίος χρησιμοποιεί αυτή την υπηρεσία απο το Google Gmail και Spreadsheets.
Υπάρχουν 10 υποκαταστήματα για τα οποία κλείνονται τα ραντεβού των τεχνικών τους απο τα κεντρικά τους.
Αυτό που χρειάζονται είναι το Excel που έχει φτιαχτεί με τα στοιχεία των ραντεβού να μπορούν να το βλέπουν ταυτόχρονα και να το επεξεργάζονται όλα τα υποκαταστήματα αλλά και τα κεντρικά κυρίως , όταν κλείνουν τα ραντεβού.
Τώρα αυτό γίνεται με λογαριασμούς gmail που έχουν φτιαχτεί για κάθε έναν που πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτό το Spreadsheet που είναι OnLine στο Google.
Βέβαια αυτό δεν είναι και οτι καλύτερο όσο αφορά την ασφάλεια των δεδομένων που υπάρχουν σε μια free Online υπηρεσία σαν και αυτή.
Έχοντας εγκαταστήσει 2 Virtual Servers (1 SQL 2008 και 1 Sharepoint Server 2007) με Windows Server 2008 R2, το ψάχνω τώρα τελευταία εαν γίνεται αυτό που θέλω με τα Excel Services του SharePoint Server, αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι.
Εαν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να ψάξω ή να διαβάσω σχετικά θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Ευχαριστώ

Tasos


#2 klag

klag

  Enterprise Admin!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,301 posts
 • LocationThessaloniki

Posted 23 April 2010 - 04:53 PM

Εγώ πραγματικά ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ αυτό που λες με το Excel. Απλά Πάρα πολύ καλό!!!!
Τώρα εφόσον έχεις Sharepoint μήπως πρέπει να "ξεφύγεις" από τη λογική του Excel???
Μήπως ένα κοινόχρηστο Callendar σου έκανε αυτή τη δουλειά και ίσως καλύτερα?

Kostas Lagiopoulos


#3 tasos

tasos

  Junior IT

 • Members
 • PipPip
 • 56 posts

Posted 23 April 2010 - 05:22 PM

Κώστα,

μακάρι να μπορούσε να γίνει με ένα κοινόχρηστο Calendar, αλλά δεν θέλουν να φύγουν απο τον τρόπο που έχει φτιαχτεί το Excel, στο οποίο έχει γίνει πάρα πολύ παραμετροποίηση και τους βολεύει πάρα πολύ έτσι όπως είναι φτιαγμένο.

Το πολύ καλό με τα Spreadsheets του Gmail είναι πως οτι αλλαγή και να κάνει κάποιος εμφανίζεται αμέσως σε όποιον το έχει ανοιχτό.

Και δεν θέλω να δεχτώ οτι "δεν μπορεί να γίνει" αυτό με εργαλείο της Microsoft (π.χ. SharePoint Server 2007) και απλά με ένα Upload στην free υπηρεσία της Google μπορείς και το κάνεις.

Tasos


#4 apostolos

apostolos

  Skilled IT Pro

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 568 posts

Posted 23 April 2010 - 05:26 PM

http://autoexec.gr/f...read.aspx#24653


Την επόμενη εβδομάδα γίνεται παρουσίαση. Μπορείς να την παρακολουθήσεις να δεις πλεονεκτήματα και επίσης να μιλήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν.


To V or not to V?
Ignorance is not the problem, the problem is the one that doesn't want to learn.
If you fail to plan, you plan to fail...
 


#5 apostolos

apostolos

  Skilled IT Pro

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 568 posts

Posted 23 April 2010 - 06:13 PM

Επίσης ρίξε μια ματια και σε αυτό το post. http://www.computerw..._take_on_Office_


Φαίνεται πως μια νέα μάχη μεταξύ office 2010 και Google έχει ξεκινήσει. Το καλό είναι πως συνήθως ο κερδισμένος είναι ο χρήστης.


To V or not to V?
Ignorance is not the problem, the problem is the one that doesn't want to learn.
If you fail to plan, you plan to fail...
 


