Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34789

Address Rewriting Γιατί και πως..


i-away

554 views

 Share

Πολλές φορές λαμβάνουμε στο mailbox μας μηνύματα που έχουν αποστολέα όχι συγκεκριμένο άτομο αλλά μια πιο γενική διεύθυνση του τύπου [email protected]. Η διεύθυνση αυτή αποτελεί συνήθως μια γενική διεύθυνση ενός τμήματος ( μάρκετινγκ συνήθως ). Παρόλα αυτά όλοι αυτοί που βρίσκονται στα συγκεκριμένα τμήματα έχουν την δική τους διεύθυνση και στέλνουν - λαμβάνουν από αυτήν.

Το παραπάνω “τρυκ” ονομάζεται Address rewriting και δημιουργήθηκε απο την Microsoft για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Η τακτική αυτή βρίσκει πολλές εφαρμογές τόσο σε εξερχόμενα email ( πχ. μαρκετινγκ) όσο και σε εσωτερικά email ( σε περιπτώσεις merge εταιρειών ). Εδώ να σημειώσουμε ότι για να δουλέψει το address rewriting πρέπει να ενεργοποιηθεί και στα εισερχόμενα αλλά και στα εξερχόμενα email έτσι ώστε να υπάρχει σωστή αντιστοίχηση τους.


Βέβαια χρειάζεται προσοχή γιατί το Address rewriting δεν αλλάζει μηνύματα που είναι attached στο προς rewrite μήνυμα, όπως και τα SMTP Return-Path, Received, Message-ID, X-MSTNEF-
Correlator, Content-Type Boundary=string headers και τους headers εντός των MIME body parts. Τα Message-ID, X-MS-TNEF-Correlator, Content-Type Boundary=string
headers, και οι headers εντός των MIME body parts χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση των email με τεχνολογίες όπως η Microsoft Rights Management γιαυτό και δεν μπορούν να μεταβληθούν καθώς η μεταβολή τους αλλάζει το authenticity του email.

Για την διασφάλιση της σωστής αντιστοίχησης και δρομολόγησης πρέπει να έχουμε υπόψην μας κάποια πράγματα:

Καταρχήν το αποτέλεσμα της αντιστοίχησης θα πρέπει να είναι μοναδικό για να μην δημιουργηθεί όπως είναι λογικό conflict.

Συνέπεια του παραπάνω είναι ότι πρέπει να ενεργοποιηθει το address rewriting και στους 2 connectors όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω.

Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτεταμένα wildcards παρά μόνο σε εσωτερικά domains, για παράδειγμα τα kladakis*@finance.autoexec.gr ή blackman@sales*.autoexec.gr δεν υποστηρίζονται ενώ το spanougakis@*.autoexec.gr υποστηρίζεται. Χρήσιμο για παράδειγμα θα ήταν το rewriting των *@development.autoexec.gr και *@software.autoexec.gr σε *@support.autoexec.gr.

Δυστυχώς το Address rewriting configur-άρεται μόνο μέσω Exchange Management Shell. Ακόμα δεν υπάρχουν επιλογές στην Exchange Management Console ( stay tuned… ).Υπάρχουν 4 ειδών εντολές :

Get-AddressRewriteEntry

New-AddressRewriteEntry

Set-AddressRewriteEntry

Remove-AddressRewriteEntry.

Από τα προθέματα τους είναι προφανής η χρήση τους. Για παράδειγμα:

New-AddressRewriteEntry -Name “Two-way Rewrite entry for autoexec.gr”
-InternalAddress autoexecint.gr -ExternalAddress autoexecext.gr

Η εκτεταμένη χρήση του Address Rewriting ενδείκνυται σε μεγάλα περιβάλλοντα με πολλά υπο-τμήματα και όχι μόνο . Θεωρείται πιο “επαγγελματικό” το [email protected] παρά το [email protected]

Σημείωση: Μετά απο διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες-πολιορκίες εξαγριωμένων administrator στα Headquarters του Exchange Product Group εδόθη η υπόσχεση ότι το θέμα με την EMC θα διορθωθεί σύντομα .. Εν αναμονή λοιπόν..

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...