Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77113

TechEd Europe 2010 Review


spanougakis

704 views

 Share

TechEd2010 106

Τώρα που τελείωσε η φετινή Teched βρήκα χρόνο για να γράψω λίγα πράγματα σχετικά με το τι είδαμε αυτές τις ημέρες. Το πρόγραμμα είχε κάθε μέρα πρωινό ξύπνημα, ώστε να προλάβω τα ενδιαφέροντα sessions και να είμαι στο SpringBoard booth στην ώρα μου, αλλά και στο MCT Europe booth, το οποίο ήταν επίσης εκεί. Και σαν να μην έφταναν αυτά, είχαμε και το πρώτο ελληνικό session σε TechEd.

Ας αρχίσουμε από τα διασκεδαστικά της εκδήλωσης: παίξαμε με XBox 360 και Kinect, φοβερή εμπειρία, τόσο που κάποιοι τελείωσαν την παρτίδα beach volley μούσκεμα στον ιδρώτα. Εγώ δοκίμασα να παίξω ping pong και bowling, επίσης αρκετά διασκεδαστικό.

TechEd2010 034

Είχαμε επίσης την δυνατότητα να δούμε και να πιάσουμε ζωντανά στα χέρια μας τα πρώτα HTC τηλέφωνα με Windows Phone. Τα θυμάστε τα Windows Mobile 6.5? ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Η ανταπόκριση στις εντολές των δακτύλων μας είναι άμεση, το νέο interface θέλει λίγο τον χρόνο του για να το συνηθίσεις, αλλά κατά τα άλλα έμεινα ικανοποιημένος από το συνολικό look and feel της συσκευής. Περιττό βέβαια να πούμε ότι οι συσκευές έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην Γερμανία, αλλά παρατηρούνται ελλείψεις στα καταστήματα.

TechEd2010 039

Και για να συνεχίσουμε, σε αυτή την TechEd υπήρχε διάχυτη η ατμόσφαιρα του Cloud. Αρκετές ομιλίες για το Cloud, το Azure, το νέο Hyper-V Cloud που ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της TechEd και νέα προϊόντα, όπως ο Virtual Machine Manager 12 CTP (vNext) που είδαμε σε μια εξαιρετική παρουσίαση.

TechEd2010 087

Ορολογίες όπως private και public cloud ακουγόταν από παντού, κάτι που δείχνει την τάση αλλά και την επένδυση της Microsoft σε αυτή την νέα μορφή infrastructure. Φυσικά τα ερωτηματικά ήταν πολλά, ακόμα μια μαγική λέξη ήταν η λέξη “Fabric” και όπως ρώτησε κάποιος συνάδελφος: “του χρόνου που θα είμαστε όλοι χωρίς δουλειά (λόγω cloud), θα υπάρχει λόγος να γίνει TechEd?”

TechEd2010 036

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι ο Mark Russinovich έφυγε από την ομάδα των Windows 7 και μεταπήδησε στην ομάδα του Windows Azure (νάτο πάλι το cloud). Λέτε κάτι να ξέρει?

TechEd2010 008

Πολύ καλό επίσης το panel συζήτησης με τον γνωστό μας Andy Malone, τον Marcus Murray και φυσικά τον Mark Russinovich. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι κατά πόσο το cloud μπορεί να μας παρέχει ασφάλεια στα δεδομένα μας και στις εφαρμογές μας. Φετινή απώλεια ο Mark Minasi, ο οποίος σε κάποιο e-mail που αντάλλαξα μαζί του, μου είπε ότι δεν θα έρθει εξαιτίας κάποιου μικρού προβλήματος υγείας.

Είδαμε επίσης τον νέο App-V Server, τον νέο Lync Server, ακόμα και τον νέο SCCM 12 (vNext). Το μάτι μας σε όλες αυτές τις οθόνες που βλέπαμε πήγαινε σε ένα κουμπάκι που έγραφε “Create Cloud”……

TechEd2010 085

TechEd2010 086

TechEd2010 087

TechEd2010 088

TechEd2010 089

Θα έχουμε νεότερα στο IT PRO | DEV Connections 2010 που πλησιάζει.

christeched  

Και ενώ το Greek Team έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, εγώ παραμένω στο Βερολίνο για λίγο ακόμα, ώστε να παρακολουθήσω μια εκπαίδευση στο Office 365. Αν και θα δεσμεύομαι από NDA, σε επόμενο blog post θα σας αποκαλύψω μόνο ότι επιτρέπεται.

Στο μεταξύ, ψάξτε σε καμιά search engine για το Hyper-V Cloud….

 Share

2 Comments


Recommended Comments

PingBack απόhttp://topsy.com/autoexec.gr/blogs/thessalonikiitpros/archive/2010/11/15/teched-europe-2010-review.aspx?utm_source=pingback&utm_campaign=L2

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...