Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49966

Create a Video From Your PowerPoint Presentation


philippe

427 views

 Share

Έχουμε αφιερώσει αρκετό χρόνο για να δημιουργήσουμε μία ωραία παρουσίαση με τη χρήση του PowerPoint 2010. Έχουμε εφαρμόσει διάφορα εφέ εναλλαγής διαφανειών, έχουμε εφαρμόσει διάφορα εφέ κίνησης, έχουμε εισάγει ήχο και τώρα θέλουμε την παρουσίασή μας να την μετατρέψουμε σε βίντεο; Η δυνατότητα αυτή υπάρχει στο PowerPoint 2010, ώστε μία παρουσίαση να μετατραπεί σε αρχείο βίντεο .wmv (Windows Media Video).

Τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι τα εξής:

Πρώτο: Να έχουμε ετοιμάσει την παρουσίαση μας και να την έχουμε ανοιχτή ώστε να μπορέσουμε να την μετατρέψουμε σε βίντεο. Εάν θέλουμε να καθορίσουμε χρονισμό εναλλαγής των διαφανειών που θα εμφανίζονται στο βίντεο, θα πρέπει να τους καθορίσουμε κάνοντας χρήση της κατάλληλης εντολής.

Δεύτερο: Αφού είμαστε έτοιμοι για την μετατροπή της παρουσίασής μας σε βίντεο, επιλέγουμε το Tab Αρχείο (File) για να μεταβούμε σε προβολή Backstage, όπου διαλέγουμε την κατηγορία Αποθήκευση & Αποστολή (Save & Send) και από τα δεξιά του μενού διαλέγουμε την εντολή Δημιουργία Βίντεο (Create Video), όπως εμφανίζεται παρακάτω.

01

Εφόσον διαλέξουμε την ομώνυμη εντολή αμέσως στα δεξιά του μενού εμφανίζονται οι επιλογές που μπορούμε να καθορίσουμε σχετικά με την ποιότητα ανάλυσης του βίντεο όπου οι επιλογές είναι οι εξής:

  • Υπολογιστής & Οθόνες HD (Computer & HD Display) - Μεγάλη Ανάλυση
  • Internet & DVD - Μεσαία Ανάλυση
  • Φορητές Συσκευές (Portable Devices) - Μικρή Ανάλυση

02

Σε περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει χρονισμοί εναλλαγής διαφανειών και αφηγήσεις που τυχόν έχουμε κάνει έχουμε την επιλογή να συμπεριληφθούν και αυτά στο βίντεο ή όχι επιλέγοντας την κατάλληλη εντολή όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

03

Αφού έχουμε ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις που θέλουμε για το βίντεό μας πατάμε στο κουμπί Δημιουργία Βίντεο (Create Video) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα για να ξεκινήσει η δημιουργία του.

03a

Αμέσως εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου όπου θα πρέπει να ορίσουμε την τοποθεσία που θα αποθηκευτεί το αρχείο μας, και όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα θα αποθηκευτεί ως τύπου Βίντεο Windows Media (*.wmv). Από την στιγμή που έχουμε αποθηκεύσει την παρουσίασή μας δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε Όνομα Αρχείου (File Name) γιατί παίρνει το όνομα της παρουσίασής μας, εκτός εάν θέλουμε να του δώσουμε άλλη ονομασία.

04a

Ανάλογα με το μέγεθος της παρουσίασής μας απαιτείται και κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί η μετατροπή σε βίντεο. Για την πορεία μετατροπής της παρουσίασής μας σε αρχείο βίντεο ενημερωνόμαστε από την γραμμή κατάστασής της εφαρμογής όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα, όπου και μπορούμε να διακόψουμε την μετατροπή του πατώντας στο εικονίδιο δεξιά.

05

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής της παρουσίασής μας σε βίντεο, το αρχείο μας είναι έτοιμο για αναπαραγωγή.

12

Όταν έχουμε όμως πολλά αρχεία ήχου ή βίντεο στην παρουσίαση μας, η μετατροπή σε βίντεο ενδέχεται να διαρκέσει αρκετά λεπτά και το μέγεθος της παρουσίασής μας να καταλαμβάνει αρκετό χώρο στον σκληρό μας δίσκο. Εδώ κάνει την εμφάνισή της η εντολή Συμπίεση Πολυμέσων (Compress Media). Η εντολή αυτή συμπιέζει τα αρχεία ήχου και εικόνας που υπάρχουν στην παρουσίαση μας για εξοικονόμηση χώρου στον δίσκο μας και για βελτιστοποιήσουμε την αναπαραγωγή τους.

Για να χρησιμοποιήσουμε την εντολή Συμπίεση Πολυμέσων (Compress Media), θα πρέπει να μεταβούμε σε προβολή Backstage και να επιλέξουμε την κατηγορία Πληροφορίες (Info), όπου στα δεξιά του μενού επιλέγουμε την ομώνυμη εντολή όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

08

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ότι για την προηγούμενη παρουσίαση που μετέτρεψα σε βίντεο τα αρχεία πολυμέσων που βρίσκονται σε αυτή καταλαμβάνουν μέγεθος 13MB.

Πατώντας στην εντολή Συμπίεση Πολυμέσων (Compress Media), εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού με τις επιλογές Συμπίεσης που έχουμε στη διάθεσή μας όπου είναι οι εξής:

  • Ποιότητα για Παρουσίαση (Presentation Quality)
  • Ποιότητα για το Διαδίκτυο (Internet Quality)
  • Χαμηλή Ποιότητα (Low Quality)

09

Διαλέγουμε μία ποιότητα συμπίεσης που ανταποκρίνεται τις απαιτήσεις μας και αμέσως εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Συμπίεση Πολυμέσων (Compress Media) όπου όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε τις ονομασίες των πολυμέσων, σε ποιες διαφάνειες βρίσκονται και το αρχικό μέγεθος του κάθε πολυμέσου. Επίσης βλέπουμε και την πορεία εξέλιξης συμπίεσης του κάθε πολυμέσου.

10

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία συμπίεσης των πολυμέσων της παρουσίασης μας, στο κάτω μέρος του πλαισίου διαλόγου Συμπίεση Πολυμέσων (Compress Media) εμφανίζεται και το συνολικό μέγεθος που εξοικονομήσαμε όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

11

Technorati Tags: SystemPlus
Technorati Tags: Autoexec.gr
Technorati Tags: Smart Office
Technorati Tags: PowerPoint 2010
 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...