#6 pkanavos

pkanavos

  IT Pro

 • Members
 • PipPipPip
 • 385 posts

Posted 23 April 2010 - 06:45 PM

Μου φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις και μπλέκονται πράγματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Τα Excel Services είναι για να ΕΚΤΕΛΟΥΝΕ excel spreadsheets στο server, όχι για να παρέχουν online editing. Αυτό δεν υπάρχει στο Sharepoint 2007. Αυτό που όντως υπάρχει είναι η δυνατότητα να κάνεις edit τα περιεχόμενα μίας λίστας σε datasheet view.
Tα Sharepoint calendars δεν υποστηρίζουν το datasheet view αλλά μπορούν να ανοίξουν read/write μέσα στο Outlook 2007 και άνω. Αν οι χρήστες πρέπει ντε και καλά να δουλέψουν με Excel-like UI, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις άλλες λίστες όπως π.χ. τα Tasks.


Το πλήρες editing έρχεται στο 2010 με τα Office Web Apps τα οποία είναι αντίστοιχα του Google Docs και στο σημείο της αυτόματης ενημέρωσης όσων έχουν ανοικτό το ίδιο spreadsheet.


Τέλος, αντί να στήσεις Sharepoint στην εταιρεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Sharepoint Online της Microsoft, το οποίο έχει ένα υποσύνολο των δυνατοτήτων του MOSS σε τιμή που ανταγωνίζεται τα hosted Sharepoint Services.#7 Akladakis

Akladakis

  Πολύ παλιός

 • Administrators
 • 2,679 posts

Posted 24 April 2010 - 03:21 AM

Τάσο, το θέμα μας εδώ είναι αντίστοιχο με το : Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το excel δεν ψήνει αυγά ενώ ένα απλό τηγάνι tefal το κάνει.


To excel όπως σωστά είπε ο Παναγιώτης ΔΕΝ είναι για να ψήνει αυγά. ΑΝ τώρα κάποιος ασελγεί επάνω του επειδή πιστεύει ότι πρέπει να κάνει πράγματα που δεν είναι σχεδιασμένο τότε προφανώς και θα απογοητευτεί.


Τα excel services δεν κάνουν τέτοιο πράγμα στον MOSS 2007 νομίζω όπως είπαν τα παιδιά είναι χαρακτηριστικό του 2010. Αλλά για τα επίπεδα που μιλάμε, αντε βαλτους το template με τo helpdesk του sharepoint κάνε και 1-2 workflows στον designer, ένα κοινόχρηστο calendar με tasks και θα σε ευγνωμωνούν (θα υπάρχει πρόσβαση ακόμη και απο mobiles)


Πες τους, έχετε αναλογιστέι όταν όλοι δουλεύουμε σε ένα exceloφυλο και κάποιο κάνει κατά λάθος αλφαβητικό σορτάρισμα στην στήλη του άλλου τι θα γίνει? Εκτός αν όλοι ορκιστούν στην παναγιά την κανάλα την V6 ότι δεν θα γίνει ποτέ αυτό.


Επίσης αν δεν θέλουν σοβαρή λύση μπορούν να ανακοινώνουν τα ραντεβού με αφιερώσεις σε ραδιόφωνο ! [:D]


 


AMCT)
Nasos Kladakis,

#8 tasos

tasos

  Junior IT

 • Members
 • PipPip
 • 56 posts

Posted 24 April 2010 - 07:17 PM

Καλησπέρα σε όλους.

Κύριοι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Παναγιώτη, αναμένω την παρουσίαση της επόμενης Πέμπτης για να δούμε τα καλούδια του SharePoint 2010.
Φαίνεται να έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Θανάση, όπως ξέρεις πολύ καλά για να μπορέσεις να αλλάξεις τον τρόπο εργασίας των χρηστών μιας εταιρείας και να τους μεταφέρεις σε κάποιο άλλο περιβάλλον θέλει αρκετή προσπάθεια και αυτό που θα τους προτείνεις θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αντίστοιχο συν λίγο καλύτερο απο αυτό που έχουν.
Γιαυτό και το ψάχνουμε πως μπορεί να γίνει αυτό, για να μην έχουμε ιστορίες με ορκομωσίες στην παναγιά την κανάλα.

Πάντως είναι ξεκάθαρο πλέον οτι για να φτιάξεις ομελέτα σίγουρα δεν μπορείς να το κάνεις με τον Sharepoint Server 2007.
Μάλλον θες ανταγωνιστικό προϊόν απο τα Cook Shop.

