Jump to content

Vigor 2710-a & usb 3g


brant
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Η USB θύρα υποστηρίζει Printers και USB αποθηκευτικά μέσα (flash, hard disks) όχι Mobile Internet συσκεύες (το πιθανότερο είναι όταν συνδέσεις το mobile broadband κλειδάκι σου να σου μοιράζει τα αρχεία του removable device που έχουν όλες αυτές οι συσκεύες).

Δηλαδή η σύντομη απάντηση είναι αρνητική.

Link to comment
Share on other sites

http://www.draytek.com/user/SupportFAQDetail.php?Lang=en-US&ID=22

Κάνε μετάφραση στα Ελληνικά γιατί η αγγλική σε μένα τουλάχιστο δεν παίζει. Τα vigor υποστηρίζουν αντί για dsl να βάλεις κάποιο mobile internet usb stick.

Παλιότερα το έκαναν κάποια ακριβότερα μοντέλα, αυτή τη στιγμή σχεδόν όλα. Απλά κατεβάζεις οπωσδήποτε το τελευταίο firmware.

Επίσης παίζει μια χαρά είτε σαν μόνη πρόσβαση στο internet, είτε σαν backup ακόμα και σαν load balance.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να υπάρχει κάποιο θέμα ωστόσο με το usb stick που σου παρέχει ο provider. Υπάρχει μια λίστα με τα υποστηριζόμενα devices. Αυτά που δίνει η Vodaphone πάντως δουλεύουν.

Στο site τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι αν έχεις κάποιο που δεν παίζει, τους στέλνει το μοντέλο και στα επόμενα firmware θα το συμπεριλάβουν. (Αν ο CEO της Draytek δεν είναι Έλληνας πολιτικός ίσως και να ισχύει)

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα τη λίστα συμβατότητας.

http://www.draytek.com/user/SupportFAQDetail.php?ID=1991

 

Καλώς σας βρήκα μιας και είναι το πρώτο μου post.

Στη λιστα συμβατότητας δεν περιλαμβάνονται τα 3 COSMOTE Internet On The Go USB Sticks

Huawei E1823

ΖΤΕ ΜF 662

ΖΤΕ ΜF110

 

Υπάρχουν βέβαια παραπλήσια μοντέλα. Υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν?

Link to comment
Share on other sites

Τα draytek προιόντα τα δουλεύω αρκετό καιρό καθώς υποστηρίζουν από παλιά Multilines και usb mobile sticks. Αυτά που έχω τραβήξει με τα παλιοστικάκια δε περιγράφεται. Υποστηρίζουν ανάλογα με το μοντέλο διαφορετικές ταχύτητες. Επίσης το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η λήψη που έχουν όσο αφορά την 3g και την gprs σύνδεση. Παλιότερα η Vodafone έδινε ένα free stick το οποίο μέσα στο κέντρο του Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή δεν έπιανε 3g αλλά μόνο gprs. Με τα πολλά και αφού μας το αντικατέστησαν κάνα 2 φορές αγοράσαμε ένα ακριβότερο μοντέλο και όλα τα προβλήματα διορθώθηκαν.

Μιας και το ανοίξαμε το θέμα, άσχετα με το αν υποστηρίζεται το συγκεκριμένο device από vigor,watchguard,zyxel αν έχετε προβλήματα λήψης και ταχύτητας αλλάξτε τα.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...