Jump to content
  • entries
    49
  • comments
    120
  • views
    20371

MS Lync Server 2010 – Licensing Revamped


gvarakis

1074 views

 Share

lync-logo

Ανακοινώθηκε στο Site της Microsoft για τον νέο Lync Server το τελικό πλάνο για το Licensing του νέου προϊόντος. Ισχύουν σε γενικές γραμμές αυτά που είχα αναφέρει και πριν λίγους μήνες, αλλά πλέον αποσαφηνίζονται πλήρως οι λειτουργίες που εμπίπτουν στην κάθε κατηγορία. Αναπαράγω λοιπόν από το site της Microsoft τις σχετικές λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν το κομάτι του user cal, αφού στους servers παραμένει ο διαχωρισμός Standard / Enterprise, όπου το Standard προσφέρει consolidated configuration (με έναν μόνο Standard Edition Server) ενώ το Enterprise Edition προσφέρει τα νέα χαρακτηριστικά High Availability με χρήση πλέον DNS Load Balancing για το SIP Traffic (χρειάζεται προς το παρόν ακόμα ο Hardware Load Balancer για το HTTP traffic).

Στους παρακάτω πίνακες αναφέρονται αναλυτικά οι λειτουργίες που ενεργοποιούνται με την αγορά του κάθε cal, ενώ γίνεται παράθεση με το αντίστοιχο functionality που ενεργοποιούσε ο OCS 2007 R2 για τις αντίστοιχες άδειες!

New IM / Presence (Standard CAL)

Όπως θα δείτε, η Standard CAL έχει παραμείνει σχετικά αναλοίωτη! Έχει όμως προστεθεί ένα μέρος της Enterprise CAL του OCS που αφορά ένα μέρος του Online Meeting (πρώην LiveMeeting). Έτσι πλέον το Standard CAL προσφέρει μια πολύ οικονομική λύση για ένα αρχικό deployment, παρέχοντας παράλληλα ακόμα πιο πλούσια λειτουργικότητα και πολύ υψηλό Value for Money …

IM-Presence

New Audio / Video / Web Conferencing (Enterprise CAL)

Κακά τα ψέματα! Το Enterprise CAL είναι όλα τα λεφτά! (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Αναβαθμίζει τη λειτουργικότητα της σουίτας σε πολύ υψηλά επίπεδα και παρέχει όλα τα εκπληκτικά που έχουμε γνωρίσει ως τώρα. Μέρος της λειτουργικότητας του OCS Ent CAL έχει μεταφερθεί στην τρέχουσα Plus CAL (θα τη δούμε παρακάτω). Έτσι η τιμή του Lync Enterprise CAL είναι πλέον λίγο χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου.

Audio-Video-Conferencing

New Enterprise Voice (Plus CAL) 

Εδώ λοιπόν έχουμε το γνωστό Enterprise Voice, το οποίο αποτελεί την PBX πλευρά του Lync. Έρχεται αναβαθμισμένο στα σημεία ώστε πλέον να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τους παραδοσιακούς IP PBX vendors. Φυσικά, όλα έχουν το τίμημά τους...

Enterprise-Voice

Έτσι, αν και πλέον ο τελικός πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που εκείνος έχει ανάγκη, και η αγορά επιμέρους CAL's είναι φθηνότερη από την προηγούμενη έκδοση (όταν δεν επιλέγουμε το πλήρες σύνολο του πακέτου) το συνολικό κόστος της πλήρους ενεργοποίησης είναι μεγαλύτερο στη νέα έκδοση.

Νέα features, νέες δυνατότητες, μεγαλύτερη αξία χρήσης ... μεγαλύτερο κόστος κτήσης ... Η επιλογή σε λίγους μήνες με την επίσημη κυκλοφορία!

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Ω, ναι!

Lync Std + Ent + Plus > OCS Std + Ent

Lync Std + Ent < OCS Std + Ent

Lync Std + Plus < OCS Std + Ent

 

Απλά στο full πακέτο παίρνεις ... περισσότερα (fully fledged PBX που λένε ...)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...