Ευχαριστώ όλους

Tasos


#9 Akladakis

Akladakis

  Πολύ παλιός

 • Administrators
 • 2,679 posts

Posted 25 April 2010 - 03:02 AM

[:D] Ααααααχ μας έφαγε μια ομελέτα. Ομως φτιάχνει ωραιότατο μουσακά το excell.


Τάσο αυτα στα λέω με ...πόνο διότι είμαι παθών απο πολύ βασικό πελάτη μου, που έχει τα πάντα σε κάτι excel ...μακαρονάδα και προσπαθώ να χτίσω νέες εφαρμογές και να παλέψω με νοοτροπίες γιατί περιμένουν απο το Sharepoint 2007 να κάνει μαγικά. Και μιλάμε για 100δες χρήστες ....


Πίστεψε με ξέρω ότι ειναι δύσκολο αλλά με ξέρεις ότι δεν το βάζω κάτω και προσπαθώ να βελτιώνω αυτα που βρίσκω όσο κι αν φαίνεται αδύνατο. Φυσικά περιμένω το Sharepoint 2010 για το συγκεκριμένο feature που συζητάμε.


 


AMCT)
Nasos Kladakis,

#10 pkanavos

pkanavos

  IT Pro

 • Members
 • PipPipPip
 • 385 posts

Posted 26 April 2010 - 04:53 AM

Τάσο και Θανάση, προτείνω να βρείτε αυτόν που είπε στους πελάτες σας ότι το Sharepoint 2007 κάνει μακαρονάδα και να τον στείλετε στην Μαγειρική Ακαδημία του Jamie Oliver.


Από την άλλη, Τάσο έχεις άδικο να συγκρίνεις προϊόν 3 ετών (Sharepoint 2007) με άλλα φρέσκα προϊόντα. Αν μου σύγκρινες ντομάτες 3ετίας με φρέσκες, τί συμπέρασμα θα έβγαζες? Εκτός κι αν μιλάμε για λιαστές.


Όσο τέλος για τα περί συνηθειών .... του Ramsey το κάγκελο. Πρώτα διορθώνεις τις στραβές συνήθεις και μετά κάνεις τη συνταγή. Διαφορετικά το εστιατόριο θα κλείσει, όσο και αν το παλέψεις. Και αν ο Ramsey σας φαίνεται βαρύς, πάρτε τον Μποτρίνι. Τα λέει πιο μαλακά αλλά η ουσία παραμένει.


 #11 atsouch

atsouch

  Enterprise Admin!

 • Administrators
 • 1,156 posts

Posted 09 May 2010 - 12:45 AM

Τα πράγματα πλέον είναι πολύ απλά:

Με το Office 2010 Web Edition δηλαδή τις (περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά αρκετά καλές) εκδόσεις των Word, Excel και PowerPoint (και σύντομα OneNote) μπορείτε να ανοίξετε και να διορθώσετε ένα έγγραφο που έχετε στο skydrive σας μέσα στον browser. Από το κανονικό office 2010 μπορείτε με "save & send" να στείλετε ένα αρχείο στο skydrive και μετά είναι διαθέσιμο σε όσους έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο folder.

Τώρα, ειδικά για το Excel (που είναι και το θέμα μας στο thread αυτό) υπάρχει η δυνατότητα για multiedit από πολλούς χρήστες (εφόσον έχουμε δώσει δικαιώματα edit στο skydrive folder) και μάλιστα κατά την διάρκεια του editing βλέπουμε ποιοί το πειράζουν και όλες οι αλλαγές γίνονται εμφανείς άμεσα (σχετικά άμεσα ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης) σε όλους.

Το δοκίμασα την προηγούμενη εβδομάδα και παίζει μια χαρά. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι στο skydrive αν απλά θέλεις να δεις ένα Excel ή Word αρχείο φορτώνει viewers και μόνο αν θέλεις να κάνεις αλλάγές φορτώνει ένα πιο "βαρύ" περιβάλον με περισσότερες λειτουργίες.

Δοκιμάστε το... (ξαναλέω multiedit προς το παρόν μονο στο Excel) 


??????? ??????????
Global IT Community Association - Paradigm Shift - Follow me!
autoexec.gr - dotnetzo

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users