Jump to content

452 4.3.1 Insufficient system resources


perseas
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα. έχω server win2012 με exchange 2013 (είμαι καινούριος σε exchange) και μου εμφάνισε το εξής πρόβλημα. Όταν κάποιος στέλνει email σε χρήστη που ανήκει στον exchange, του έρχεται σφάλμα: The remote mail server returned the error:
452 4.3.1 Insufficient system resources.

Αν κάνεις επανεκκίνηση τον server λειτουργεί κανονικά (παίρνει μηνύματα και στέλνει κανονικά) αλλά μετά πάλι τα ίδια.

Ο σέρβερ έχει δύο δίσκους, το C που έχει υπόλοιπο 12 GB και το D που έχει το mailbox με 258GB υπόλοιπο.
Επίσης η μνήμη είναι 16άρα και χρησιμοποιούνται τα 10 GB.

Έχω και την εξης απορία. Στο C βρίσκεται η εγκατάταση τou exchange. Στο φάκελο c:\program files\microsoft\exchange server\v15\mailbox\mailbox database1682509204 έχει αρχεία logs. Συνολικά έχει 250GB σε logs του ενός ΜΒ το καθένα. Τα παλαιά logs μπορώ να τα σβήσω; Π.χ. έχει αρχεία από το φεβρουάριο του 14 μέχρι σήμερα. Έλεγα να σβήσω όλες τις εγγραφές π.χ. του 2014 ώστε να εξοικονομήσω καμιά 100άρα GB αν γίνεται (ή να τα μεταφέρω σε εξωτερικό δίσκο);

Στον event viewer λέει και εκεί για χωρητικότητα:
Microsoft Exchange Transport is rejecting message submissions because the available disk space has dropped below the configured threshold.

The following resources are under pressure:
Queue database logging disk space ("C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\TransportRoles\data\Queue\") = 97% [Medium] [Normal=95% Medium=97% High=99%]
Temporary Storage disk space ("C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\TransportRoles\data\Temp") = 97% [Medium] [Normal=95% Medium=97% High=99%]

The following components are disabled due to back pressure:
Inbound mail submission from the Internet
Mail submission from Pickup directory
Mail submission from Replay directory
Content aggregation
Mail resubmission from the Message Resubmission component.
Mail resubmission from the Shadow Redundancy Component

The following resources are in normal state:
Queue database and disk space ("C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\TransportRoles\data\Queue\mail.que") = 96% [Normal] [Normal=95% Medium=97% High=99%]
Version buckets = 0 [Normal] [Normal=80 Medium=120 High=200]
Private bytes = 3% [Normal] [Normal=71% Medium=73% High=75%]
Physical memory load = 49% [limit is 94% to start dehydrating messages.]
Submission Queue = 0 [Normal] [Normal=2000 Medium=4000 High=10000]
 
Προφανώς το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τη χωρητικότητα του δίσκου. Βρήκα κάποιες προτεινόμενες οδηγίες στο ίντερνετ, αλλά λένε πως η Microsoft δεν τις προτείνει.
Παρακαλώ πολύ, αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Το πρόβλημα όπως είπες και μόνος είναι ότι τα logs έχουν γεμίσει το C και σταματάει να δέχετε emails για να μην σκάσει και παρεις το server στο χέρι. Για αρχή σβήσε τα παλιά logs, δεν τα χρειάζεσαι. Stop το transport service, τα σβήνεις και το ξεκινάς.

Στη συνέχεια ενεργοποίησε το circular logging στην Βάση ώστε να τα σβήνει μόνος του, δες εδώ:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn756374(v=exchg.150).aspx

Τέλος βάλε μια λύση backup που μετά από ππετυχημένο backup σβήνει και τα logs (Transaction log truncation) και είσαι κύριος!

 

Αν σε φοβίζει να σβήσεις τα logs μόνος σου τότε ενεργοποίησε το circular logging και θα την κάνει τη δουλειά ο Exchange σιγά σιγα.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους δύο για την άμεση ανταπόκριση. Παντελή εφάρμοσα τις οδηγίες σου και μόλις ενεργοποίησα ξανά το transport service, λειτούργησε ο exchange κανονικά. Στη συνέχεια,

 

1)ενεργοποίησα σύμφωνα με το λινκ σου, το circular logging (μέσω του EAC).Έχω την εξής απορία, στο 4ο βήμ που λέει το Dismount και μετά mount, για το Dismount εννοεί Κατάργηση σύνδεσης με τη βάση δεδομένων; δεν έχει άλλη επιλογή εκεί.

2) Αν χρησιμοποιήσω το Windows Backup είμαι καλυμμένος; Έχει επιλογή να σβήνει τα logs; backup πρέπει να παίρνω το C και το D, όχι μόνο το mailbox (δηλ το D);

 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά πριν ενεργοποιήσεις το circular logging πρέπει να κάνεις dismount την βάση (mailbox database). Προσωπικά στις τελευταίες εκδόσεις του Exchange δεν το κάνω, απλά ενεργοποιώ. Αν χρειαστεί μπορεί να στο ζητήσει, αν δεν το ζητήσει τότε όλα καλά.

Το Windows Backup δεν κάνει truncate, αλλά με το circular logging και με λίγο παρακολούθηση δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά βάλε ένα reminder μια φορά την εβδομάδα/μήνα να κοιτάς μην γεμίσει.

Από Backup ουσιαστικά μόνο την βάση χρειάζεσαι, όλα τα άλλα είναι στο AD. Με το windows backup παίρνεις όλο το D (δηλαδή το drive Που έχει τη βάση) και καταλαβαίνει ότι είναι Exchange και μετά μπορείς να κάνεις restore ένα mailbox κλπ.

Link to comment
Share on other sites

μου το ζήτησε. Δεν το έχω κάνει ακόμα, ωστόσο έχω ενεργοποιήσει το circular logging. Εδώ και μερικούς μήνες κάνω backup μόνο το mailbox (D) και όχι όλο το μηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...