Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49866

Facebook: The Social Connector


philippe

983 views

 Share

Είχα αναφερθεί σε προηγούμενο Post σχετικά με το Outlook Social Connector που μας συνδέει με διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn και το MySpace. Τώρα όμως ήρθε και η ώρα του Facebook και του Windows Live. Έτσι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουμε συνέχεια στο λογαριασμό μας στο Facebook για να βλέπουμε τις ενημερώσεις που υπάρχουν αλλά όλα θα είναι διαθέσιμα μέσα από το Outlook.

Η εμπειρία είναι σαφώς καλύτερη από ότι ήταν με το Outlook και LinkedIn. Όχι μόνο παίρνει φωτογραφίες από το προφίλ της επαφής μας από το Facebook ώστε να μπορούμε να το συσχετίσουμε με την επαφή μας, αλλά παίρνει και τις τελευταίες ενημερώσεις της επαφής μας στο γραμματοκιβώτιο μας. Όταν κοιτάμε σε κάποιο μήνυμα από μία επαφή μας, κατευθείαν βλέπουμε και τις ενημερώσεις του, φωτογραφίες, αναρτήσεις τοίχου και όλες τις δραστηριότητες του.

Χάρη σε μία καινούργια ενημέρωση για το Social Connector, οι ενημερώσεις για τις επαφές μας θα γίνονται αυτομάτως χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε εμείς τίποτα. Το Facebook integration έχει όμως και περιορισμούς. Εκτός από τις αιτήσεις φιλίας, το Outlook μπορεί μόνο να τραβάει δεδομένα από το Facebook, δεν μπορούμε να ενημερώνουμε το προφίλ μας μέσα από το Outlook. Αυτά μόνο προς το παρόν γιατί από ότι υπόσχονται οι άνθρωποι της Microsoft το επόμενο βήμα είναι να μας παρέχουν μία πιο πλούσια εμπειρία με το να τροφοδοτούμε δεδομένα και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Για να δούμε λοιπόν τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να συνδέσουμε το Outlook με το Facebook.

Ανοίγουμε το μήνυμα μιας επαφής μας που γνωρίζουμε ότι έχει λογαριασμό στο Facebook. Στο κάτω μέρος του μηνύματος στην περιοχή του Social Connector υπάρχει ένα κουμπί Προσθήκης όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.

02

Πατώντας την εντολή Add, εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου όπου μπορούμε να προσθέσουμε κοινωνικά δίκτυα στο Outlook. Για να εντοπίσουμε τα άλλα διαθέσιμα που υπάρχουν πατάμε στον υπερσύνδεσμο “View social network providers available online”.

03

Αμέσως μεταφερόμαστε στην τοποθεσία ιστού, όπου μπορούμε να διαλέξουμε το δίκτυο με το οποίο θέλουμε να συνδεθούμε. Στην περίπτωση μας διαλέγουμε Facebook.

04

Αφού διαλέξουμε το δίκτυο που θέλουμε αμέσως μεταφερόμαστε στην τοποθεσία ιστού όπου κατεβάζουμε το αντίστοιχο εκτελέσιμο αρχείο το οποίο είναι κατάλληλο για εμάς και το εκτελούμε.

05

Αφού εγκατασταθεί επιτυχώς, ανοίγουμε ξανά το Outlook και ανοίγουμε ένα μήνυμα από την επαφή που θέλουμε να συνδέσουμε και αφού πατήσουμε πάλι στην εντολή Add, όπου εμφανίζεται ο οδηγός όπως στην παρακάτω εικόνα.

06

Διαλέγουμε το κοινωνικό δίκτυο του Facebook, όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε το όνομα χρήση και τον κωδικό πρόσβασής μας.

07

Αυτό ήταν, δεν μένει παρά μόνο να ανοίξουμε ένα μήνυμα από την επαφή μας, και στην κάτω περιοχή του Social Connector, βλέπουμε όλη την δραστηριότητα της συγκεκριμένης επαφής μας στο Facebook όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.

08

Technorati Tags: Facebook Social Connector
Technorati Tags: Outlook 2010

Technorati Tags: SystemPlus

”You don’t get to 500 million friends without making a few enemies”

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...