Jump to content
  • entries
    18
  • comments
    21
  • views
    1355

POP3 σε Exchange 2007/2010


pkalog

888 views

 Share

Στο παρόν Post θα παρουσιάσουμε, τον τρόπο που ενεργοποιούμε τον POP3 Service στον Exchange Server 2007 και Exchange Server 2010, όπως επίσης και το πώς θα ρυθμίσουμε (από πλευράς Client) τον POP3 λογαριασμό. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα ρυθμίσουμε POP3 Service στον Exchange Server 2007.

Πώς θα ρυθμίσουμε POP3 Service στον Exchange Server 2007 - 2010

1. Επιλέξτε Start  - Administrative Tools  - Services

2. Στο παράθυρο Services (Local), επιλέξτε το Microsoft Exchange POP3 Service,κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Properties.

image

3. Στο παράθυρο Microsoft Exchange POP3 Properties, επιλέξτε την καρτέλα General και στο πεδίο Startup type αλλάξτε την ρύθμιση σε Automatic. Επιλέξτε Apply και Start για να ξεκινίση το Microsoft Exchange POP3 Service.

image

image

Ρύθμιση του Pop3 mailbox feature

Εξορισμού σε Exchange 2007 και Exchange 2010 το feature του POP3 είναι ενεργοποιημένο για όλους τους χρήστες, στην περίπτωση που είναι Disable για κάποιον λόγο, ακλουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε.

Μέσω Exchange Management Console

1. Μεταβείτε στην κονσόλα του Exchange (Exchange Management Console) και επιλέξτε στο Recipient ConfigurationàMailbox.

2. Επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε ρυθμίσετε το POP3 προτόκολο και κάντε δεξί κλικ πάνο στον χρήστη (π.χ. Administrator) àProperties.

3. Στην παράθυρο User Properties, επιλέξτε την καρτέλα Mailbox Features (στην περίπτωση που το POP3 δεν είναι ενεργοποιημένο, επιλέξτε Enable) και OK.

image

Εφόσον ολοκληρόσουμε την διαδικασία ρύθμισης του POP3, θα πρέπει τώρα να ρυθμίσουμε την δυνατότητα αποστολή μυνημάτων. Στον Exchange 2007 και Exchange 2010 , το SMTP mail flow διεξάγετε από τον Hub Transport (HT) server role και τον Edge Transport (ET) server role, και οι δύο αυτοί ρόλοι έχουν connectors για να επιτρέπουν την αποστολή μηνυμάτων. Στην παρούσα περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τον Hub Transport (HT) server role( που λογικά κι εσείς αυτό θα χρησιμοποιήσετε, μιας και είναι στο εσωτερικό δίκτυο).

Εξ’ ορισμού ο Hub Transport (HT) server role έχει ένα connector ρυθμισμένο, τον “Client ServerName” connector. Εάν κοιτάξουμε στις ιδιότητες «Properties» όπως φαίνετε στην εικόνα μας, θα παρατηρήσουμε ότι η πόρτα «port» που ακούει ο connector είναι 587.

image

Πώς θα ρυθμίσουμε POP3 Service στον Exchange Server 2007 και Exchange Server 2010

Πάμε να δούμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες από την μεριά του Server. Κάποια από τα σημαντικά κομμάτια που θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή είναι στις Ιδιότητες του POP3.

Authentication Tab

Binding Tab

Authentication Tab

Στο Authentication Tab, θα πρέπει να ορίσουμε την μέθοδο με την οποία θα κάνουν log on οι POP3 users. Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, έχουμε 4 επιλογές:

Plain text logon (Basic authentication) Select this option if you want to send user names and passwords in clear text. Using this option enables user names and passwords to be sent to the server without a TLS or SSL connection.

Plain text authentication logon (Integrated Windows authentication) Select this option if you want to use Integrated Windows authentication without a TLS or SSL connection.

Secure logon Select this option if you want to require a TLS or SSL connection.

X.509 certificate name Use this text box to specify the X.509 certificate name to use for a TLS or SSL session.

Επιλέγουμε «Plain text logon (Basic authentication)» το οποίο υποστηρίζετε στους περισσότερους clients. Εάν οι clients μας υποστηρίζουν TLS Encryption, για λόγους ασφαλείας καλό θα είναι να επιλέξαμε Secure Logon.

 

image

Binding Tab

Εξ’ ορισμού ο Client Access Server (CAS) είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους Clients. Εάν κοιτάξουμε στις ιδιότητες «Properties» όπως φαίνετε στην εικόνα μας, θα παρατηρήσουμε ότι η πόρτα «port» που ακούει για unencrypted συνδέσεις ο connector είναι 110 και για encrypted συνδέσεις είναι 995 (TLS).

image

Μετά από τις ρυθμίσεις που πραγματοποιήσαμε στις ιδιότητες του POP3, θα πρέπει να κάνουμε restart το POP3 service.

