Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25521

Windows Storage Server 2008R2 Essentials announced at Tech-Ed 2010


pkouris

1483 views

 Share

Καλησπέρα από το όμορφο Βερολίνο.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον προϊόν που ανακοινώθηκε στο Tech-Ed 2010 είναι ο Windows Storage Server 2008R2 Essentials. Το προϊόν είναι μια προέκταση του Windows Small Business Server 2011 Essentials, είναι η καινούργια και επίσημη ονομασία του Aurora.

Όπως είχα αναφέρει ο SBS 2011 Essentials έχει δυνατότητα να παίρνει backup και από τους clients, ακόμα και από mac !!! Εδώ ο Windows Storage Server 2008R2 Essentials είναι το προϊόν που δίνει την λύση στον αποθηκευτικό χώρο και στην διαχείριση του.

Διατίθεται μόνο από τους hardware ΟΕΜ partners και είναι προεγκατεστημένο και ρυθμισμένο για να συνεργαστεί με τον SBS 2011 Essentials. Στην ουσία γίνετε integrate με το active directory και ο SBS 2011 essentials το αναγνωρίζει απευθείας ως την backup συσκευή του.

Υποστηρίζει το backup μέχρι και τον 25 υπολογιστών, windows ή/και mac, που μπορεί να έχει ο SBS2011 Essentials.Επίσης έχει και την δυνατότητα data duplication σε δίσκους που είναι πάνω του. Θα υποστηρίζει μέχρι έξι εσωτερικούς δίσκους και δέκα εξωτερικούς (usb, esata, firewire ktl)

Θα δίνει και την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως nas συσκευή και να αποθηκεύονται production data πάνω του. Μέσα από το active directory integration υπάρχει δυνατότητα για δικαιώματα πρόσβασης.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που επικεντρώθηκαν είναι ότι είναι με τέτοιο τρόπο παραμετροποιημένο που το βγάζεις από την κούτα το βάζεις στο ρεύμα και έχει την κεντρικοποιημένη διαχείριση των backup ολόκληρης της εταιρείας. Αν ισχύει θα το δούμε από κοντά στο Itprodenconnections 2010

storage server 2008R2 essentials

 Share

4 Comments


Recommended Comments

To iSCSI που υποστηρίζει ο Storage Server (και η προηγούμενη έκδοση) είναι πλήρες και λειτουργεί άψογα σε Cluster Shared Volume διατάξεις για Hyper-V, είναι όμως κρίμα που πακετάρεται μόνο με λύσεις hardware.

Τον αναμένουμε με ανυπομονησία.

Link to comment

Είχα την "ελπίδα" λόγω του essentials να υπάρχει η δυνατότητα του license και κάνεις deploy σε όποιο hardware θες. Δυστυχώς όμως παραμένει licensed only to hardware vendors.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...