Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77067

MCT EMEA Community Summit 2008


spanougakis

680 views

 Share



Καλώς ήρθατε στην σελίδα για το MCT Summit 2008, που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. Μέσα από αυτή τη σελίδα θα σας δώσουμε μια γεύση σχετικά με ότι είδαμε και ακούσαμε στο συνέδριο, πληροφορίες κατευθείαν από την "πηγή", αφού το συνέδριο απευθύνεται μόνο σε πιστοποιημένους εκπαιδευτές (Microsoft Certified Trainers).


Checkpoint Charlie


Αμέσως μετά την άφιξή μας στο συνεδριακό κέντρο Estrel στα νοτιοανατολικά της πόλης, κάναμε το απαραίτητο registration και μπήκαμε στον χώρο του συνεδρίου. Ο χώρος έχει κατακλυστεί από Microsoft Certified Trainers, πολλοί από τους οποίους έχουν συνδεθεί μέσω ασύρματου internet χρησιμοποιώντας τα laptop τους.


Summit Reception


Networking Area


Κάπου εδώ εντοπίζουμε και έναν Έλληνα MCT από την Αθήνα, τον Θανάση Κλαδάκη, ο οποίος μας ψάχνει εναγωνίως, ξέροντας ότι θα είναι και άλλοι Έλληνες στο συνέδριο. Μετά από λίγη κουβέντα με τον Θανάση, αποφασίζουμε να πάμε να πιάσουμε κουβέντα στο stand της Prometric, χορηγού της εκδήλωσης, για να λύσουμε κάποιες απορίες μας σχετικά με την εξεταστική διαδικασία.


Prometric


Start


Αφού μετά από λίγο εντοπίσουμε και δύο Κύπριους συναδέλφους, όλοι μαζί κατευθυνόμαστε στην κυρίως αίθουσα για την έναρξη του συνεδρίου. Ο Tjeerd Veninga, Field Marketing Manager της Microsoft EMEA κυρήσσει την έναρξη του συνεδρίου, όπου μας πληροφορεί ότι συμμετέχουν 410 MCTs από 58 χώρες. Πολλά κορυφαία στελέχη της Microsoft βρίσκονται εδώ και από το πρόγραμμα του συνεδρίου βλέπουμε ότι όλοι έχουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Ξαφνικά τα φώτα σβύνουν και εμφανίζεται ο Darth Vader με μουσική υπόκρουση Star Wars! Μας υποδέχεται αποκαλώντας μας Mission Critical Terminators (χρησιμοποιώντας τα αρχικά MCT) και δύο στρατιώτες από τον Πόλεμο των Άστρων φέρνουν αιχμάλωτο και κακοποιημένο επί σκηνής τον Ron Beekelaar!


Vader


Ακολουθούν κάποιες σύντομες παρουσιάσεις των Frank Fischer και Bill Chapman και εμφανίζεται ο μοναδικός Richard Klees, ο οποίος μας πείθει ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το μάθημα χωρίς powerpoint, αρκεί να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές μας δυνατότητες μέσα στην τάξη. Από τις αξέχαστες παρουσιάσεις του συνεδρίου.


Conference Hall


Μετά από όλες τις εισαγωγικές παρουσιάσεις, ακολουθεί το πρώτο πάρτυ, με σκοπό την γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους certified trainers από όλο τον κόσμο και φυσικά .... σημαντική κατανάλωση γερμανικής μπύρας!


Vader


Reimer


Την 2η και την 3η μέρα του συνεδρίου, παρακολουθήσαμε ένα πλήθος παρουσιάσεων, όπου όλες επικεντρωνόταν στα νέα προϊόντα της Microsoft και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται καλύτερα η εκπαίδευση. Πολλά Train the Trainer σεμινάρια για τον Windows Server 2008, τον Exchange Server 2007, SQL Server 2008 και Visual Studio 2008. Αξιόλογες παρουσιάσεις ήταν αυτές του Stan Reimer, υπεύθυνου για το εκπαιδευτικό υλικό της Microsoft σχετικά με τον Windows Server 2008 και τον Exchange Server 2007, όπως επίσης και του Andy Malone, κορυφαίου trainer από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Από όλες αυτές τις παρουσιάσεις μάθαμε ότι θα αλλάξει η μορφή και η δομή του εκπαιδευτικού υλικού (MOC) ώστε ο μαθητής να παίρνει στα χέρια του λιγότερο εκτυπωμένο υλικό και περισσότερο περιεχόμενο σε cd, το οποίο θα μπορεί να γίνεται update από σχετικές ιστοσελίδες της Microsoft. Είδαμε τα νέα χαρακηριστικά του Active Directory, μάθαμε για την νέα λειτουργία των Read-only domain controllers και διαπιστώσαμε ότι η Μicrosoft στην επόμενη έκδοση των Windows μάλλον θα έχει καταργήσει τα usernames και τα passwords, στοχεύοντας περισσότερο σε βιομετρικές μεθόδους για authentication.


Έγινε επίσης αναφορά και στο IP v6, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από τον Windows Server 2008. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι στα επόμενα 2 χρόνια θα εξαντληθούν οι IP διευθύνσεις του IP v4, αν και ακούσαμε και την αντίθετη άποψη. Αρκετά ενδιαφέρουσες και οι παρουσιάσεις των νέων σεμιναρίων για τον Windows Server 2008, τα οποία θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο του 2008, με τα κατάλληλα train the trainer sessions που επίσης παρακολουθήσαμε.


Παρών ήταν και ο Ken Rosen, ο οποίος μας ενημέρωσε για το Nexus, το εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει την αναζήτηση trainers από τα CPLS, τα επίσημα κέντρα τεχνικής εκπαίδευσης της Microsoft.


Malone


Ακολούθησε η ξενάγηση στη πόλη του Βερολίνου, όπου χρειάστηκαν 12 λεωφορεία για να μας χωρέσουν όλους. Στη φωτογραφία κάτω βλέπετε τους Έλληνες και τους Κύπριους certified trainers που παρακολούθησαν το συνέδριο, κάτω από την Πύλη του Βραδενβούργου.


The Team


Με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο ακολούθησε το δείπνο των Microsoft Certified Trainers με την συνοδεία live μουσικής. Σίγουρα καταναλώθηκαν κάποιοι τόνοι μπύρας, προσφορά της Prometric.


Dinner


Συνολικά η διοργάνωση ήταν άψογη, με όλους τους ομιλητές να είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για ερωτήσεις και απορίες, μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα και την δυνατότητα επικοινωνίας με εκατοντάδες Microsoft Certified Trainers από όλο τον κόσμο.  

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Παιδια πρεπει να περασατε καλα στο Βερολινο ως προς καθε αποψη. Exchange 2007 , WinServe2008, read only domain controllers...... Ζηλευω !!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...