Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3251

Ο billg στην Αθήνα


atsouch

996 views

 Share

PIC-0075 Το ζήσαμε και αυτό. Ο Bill Gates - o "ακατανόμαστος" για κάποιους - ήρθε, μας μίλησε και έφυγε. Η μέρα δεν προσφερόταν βέβαια και για πανηγυρισμούς. Είδε Καραμανλή και Αλογοσκούφη (μάλλον και τον Παπανδρέου αλλά δεν το έχω διασταυρώσει), εγκαινίασε το Κέντρο Καινοτομίας στην Ελλάδα (Microsoft Innovation Center) και μίλησε με φοιτητές και καθηγητές που του έδειξαν τι μπορεί να κάνει η νέα γενιά (περισσότερα στο studentguru.gr), έκανε την ομιλία του στο Μέγαρο και μας έδειξε live το Surface, έκανε άλλη μια ομιλία σε εκδήλωση του ΣΕΒ και αποχώρησε. Στους "κομπιουτεράδες" μας έριξαν άλλη μια παρουσίαση από τον Ron Jacobs για την επόμενη γενιά εργαλείων ανάπτυξης με έμφαση στο "σύννεφο" και την SOA με τον προσωρινό κωδικό Oslo (πρώτη παγκόσμια παρουσίαση).

Έξω από το Μέγαρο μοίραζαν φυλλάδια για open source και κάποια κόμματα έκαναν δηλώσεις για την "χρησιμότητα" του κέντρου καινοτομίας. Φανταζόμουν περισσότερη φασαρία...

 Share

7 Comments


Recommended Comments

Μου έκανε εντύπωση, το πόσο διακριτικά ήταν τα μέτρα ασφαλείας. Σχεδόν μηδενικός έλεγχος...

Επίσης απίστευτος ο συγχρονισμός της ομιλίας για το "σύνεφο" , της κανονικής βροχής που επακολούθησε και της διανομής oμπρελών με το σήμα της Microsoft!!!

 

ρε συ τελικά ο Bill ελέγχει και τον καιρό !!!

 

Πολύ καλή οργάνωση απο την MS Hellas, σχεδόν καθόλου ταλαιπωρία παρά την τρομερή προσέλευση (Ε καλά αφού ήταν η Μάρθα στην υποδοχή!!)

Link to comment

Για να γκρινιάξουμε και λίγο πάντως, υπήρχε ένα πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου. Δεν το περίμενα στο Μέγαρο αυτό (και δεν μου έχει ξανασυμβεί εκεί).

Link to comment

Για τον ήχο έφταιγε το σε ανοικτού κώδικα λογισμικό διαχείρισης του :). Ισως πάλι να έφταιγε εκείνο το πραγματάκι που o Bill κράταγε στα χέρια του και πηγαινοέφαιρνε συνέχεια χτυπώντας το μικρόφωνο του. Γιατί όταν μίλησε ο άλλος ο χριστιανός ο ήχος ήταν μια χαρά.

Link to comment

Για να γκρινιάξω και εγώ λίγο που δεν μπόρεσα να έρθω στον Bill: Αυτό το Κέντρο Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη δεν προοριζόταν να γίνει αρχικά?

Μαζέψτε τα και ελάτε πάνω για να μην σας τρώει η κίνηση και το νέφος ... και το άγχος.

Link to comment

Αφού πλακώθηκαν για το που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη (δηλαδή ποιοί κρατικοί φορείς θα εμπλακούν) τελικά τα τσακάλια των Αθηνών έδωσαν την λύση... Τι περιμένεις; Ανάπτυξη στην περιφέρεια; Δεν λες που αφήνουν τα πανεπιστήμια στις υπόλοιπες πόλεις για να ρουφάνε το αίμα των φοιτητών πιο "αποκεντρωμένα"; Φεύγω πολύ από το θέμα...

Link to comment

Ακόμη πλακώνονται:

"Στην υπό δημιουργία Ζώνη Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης θα έπρεπε πάση θυσία να εγκατασταθεί το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft -αντί να «πάει» στην Αθήνα- ώστε να λειτουργήσει ως «κράχτης». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) Δημήτρης Μπακατσέλος και επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη δημιουργία της «Ζώνης». Για τη Helexpo πρότεινε την εξεύρεση επαγγελματία μάνατζερ ή νέου μετόχου και τη δημιουργία νέου, σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου, έστω και μέσω ΣΔΙΤ. Τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες, υπό την προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και τα συμφέροντα τοπικών επιχειρήσεων."

 

Link to comment

Το ζήσαμε και αυτό. Ο Bill Gates - o "ακατανόμαστος" για κάποιους - ήρθε, μας μίλησε και έφυγε

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...