Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24322

back|track 4 : (lesson 1) networking


Blackman

1251 views

 Share

Αρχικά να αναφέρουμε ότι το backtrack μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο σαν Live CD ή να δημιουργήσετε ένα Live USB, είτε να το κάνετε εγκατάσταση σε κάποιον υπολογιστή ή laptop, αλλά ακόμα να κατεβάσετε έτοιμο και ένα VMware virtual machine. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στην σελίδα http://www.backtrack-linux.org/downloads/ από όπου μπορείτε να κατεβάσετε αυτό που σας βολεύει καλύτερα.

Που είναι το δίκτυο μου; Οεο;

Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει η νέα έκδοση του backtrack είναι ότι το networking του είναι ανενεργό, σαν μία σωστή security πλατφόρμα που σέβεται τον εαυτό της. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πάρα πολύ κόσμος που δεν είναι εξοικειωμένος με Linux συστήματα το παρατάει όπως το έπιασε. Γιατί πολύ απλά είναι σαν να έχουν ένα αυτοκίνητο και να μην ξέρουν πώς να το ‘βάλουν εμπρός’.

Στις παλαιότερες εκδόσεις μέχρι και την έκδοση 3, από το networking η κάρτα Ethernet (eth0) ήταν ρυθμισμένη τόσο στο VMware image όσο και στα Live να είναι up and running αυτόματα. Στην νέα έκδοση όμως, παρατήρησα ότι κανένα Interface δεν είναι UP. Στην περίπτωση της ασύρματης κάρτας είναι by default σε κατάσταση monitoring.

Ethernet & Wireless

Προσωπικά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη διανομή είναι φτιαγμένη για να δουλεύει σε Laptop, γιατί έχει πολύ όμορφα πράγματα για να κάνεις με την ασύρματη κάρτα δικτύου. Στο παρελθόν θα είχατε διαβάσει σχετικές αναφορές πάνω σε αυτό και γενικότερα στο backtrack στα παρακάτω blog posts μου

http://autoexec.gr/blogs/blackman/archive/2008/11/28/back-to-back-following-your-track-i-m-using-linux-backtrack.aspx

http://autoexec.gr/blogs/blackman/archive/2009/11/30/hack-my-it-pro-connections.aspx

http://autoexec.gr/blogs/blackman/archive/2009/07/05/wifi-cracking.aspx

http://autoexec.gr/blogs/blackman/archive/2009/07/07/back-to-the-track-4.aspx

Να θυμάστε ότι αν η κάρτα σας δεν έχει chipset της atheros, τότε έχετε μία κάρτα που δεν μπορεί να κάνει ούτε Monitoring ούτε να στείλει πακέτα, συνεπώς no wifi cracking for you. Όπως και να έχει πάντως αν δεν είναι atheros, θα αναγκαστείτε να την χρησιμοποιήσετε όπως κάνατε μέχρι τώρα.

ΟΚ. Δεν θέλετε να κάνετε wifi sniffing, ούτε wifi cracking, τίποτα από αυτά. Θέλετε απλά να συνδεθείτε ασύρματα σε κάποιο access point, προφανώς για να έχετε ασύρματο internet και να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα όμορφα εργαλεία που υπάρχουν.

Στον κόσμο της Microsoft έχετε μάθει την εντολή ipconfig και την εντολη route. Στον κόσμο του Linux όμως υπάρχουν οι εξής (και δεν είναι οι μόνες)

ip

http://linux-ip.net/gl/ip-cref/

http://linux.about.com/library/cmd/blcmdl8_ip.htm

http://www.cyberciti.biz/faq/howto-linux-configuring-default-route-with-ipcommand/

ifconfig

http://en.wikipedia.org/wiki/Ifconfig

http://linux.die.net/man/8/ifconfig

iwconfig

http://gd.tuwien.ac.at/linuxcommand.org/man_pages/iwconfig8.html

http://www.susegeek.com/wireless/iwconfig-wireless-interface-configuration-utility-in-linux/

Αρχικά τρέχοντας την εντολή ip add θα δείτε κάτι παρόμοιο με αυτό

clip_image002

Στην περίπτωση μου δεν βλέπετε την ασύρματη κάρτα δικτύου (συνήθως wlan0 ή wifi0) λόγω του ότι πρέπει να ρυθμιστεί σχετικά το WMware workstation. Αν δεν γίνει κατανοητό θα φροντίσω να βάλω print screens από το Laptop που έχω κανονική εγκατάσταση.

