Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25492

Small Business Server 2011 !!!! news from Tech-Ed 2010


pkouris

2035 views

 Share

Η εικόνα για την οικογένεια Small Business Server ξεκαθάρισε στο φετινό Tech-Ed στο Βερολίνο. Το καλοκαίρι που ήμουνα στο WPC στην Ουάσινγκτον, ανακοινώθηκαν οι beta versions του small business server που είχαν ονομασίες SBS7 και SBS Aurora. Στο Tech-Ed συμμετέχοντας σε sessions για τον SBS αποκαλύφθηκαν όλα. Οι τελικές ονομασίες είναι Small Business Server 2011 standard (πρώην SBS7) και Small Business Server 2011 Essentials (πρώην Aurora) . Τα βαφτίσια ήταν τόσο πρόσφατα που ακόμα και o Michael Leworthy από το SBS product group στην παρουσίαση του, του ξέφευγαν οι λέξεις “SBS7” και “Aurora”.

Μάθαμε και τις τιμές των προϊόντων. Η εκτιμώμενη τιμή για τον SBS 2011 Essentials είναι 545$ και συμπεριλαμβάνονται και οι άδειες για τους 25 χρήστες. Η εκτιμώμενη τιμή για τον SBS 2011 standard είναι 1.096$ και η τιμή για τις άδειες χρήσης για τους χρήστες είναι 72$. Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post στον SBS 2011 standard υπάρχει δυνατότητα να γίνει η αγορά των premium Add-On σε μεταγενέστερο χρόνο από την αρχική αγορά του προϊόντος. Η επίσημη ονομασία είναι Windows Small Business Server 2011 Premium Add-on και η τιμή είναι 1.604$ και για τις άδειες χρήσης 92$ ανά χρήστη. Η άδεια περιλαμβάνει τον windows server 2008R2 και τον SQL Server 2008R2. Το premium add-on μπορεί να προστεθεί εκτός από την έκδοση Standard και στην έκδοση Essentials. Όπως παρατηρήσατε υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή σε σύγκριση με τον SBS 2008 Premium. Η επίσημη αιτία είναι ότι η διαφορά οφείλετε στο SQL Product group μου “πουλάει” ακριβότερα τον SQL Server στο SBS product group. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι πάρα πολύ φθηνότερο από την αγορά του windows server 2008R2 και του SQL 2008R2 ξεχωριστά.

Και τα καλύτερα νέα έρχονται !!! Μέσα στον Δεκέμβριο οι εκδόσεις Small Business Server 2011 standard και Premium Add-on θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα sku’s είναι ήδη διαθέσιμα. Ενώ η έκδοση Essentials θα καθυστερήσει πολύ λίγο και τον Ιανουάριο θα είναι διαθέσιμη.

Η έκδοση standard θα υποστηρίζει migration από SBS2003 και από SBS2008 με την γνωστή διαδικασία του usb drive.

Παρακάτω περιγράφονται και οι απαιτήσεις συστήματος ανα έκδοση

sbs2011 requirements

 

Μην ακούσω το παραμικρό για τα 8GB minimum !!! Επιτέλους δεν πρόκειτε να δω εγκαταστάσεις απο μηχανοσβήστες με SBS2003 και 1GB ram ή SBS2008 με 25 users και 4GB ram και τον πελάτη να αναρωτιέται γιατί σέρνεται …..

 

New Small Business Server versions really Rocks !!!!

 Share

7 Comments


Recommended Comments

SBS αγαπημένος και υποτιμημένος(συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο)... Να δω που θα τρέξουμε labs με τέτοιες απαιτήσεις

Link to comment

Δεν έχεις άδικο, αυτό με τα lab resources είναι ένα θεματάκι ... ήδη έχω κάνει memory ugrade στο home pc .... αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο. Και βέβαια η αγάπη μας στον SBS μεγαλώνει :)

Link to comment

Παναγιώτη, μήπως είπαν και τίποτα για το Forefront Endpoint Protection; Αν δηλαδή θα ενσωματώσουν κάποιο εργαλείο διαχείρισης;

Γιατί έχουν πάρει φωτιά τα forums με παράπονα για τη νέα πολιτκή (FEP για Servers μέσω SCOM και για Clients μέσω Configuration Manager) SMB λύση δεν υπάρχει....

Link to comment

Γιώργο δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική .... το έδιναν με τον EBS, ο οποίος όπως έχει γραφτεί και στο autoexec καταργείτε .... τώρα με τον FEP 2010 δεν ξέρω τι θα κάνουν για το SMB , θα δούμε

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...