Client Settings

Κάποια από τα application client που μπορούμε να ρυθμίσουμε, έτσι ώστε να μπορούν να δέχονται email με POP3 είναι Outlook, Windows Mail, Microsoft Outlook Express, Entourage για MAC, Mozilla Thunderbird, και Eudora. Παρακάτω θα περιγράψουμε την διαδικασία ρυθμίσεις για μερικούς από τους παραπάνω clients.

Outlook Express 6

1. Ανοίγουμε το Outlook Express.

2. Ξεκινά ο οδηγός «Internet Connection Wizard» αυτό συμβαίνει σε περίπτωση που εκτελείτε για πρώτη φορά το Outlook Express. Στην περίπτωση που έχετε ήδη ρύθμιση άλλο λογαριασμό στο Outlook Express, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού του Outlook Express, επιλέξτε Toolsà Accounts.

3. Στο παράθυρο Internet Accounts επιλέξτε την καρτέλα Mailà Add επιλέξτε Mail και κάντε κλικ στο Next.

image

4. Σας εμφανίζει το παράθυρο Internet Connection Wizard, στο πεδίο Display name συμπληρώστε το όνομα σας και επιλέξτε Next.

5. Στο πεδίο E-mail Address συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

6. Στο παράθυρο E-mail Server Names του Internet Connection Wizard, επιλέξτε το πρωτόκολλο POP3.

7. Στο πεδίο Incoming mail (POP3, or IMAP or HTTP) server, συμπληρώστε το fully qualified domain name (FQDN) του Client Access server σας.

8. Στο πεδίο Outgoing e-mail server (SMTP) name, συμπληρώστε το fully qualified domain name (FQDN) του Hub Transport Server σας.

image

9. Στην σελίδα Internet Mail Logon, πληκτρολογήστε το e-mail user name και password. Εάν επιθυμείτε το Outlook Express να θυμάται το password, επιλέξτε Remember password και επιλέξτε Next.

10. Εάν επιθυμείτε (που προτείνετε) να χρησιμοποιήσετε secure password authentication, επιλέξτε Log on using Secure Password Authentication (SPA) και επιλέξτε Next.

image

Mozilla Thunderbird

1. Ανοίγουμε το Mozilla Thunderbird, ξεκινά το wizard Mail Accounts Setup.

2. Στο παράθυρο Mail Accounts Setup, συμπληρώστε το όνομα σας, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασης και Continue.

3. Το Mozilla Thunderbird αναζητά να βρει τις ρυθμίσεις του POP3 από τον Exchange 2007.

4. Μόλις πάρει τις ρυθμίσεις από τον Server επιλέξτε Create Account .

image

5. Ο λογαριασμός μας είναι έτοιμος.

image[51]

Office Outlook 2010

1. Ανοίγουμε το Office Outlook 2010

2. Πάμε File – Info - Add Account

image

3. Στο παράθυρο Add New Account , επιλέξτε Manually configure server settings or additional server types.

4. Στο παράθυρο Choose Service επιλέξτε Internet E-mail και Next.

5. Στο παράθυρο Internet E-mail Settings συμπληρώστε τα στοιχεία και πατήστε Next.

image

Εάν επιθυμείτε (που προτείνετε) να χρησιμοποιήσετε secure password authentication, επιλέξτε Log on using Secure Password Authentication (SPA) και επιλέξτε Next.

image

Σημαντικό: Σε περίπτωση που ο client τον οποίο θέλουμε να ρυθμίσουμε βρίσκετε εκτός εταιρικού δικτύου, Θα πρέπει να προσέχουμε στις του Outgoing mail server (SMTP) να είναι ορισμένος ο SMTP Server του παροχέα μας (ISP) και όχι ο Hub Transport Server της εταιρείας μας..

6. Επιλέξτε Next.

image

7. Το Outlook 2010 ψάχνει τις ρυθμίσεις του Server,όπως βλέπουμε και στην εικόνα μας η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχεία.

image

8. Στην παράθυρο Account Properties στην καρτέλα Advanced, μπορούμε να δούμε και να ρυθμίσουμε τις θύρες επικοινωνίας.

9. Στην καρτέλα Outgoing Server, επιλέγουμε «My outgoing server (SMTP) requires authentication» και την επιλογή «Use same settings as my incoming mail server».

image

10. Στο ίδιο παράθυρο, επιλέγουμε την καρτέλα Advanced και ρυθμίζουμε Incoming server (POP3): 995 και Outgoing server (SMTP): 465 (SSL) or 587 (TLS). Προτείνετε να χρησιμοποιούμε Encrypted Connection TLS Encryption, για λόγους ασφαλείας.

image

Επιπρόσθετοι σύνδεσμοι:

 Enable POP3 in Exchange 2010

 How to Enable POP3 in Exchange 2007

 Start and Stop the POP3 Service

 Managing POP3 and IMAP4


 

 

 

Catastrophic Failure

 Share

5 Comments


Recommended Comments

χεχεχε "να ...καταργηθεί το πρωτόκολο" - αυτές οι ατάκες σου Νάσο με πεθαίνουν! xD

 

Καλά λέει η CF, κάλιο αργά παρά ποτέ ;)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...