Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49867

Import Data from the Web in Excel 2010


philippe

1022 views

 Share

Με το Excel 2010, έχουμε ένα πολύ εύκολο τρόπο για να εισάγουμε δεδομένα από το διαδίκτυο μέσα ένα φύλλο εργασίας. Μπορούμε να εισάγουμε δεδομένα στο φύλλο εργασίας μας για να τα αναλύσουμε, για να τα αξιολογήσουμε ή ακόμα και για να τα φιλτράρουμε.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:

1. Ανοίγουμε την επιθυμητή ιστοσελίδα από την οποία θέλουμε να αντλήσουμε τα δεδομένα μας. Στην δικιά μου περίπτωση έχω ανοίξει την εξής σελίδα:

http://www.systemplus.gr/windowsserver2008/ ,όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

01

2. Ανοίγουμε την εφαρμογή Excel 2010, ώστε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο βιβλίο εργασίας ή ανοίγουμε ένα υπάρχον βιβλίο εργασίας.

3. Εφόσον έχουμε ανοίξει το βιβλίο εργασίας μας, μεταφερόμαστε στο Tab Data (Δεδομένα) της κορδέλας και διαλέγουμε από την περιοχή Get external data (Λήψη εξωτερικών δεδομένων) επιλέγουμε την εντολή From Web (Από Διαδίκτυο), όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα.

02

4. Διαλέγοντας την εντολή εμφανίζεται το παρακάτω πλαίσιο διαλόγου New Web Query (Νέο Ερώτημα Διαδικτύου), όπου στο πεδίο της διεύθυνσης μπορούμε να πληκτρολογήσουμε το URL, ή να ανοίξουμε το πτυσσόμενο μενού και να διαλέξουμε την διεύθυνση που υπάρχει ήδη στο μενού. Στη δικιά μου περίπτωση θα διαλέξω τη διεύθυνση που αναγράφει systemplus.

03

Διαλέγοντας την διεύθυνση που ανέφερα πιο πάνω, μεταφέρομαι στην αρχική σελίδα της τοποθεσίας οπότε πλοηγούμαι κανονικά στην ιστοσελίδα ώστε να μεταφερθώ στην επιθυμητή τοποθεσία. Στο δικό μου παράδειγμα μεταφέρομαι στην σελίδα Σεμινάρια και από εκεί θα επιλέξω τον υπερσύνδεσμο που αναφέρει τα σεμινάρια σχετικά με τον Windows Server 2008 / R2.

04

Εφόσον έχουμε ανοίξει την ιστοσελίδα από την οποία θέλουμε να αντλήσουμε δεδομένα, παρατηρούμε ότι κάτω από το πεδίο της διεύθυνσης του πλαισίου διαλόγου υπάρχει η εντολή Clickclip_image001 next to the tables you want to select, then click import ( Κλικ clip_image001[1] δίπλα στους πίνακες που θέλουμε να επιλέξουμε, και τότε κλικ στην εντολή Εισαγωγή).

05

5. Πατώντας την εντολή Import (Εισαγωγή) εμφανίζεται το παρακάτω πλαίσιο διαλόγου όπου μας ρωτάει σε ποιο φύλλο εργασίας θέλουμε να εισάγουμε τα δεδομένα μας και από ποιο κελί να ξεκινήσει. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε κελί απλώς πατάμε σε ένα οποιοδήποτε κελί μέσα στο φύλλο εργασίας μας και πατάμε ΟΚ.

07

Περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα για να “κατέβουν” τα δεδομένα (εξαρτάται από το μέγεθος τους), όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

08

Αφού έχουν “κατέβει'” όλα τα δεδομένα μας, εμφανίζονται στο φύλλο εργασίας μας όπως παρακάτω:

09

Μπορεί να φαίνονται λίγο ακατάστατα, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ταξινομήσουμε τα δεδομένα μας και να τα μορφοποιήσουμε ώστε να γίνουν πιο κατανοητά.

10

Technorati Tags: SystemPlus
Technorati Tags: Excel 2010
Technorati Tags: Import Data
 Share

2 Comments


Recommended Comments

Ναί υπάρχει και στο Excel 2007. Μεταβαίνεις στο Tab Δεδομένα και στα αριστερά της κορδέλας έχει την εντολή Λήψη Εξωτερικών Δεδομένων. Πατάς στο βέλος και υπάρχει η εντολή Από το Web.

Υπάρχει και στο Excel 2003. Αναπτύσσεις το μενού Δεδομένα-Εισαγωγή Εξωτερικών Δεδομένων-Δημιουργία Ερωτήματος στο Web.

Τα βήματα μετά είναι τα ίδια που έχω περιγράψει.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...