Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25646

VSMT, είναι σοβαροί ;


Akladakis

1129 views

 Share

VSMT σημαίνει Microsoft Virtual Server Migration Toolkit. Πολύ ωραία, και τι μπορεί να κάνει κανείς με αυτό το εργαλείο?

Για να σας δώσω απευθείας το πνεύμα του άρθρου, σας λέω πως μάλλον δεν μπορεί να κάνει τίποτααααα.

Τι θα μπορούσε να κάνει λοιπόν, ή γιατί φτιάχτηκε? Αυτό το toolkit λοιπόν διαφημίστηκε ως ικανό να μεταφέρει ένα φυσικό μηχάνημα σε virtual με τον Virtual Server 2005 R2 SP1 της Microsoft. P2V που λένε. Τέλεια ως εδώ.

Και το κάνει? Μάλλον τα νεύρα σας κρόσσια θα κάνει. Και εξηγούμαι αμέσως.

Αρχικά έχει μια σειρά απαιτήσεις για να το χρησιμοποιήσεις (λογικό θα μου πείτε) που περιορίζει τη χρήση του σε συγκεκριμένα λειτουργικα-μηχανήματα, με αποκορύφωμα ότι στο δίκτυο σου θα πρέπει να υπάρχει παράλληλα με αυτό το εργαλείο και φυσικά τον Virtual Server 2005, ένας ακόμη server 2003 ENTERPRIZE edition με ADS, αστεία καθημερινά πράγματα δηλαδή.  (Τάκη μη ρωτάς, γιατί αν σου πω τι είναι το ADS θα μελαγχολήσεις)

Και πες πως είσαι Large και έχεις, δεν καθάρισες. Διότι αυτό το "εργαλείο" για να αντιγράψει ένα φυσικό μηχάνημα πρέπει και αυτό να πληρεί κάποιες hardware και software προδιαγραφές και να μπορεί να κάνει boot απο PXE κάρτα δικτύου. Απλά πράγματα θα μου πείτε πάλι.(χαχαχαχα)

Συνεχίζω... σαφεις οδηγίες για την χρήση του δεν υπάρχουν, όχι τουλάχιστον με την έννοια που έχουμε συνηθήσει, κι αν τις βρείτε δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Αλλά ακόμη κι αν εχετε υπομονή να διαβάσετε την LARUS BRITANICA θα πρέπει τελικά να τρέξετε καμια 20αρια scripts (???) που κάτι κάνουν (καλό θα είναι) αλλά όχι αυτό που ονειρευόσασταν.

ΜΙλάμε για τον πραγματικό τρόμο. Το δοκίμασα για να κάνω Migration σε 9 διαφορετικούς servers και κάτι του έφταιγε σε όλους. Κυρίως το σύστημα των δίσκων νομίζω ότι το χαλάει. "If some incompatibility was found at this point, unfortunately you cannot continue." λέει ένας οδηγός που βρήκα, και κατά σύμπτωση ότι κι αν δοκίμασα σταμάταγε at this point...

Έχεις δίκιο Τάκη, κάτι δεν κάνω καλά και για να πω την αλήθεια δεν είχα την υπομονή που απαιτείται για το εγχείρημα (Ιωωωωωωβ?). Παρακαλώ λοιπόν κάποιον να έρθει να μου δείξει.

Για να σοβαρευτούμε τώρα. Προφανώς το εργαλείο θα την κάνει την δουλειά του με κάποιο τρόπο που δεν βρήκα, αλλά μεταξύ μας δεν δουλευουν έτσι τα εργαλεία. Ή έχεις μία console με επιλογές, πάρε το μηχάνημα-φέρε το μηχάνημα-τελείωσες και μάλιστα με σαφείς οδηγίες ή δεν το βγάζεις καθόλου μέχρι να το φτιάξεις να δουλεύει έτσι. Εκτός αν δεν μιλάμε για την Microsoft αλλά για άλλη εταιρίuχ.

Χιλιες φορές προτιμώ να κάτσω να ξαναστήσω ένα virtual ώστε να μοιάζει με ένα φυσικό μηχάνημα με backup-restore ή imaging μεθόδους παρά αυτό το πράγμα. Η πλάκα είναι ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι το έχουν χρησιμοποιήσει (με επιτυχία ?).

Επειδή όμως είμαι επίμονο άτομο, με κίνδυνο της ψυχικής μου υγείας, θα το ψάξω περισσότερο και αν χρειαστεί θα γράψω εγώ οδηγίες. Αντε να δούμε, αν και ελπίζω ότι σύντομα η MS θα ανακάμψει με κάποιο πραγματικό εργαλείο για το θέμα, και τότε θα πάρω τα λογια μου πίσω...

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Μήπως κάποιοι θα αρχίσουν να ψάχνουν λύσεις σε VMWare; Μήπως; Έχουν καταπληκτικά εργαλεία για εσωτερική χρήση που δεν τα βγάζουν καθόλου ή τα βγάζουν μετά από "πίεση" όπως το VMRCPlus και άλλα που βγαίνουν χωρίς να είναι έτοιμα. CTP εκδόσεις για όλους...

Link to comment

To VMRC είναι ακόμα buggy, δυστυχώς. Λογικό, αφού είναι προσπάθεια ενός ατόμου από MS Ολλανδίας και βγήκε για όλους εμάς που δεν αντέχαμε το Web interface του VS 2005.

Link to comment

Εγώ ξέρω ότι το SCVMM στηρίζεται πάρα πολύ στο PowerShell για όλες του τις εργασίες, γεγονός που άλλαξε άρδην την πορεία του VSMT.

Άλλωστε όσο παρακολουθούσα το VSMT δε θυμάμαι την MS να το διαφημίζει με σθένος... Περισσότερο σαν πείραμα και "proof of concept" έμοιαζε παρά με κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...