Jump to content
  • entries
    49
  • comments
    120
  • views
    20374

Communications Server 14 – New Live Meeting Conferencing clients


gvarakis

866 views

 Share

cs14-logo

Με την έλευση του Microsoft Communications Server 14, έρχονται δύο πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές στον τρόπο που οι χρήστες παίρνουν μέρος σε Live Meeting Conferencing.

Αυτό που ξέραμε ως τώρα με την έκδοση Office Communications Server 2007R2, ήταν πως για τη συμμετοχή ενός χρήστη σε Live Meeting Conference, θα έπρεπε ο χρήστης να έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του το γνωστό σε όλους μας Office Live Meeting client, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση. Έτσι, από τη μια ένας εταιρικός χρήστης θα έπρεπε να έχει εγκατεστημένες στον υπολογιστή του δυό εφαρμογές (Office Communicator & Office Live Meeting), ενώ ένας εξωτερικός συνεργάτης θα έπρεπε υποχρεωτικά να κατεβάσει και να εγκαταστήσει τον Office Live Meeting προκειμένου να λάβει μέρος σε ένα Live Meetin conference.

Τα καλά νέα με τη νέα έκδοση είναι δύο :

  • Το Live Meeting Conferencing functionality θα είναι πλέον ενσωματομένο στον Communicator 14! Αυτό σημαίνει πως ο εταιρικός χρήστης που θα έχει εγκατεστημένο το client, θα μπορεί πλέον μέσα από αυτό να εκμεταλεύεται το σύνολο των λειτουργιών της πλατφόρμας χωρίς να απαιτείται τίποτα επιπλέον!
  • Προστίθεται μια ΝΕΑ Silverlight based web client εφαρμογή, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε Live Meeting Conferencing χωρίς κανενός είδους fat client εγκατεστημένου στον υπολογιστή του χρήστη! Η παραπάνω εφαρμογή θα είναι εξολοκλήρου νέα και όχι κάποια συνέχεια ή εξέλιξη του Communicator Web Access. Επιπλέον, όταν κάποιος χρήστης επιλέγει το γνωστό σύνδεσμο join the meeting το σύστημα θα αντιλαμβάνεται αν υπάρχει εγκατεστημένος Communicator 14 ή όχι, και εφόσον δεν υπάρχει, θα φορτώνεται αυτόματα το αντίστοιχο silverlight application χωρίς να χρειαστεί από το χρήστη η παραμικρή ενέργεια! τέλος να σημειώσουμε, πως με τη χρήση του web based client, δεν θα δίνεται δυνατότητα sign-in παρά μόνο anonymous access στο Live Meeting Conference.

Καλές βουτιές εν αναμονή της Beta/Technology Preview!

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Ακόμα μια φορά μπράβο Γιώργο !!! Πολύτιμες πληροφορίες !!!

Στο wpc είπαν οτι μέσα στον Σεπτέμβρη θα βγεί η beta version .... αναμένουμε.....

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...