Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34817

Public Folders....


i-away

692 views

 Share

Επειδή τελευταία παρατήρησα ότι στο φόρυμ υπάρχουν πολλές απορίες για το Public Folder migration θα επιχειρήσω να δώσω κάποιες κατευνθύσεις.

 

Τα περισσότερα error κατά την διαδικασία Migration από 2003 σε 2007 η 2010 οφείλονται στο property validation. Το validation αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον Exchange 2007 και η λειτουργία του είναι να καθαρίζει τα καινούργια public folder store απο "χτυπημένα" objects ( contacts,appointments,κλπ). Για τις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό το script δίνει την λύση. Εαν πάλι δεν δουλέψει υπάρχει και ο πιο χρονοβόρος τρόπος που περιγράφεται  εδώ.

Το κακό με την λειτουργία του validation είναι ότι κάποιες φορές μαρκάρει ως χτυπημένα και κανονικά objects. Δυστυχώς κανένας απο τους 2 παραπάνω τρόπους δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα και κάποιες φορές κάποια πράγματα θα πρέπει αναγακστικά να διαγραφούν. Στον Exchange 2007 δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσουμε το validation . Στον Exchange 2010 SP1 αυτή η λειτουργία απενεργοποιείται αυτόματα εξαλείφοντας όλα τα προβλήματα που δημιουργούσε μέχρι στιγμής. ( Ακόμα ένας λόγος να αναβαθμίσετε σε 2010 SP1) . Βέβαια αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται έλεγχος και τα items μεταφέρονται όπως είναι . Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Script για τον έλεγχο και τον καθαρισμό της καινούργιας βάσης.

Για να μην μείνουν οι χρήστες του 2007 παραπονεμένοι ένα παρόμοιο fix βρίσκεται ήδη σε διαδικασία και πιθανώς θα ενσωματωθεί σε κάποιο Update Rollup.

Επίσης προτείνεται πριν απο κάθε μετακίνηση βάσης να γίνεται απαραιτήτως Defrag για εξοικονόμηση χώρου αλλά και χρόνου.( Τα 2 GB γίνονται εύκολα 150 mb ) [;)].

 

 

Σε επόμενο post θα αναφερθούμε αναλυτικά στα πιο συχνά παρατηρούμενα προβλήματα που παρατηρούνται κατά την διαδικασία του Migration και στους τρόπους επίλυσης τους.

 

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...