Συνεχίζοντας στο θέμα μας, θα παρατηρήσετε ότι η eth0 είναι DOWN, αντίστοιχα παίζει να βλέπετε και την ασύρματη κάρτα. Ο τρόπος με τον οποίο ‘σηκώνουμε’ κάποιο Interface είναι με την εντολή ifconfig <όνομα Interface> up

Οπότε η όλη εικόνα που θα έχετε θα είναι κάπως έτσι

clip_image004

Στην περίπτωση του Ethernet βλέπετε ότι το state είναι UNKNOWN ενώ από κάτω δεν μας έχει φέρει κάποια άλλη πληροφορία. Ο λόγος είναι γιατί απλά δεν έχει πάρει IP.

Εκεί τρέχουμε την εντολή dhclient για να αναζητήσει διεύθυνση από κάποιον dhcp. Οπότε θα δείτε κάτι σαν το παρακάτω

clip_image006

Και εκτελώντας πάλι ip add βλέπουμε ότι η κάρτα μας έχει πλέον και διεύθυνση. Οπότε επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε σύνδεση.

clip_image008

Το παραπάνω φυσικά ισχύει τόσο αν το Interface είναι της LAN κάρτας μας, αλλά και για την wireless (θα δούμε παρακάτω πως συνδέεται αρχικά πάνω σε κάποιο access point).

Η διαφορά όμως με την Wireless για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ MONITORING (που αναφέραμε ότι είναι από default).

Αυτό το πράγμα είναι απλό και γίνεται με την εντολή airmon-ng (που είναι μέσα στο πακέτο του aircrack-ng).

Βάζουμε την κάρτα σε monitor mode με την εντολή airmon-ng start <όνομα wireless interface>

clip_image010

Ενώ αντίστοιχα την βγάζουμε από Monitor Mode με airmon-ng stop <όνομα wireless interface>

clip_image012

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα με τα πρώτα βήματα στην ασύρματη κάρτα, πηγαίνετε και σταματήστε monitor mode αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Θα μου πείτε τώρα

-Τι μας λες ρε Blackman; ΟΚ την LAN κάρτα την ανεβάσαμε και πήρε και dhcp, κάτι δεν κολλάει όμως με την Wireless. Πως βρίσκω και πως συνδέομαι σε κάποιο access point; Τι dhclient εντολές μας λες; Αφού δεν έχουμε συνδεθεί κάπου.

Εντάξει. Εφόσον έχετε βεβαιωθεί ότι η κάρτα wifi δεν είναι σε monitor mode και είναι UP τότε εκτελούμε την εντολή iwconfig

clip_image013

Όπου βλέπουμε την κάρτα μας. Με αυτή την εντολή μπορούμε να συνδεθούμε εκεί που θέλουμε και γενικότερα να διαχειριστούμε την κάρτα μας, αλλά μάλλον προτιμάτε κάτι καλύτερο από αυτό.

Στο backtrack θα βρείτε και ένα πιο φιλικό Wired & Wireless Connection Manager. Δεν έχετε να κάνετε κάτι περισσότερο από το να τρέξετε wicd start και είτε πηγαίνετε στα settings να τρέξετε το Connection Manager που πλέον έχει εμφανιστεί, ή αμέσως εκτελείτε wicd-client start (αν δεν τρέχετε το πρώτο, δεν θα εκτελεστεί το δεύτερο).

clip_image017

Οπότε πλέον εμφανίζεται κάτι πιο γνώριμο…

clip_image019

Οι οθονούλες του networking

Μέσω του οποίου μπορούμε να ρυθμίσουμε τόσο την wired όσο και την wireless κάρτα μας.

clip_image021

Φυσικά με το παραπάνω καλύπτεστε και στο θέμα των static ips, καθώς μέσα από τα advanced settings μπορείτε να τα ρυθμίσετε

clip_image023

Γνωρίζοντας τα παραπάνω νομίζω ότι πλέον, όσοι είχαν εκνευριστεί και παρατήσει το backtrack, είναι ευκαιρία να το ξαναπιάσουν. Ετοιμάστε το για να δοκιμάσετε ότι άλλα θα πούμε σε αυτή την σειρά blog posts για το backtrack.

Ελπίζω το συγκεκριμένο να βοηθάει όσους αντιμετώπισαν προβλήματα στο παρελθόν με το συγκεκριμένο θέμα. Stay tuned…

back|track 4 …make it real…

 Share

5 Comments


Recommended Comments

 

Να θυμάστε ότι αν η κάρτα σας δεν έχει chipset της atheros, τότε έχετε μία κάρτα που δεν μπορεί να κάνει Monitoring pos to katalabenoume auto ;;; iparxi pouthena pou na blepoume to. Tipo Kai ta xaraktiristika tis kartas diktiou mas ??? Eimai kainourios edo

euxaristo prokatabolika

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...