Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3221

Steve Ballmer, ο "αστρολόγος"


atsouch

697 views

 Share

ballmer2.jpgΔεν είναι ακριβώς αστρολόγος γιατί όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς τους κοινούς θνητούς αλλά σίγουρα δεν θα βγουν και όλα όπως τα υπολογίζει. Ο CEO της Microsoft έδωσε στους αναλυτές της Wall Street τους 8 κύριους στόχους για long term ανάπτυξη. Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι λέγοντας “long term” εννοεί “five to seven to ten years”.

1. Windows σε νέα PCs: Οι “emerging markets” σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι φιλέτο για γρήγορη ανάπτυξη αλλά με τις μειωμένες τιμές τα κέρδη είναι πολύ χαμηλά. Θα συνεχίσουν την επένδυση (φυσικά - τι άλλο μπορούν να κάνουν) για τα Windows 7 και βλέπουμε.

2. Corporate desktop: Τα κύρια προϊόντα που θα τους φέρουν ανάπτυξη είναι τα Office 2007, Windows Server (ειδικά στο χαμηλό τμήμα της αγοράς), Dynamics ERP και CRM. Δεν βλέπω να λέει κάτι για voip και μου κάνει εντύπωση.

3. Servers: Σημαντικό launch για τα Windows Server 2008 και SQL Server 2008. Ο Ballmer λέει ότι "expect Microsoft to democratize virtualization” — προφανώς με το Hyper-V.

4. Λύσεις για SMB (small/midsize business): Πέφτει χρήμα άφθονο στις online υπηρεσίες και περιμένουν αποτελέσματα. Θα έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες του Windows Live για επιχειρήσεις.

5. Portals και search: Δεν παρατάνε το MSN και το Live Search. Ο Ballmer τα βλέπει να την βάση για το online advertising. Αν τους κάτσει και το Yahoo τα πράγματα αλλάζουν αρκετά.

6. Online advertising: Η εξαγορά του Yahoo στοχεύει κυρίως στις online διαφημίσεις. Τι άλλο να πει.

7. Xbox: Θα πιέσουν για περισσότερη διείσδυση σε αγορές όπως η Ευρώπη και η Ιαπωνία. Και περιμένουμε "παιχνίδια" για μη παραδοσιακούς gamers.

8. Windows Mobile: Λένε ότι γνωρίζουν (αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ προσωπικά) όλα τα μελανά σημεία της πλατφόρμας και τα πλάνα τους είναι να κάνουν τα Windows Mobile 7 και Windows Mobile 8 πιο consumer-friendly με touch και gesture recognition. Ετοιμάζουν επίσης περισσότερες mobile εφαρμογές και υπηρεσίες. Με την πίεση που έχουν από τα iPhone και Android δεν μπορούν και να κάνουν διαφορετικά. Πολύ καλό αυτό για εμάς...

Είπε ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι τομείς  στους οποίους επενδύει η Microsoft όπως η υγεία, το Zune κα το Surface που το προορίζουν για consumer προϊόν.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Πιθανόν αφού δεν περιλαμβάνεται στους στόχους για ανάπτυξη, ίσως το voip και το unified messaging να μπήκε στο πρόγραμμα της Microsoft για πλάκα. Ελπίζω να κάνω λάθος, γιατί πραγματικά μου αρέσει αυτο το αντικείμενο.

Εκτός κι αν είναι στους στόχους της ...20ετίας.

Link to comment

Δύσκολο μου φαινεται να αφήσουν τις τηλεπικοινωνίες. Το voip είναι η ευκαρία τους γιαννα μπουν αρκετά και σ'αυτό το κομμάτι τώρα που είμαστε ακόμη στην αρχή.

Link to comment

Δεν είναι ακριβώς αστρολόγος γιατί όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς τους κοινούς θνητούς αλλά

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...