Jump to content
  • entries
    49
  • comments
    120
  • views
    20408

Communications Server 14 – New Server Deployment Options


gvarakis

588 views

 Share

cs14-logo

Κατά τη διάρκεια της Teched North America τον Ιούλιο, έγινε η άρση του NDA (Non Disclosure Agreement) για τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης Communications Server 14 (code named). Ως συνέπεια, έχουν αρχίσει πλέον να βγαίνουν προς τα έξω περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τα νέα χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζονται.

Σχετικά με την εγκατάσταση του Server, και τους υποστηριζόμενους ρόλους, έρχονται κάποιες ενδιαφέρουσες αλλαγές, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά για τη δική μας μικρή αγορά, αφού θα κάνουν πιο προσιτή την υλοποίηση μιας πλήρους Unified Communications σουίτας στη μικρομεσαία επιχείριση, αφού μειώνεται σημαντικά το πλήθος των Servers που απαιτούνται για ένα full scale deployment.

Ξεκινώντας από τα βασικά, για την εγκατάσταση υποστηρίζονται για τους Servers λειτουργικά συστήματα Windows Server 2008 SP2 (x64 only) & Windows Server 2008 R2.

Στο Server Consolidation τώρα, υποστηρίζεται η ενσωμάτωση των παρακάτω ρόλων, οι οποίοι στην έκδοση Office Communications Server 2007 R2 ήταν Unsupported Configuration!!! Όλοι οι παρακάτω ρόλοι μπορούν πλέον να είναι collocated με τον Standard Edition ConsolidatedFront End Server, αποτελώντας Supported Configuration μέχρι 5000 users (per Standard Edition Front-End Server)

  • Mediation Server (providing SIP connectivity with a media gateway)
  • Communicator Web Access (providing Web based Communicator Web Access & Dial-In conferencing web page)
  • Archiving and Monitoring (providing IM Archiving CDR & QoE)

Με βάση τα παραπάνω, μειώνεται πάρα πολύ το πλήθος των Servers που απαιτούνταν για μια πλήρη εγκατάσταση, με προφανές επακόλουθο την πιο εύκολη προσέγγιση της μικρομεσαίας επιχείρισης!

Επίσης αν και δεν είναι ακόμη γνωστό επίσημα, περιμένουμε πλέον Supported Virtualized Configuration! (Δούλευε και στην τρέχουσα έκδοση, αλλά ήταν Unsupported Configuration)!

Επιπλέον, υποστηρίζονται Multiple SIP Gateways per Mediation Server (στην έκδοση 2007R2 ένας mediation server θα μπορούσε να έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ SIP Trunk) επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του Mediation Server.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...