Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25682

Cloud, Nexus, NetHope και άλλοι κωδικοί


Akladakis

756 views

 Share

Mct_summit_2008112_thumb.jpg

Πριν 15 ημέρες περίπου, με την βοήθεια της MS Hellas παραβρέθηκα στο MCT Summit 2008 στο Βερολίνο. Για την εκδήλωση εκεί έχει γραφτεί ήδη άρθρο από τον Χρήστο Σπανουγάκη που ήταν εκεί, και μάλιστα με πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Εγώ εδώ θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω ένα κομμάτι από τις πληροφορίες που μας μετέφεραν οι άνθρωποι τις Microsoft αλλά και από το κλίμα που επικράτησε.

Αρχικά δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο απίθανο service των Γερμανών. Στο τεράστιο ξενοδοχείο-συνεδριακό κέντρο Estrel, όλα λειτουργούσαν ρολόι. Service, φαγητά (πήρα 2 κιλά), ποτά (ήπια άπειρες μπύρες) όλα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Στα ίδια χνάρια και η οργάνωση της Microsoft, όλα λειτούργησαν άψογα.(άντε, εκτός από κάνα 2,3,4 demos), και όλες οι εκδηλώσεις ήταν ενδιαφέρουσες (καλά σε κάνα δύο παρουσιάσεις κοιμήθηκα, έφταιγε ο καιρός). Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, πολλές γνωριμίες και φυσικά ελληνοκυπριακό lobby. Την παρέα που σάρωσε όλες τις παρουσιάσεις και πρώτευσε σε όλες τις εκδηλώσεις απάρτιζαν 2 ελλαδίτες (εγώ και Xρήστος), 2 κύπριοι (Οι δυο Γιώργηδες) και ένας ομογενής απο Στουτγκάρδη (Κώστας). Κατά μία διαβολική σύμπτωση πάντα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι είμασταν παντού οι καλύτεροι.

Στο θέμα μας τώρα.Το κεντρικό μήνυμα ήταν : CHANGE. Δηλαδή τα παλικάρια μας προκαλούσαν να αλλάξουμε !!!. Εννοούσαν φυσικά να ξανά-μανά πιστοποιηθούμε στα νέα προϊόντα της MS με έμφαση στα Dynamics προϊόντα CRM και στις Εκδόσεις του Navision. Εκεί φαίνεται να έχουν πρόβλημα. Δηλαδή υπάρχει ζήτηση από τον κόσμο αλλά δεν υπάρχουν εκπαιδευτές. Γενικά ειπώθηκε ότι το 2008 είναι μια χρονιά με πολλές ευκαιρίες για εκπαιδευτές και με έμφαση στις πιστοποιήσεις.(Το ξέρουν εδώ στην Ελλάδα?)

Παράλληλα μας έδειξαν νέα εκπαιδευτικά προϊόντα και προγράμματα. Από αυτά ξεχωρίζω:

Forte = εκπαιδεύσεις για προχωρημένους μαθητές. Δηλαδή advanced σεμινάρια για έμπειρους επαγγελματίες.

Nexus. Ένα πρωτότυπο on-line παζάρι εκπαιδεύσεων και εκπαιδευτών μεταξύ όλων των χωρών. Προσφορά και ζήτηση σε όλο το μεγαλείο.

Nethope. Πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης σε τρίτες χώρες. MCT χωρίς σύνορα!

Φυσικά, όπως και Bill Gates στην Αθήνα, μας μίλησαν για software as service, για το περιβόητο cloud (Δηλ. Αυτό το σύννεφο που θα κάνει τα πάντα για μιας ενώ εμείς θα έχουμε απλά έναν browser), το silverlight, το Unified Messaging και φυσικά το τρίο 2008 (server, sql, visual studio).Mct_summit_2008%20081_thumb%5B1%5D.jpg

Στον server 2008 τα νέα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η εξαφάνιση του system state, τα πολύ δυνατά terminal services (ειδικά το terminal applications). το restartable active directory, η έκδοση χωρίς GUI

Τέλος ανακοίνωσαν την ύπαρξη στα πρώτα στάδια των Windows 7 και Exchange 14 που αναμένονται μετά το 2010. Οπότε πιστοποιηθείτε γρήγορα γιατί ίσα που προλαβαίνετεεεεεε.

Αυτά σαν μία γεύση από τα όσα ειπώθηκαν στο Βερολίνο.

.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...