Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25492

Microsoft released SBS 2008 update rollup 5


pkouris

747 views

 Share

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το update rollup 5 για τον SBS 2008 είναι έτοιμο προς λήψη και εγκατάσταση.

Το συγκεκριμένο Rollup παρέχει τις παρακάτω αναβαθμίσεις / διορθώσεις.

- Ο SBS 2008 είχε την έκδοση 5.0 από την εφαρμογή Live Sign-In Assistant. To update αναβαθμίζει την εφαρμογή στην έκδοση 6.5

- Παρουσιαζόταν μια “περίεργη” αύξηση στον δεσμευμένο χώρο στο δίσκο του server, η οποία προερχόταν από τα log files wsus. Με το rollup 5 δημιουργείτε μια προγραμματισμένη εργασία (schedule task) με την ονομασία WSUSLOGCLEANER η οποία διαγράφει τα log files από το IIS Directory που χρησιμοποιείτε απο το wsus administration (c:\inetpub\logs\logfiles\w3svc1372222313). Το task θα διαγράψει τα logs που είναι 30 μέρες παλαιότερα και θα τρέχει καθημερινά. Από την ημέρα που θα γίνει εγκατάσταση το Update μέσα σε 48 ώρες θα διαγράψει τα παλιά Log files.

- Αν για κάποιο λόγο (που δεν βρίσκω βέβαια) κάποιος ήθελε να απενεργοποιήσει το ip v.6, είχε να αντιμετωπίσει κάποιες δυσλειτουργίες όπως να μην παίζει ο exchange server, ο server να “μένει στον αέρα” κάνα μισάωρο μετά από restart, ο event viewer να αρχίζει να κοκκινίζει από το κακό του και η επίλυση όπως καταλαβαίνετε να λύνετε με πολύ προσεχτική και συγκεκριμένη μεθοδολογία, πείραγμα registry key κτλ που περιγράφετε εδώ και εδώ . Το συγκεκριμένο rollup σε περίπτωση που έχει γίνει disable το ip v.6 άναρχα , τρέχοντας το fix my network wizard ενεργοποιεί πάλι το ip v.6 και διορθώνει τις δυσλειτουργίες, ενώ αν έχει απενεργοποιηθεί σωστά δεν το ενεργοποιεί και το αφήνει στην ησυχία του.

- Σε περίπτωση που τα sharepoint services 3.0 είχαν απεγκατασταθεί από τον SBS 2008 το update rollup 4.0 δεν γινόταν εγκατάσταση. Το update rollup 5.0 γίνετε κανονικά εγκατάσταση χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη των sharepoint services 3.0

- Υπήρχε ένα σενάριο, όταν πάς να κάνεις edit τις ιδιότητες από ένα user account να λάβεις το παρακάτω error

Invalid E-mail alias
This e-mail alias already exists. Type a different e-mail alias.

Αυτό παρουσιαζόταν μόνο σε περίπτωση που ένα user account και ένα mail enable contact είχαν το ίδιο smtp mailbox name. Παράδειγμα έχω έναν χρήστη με e-mail [email protected] και ένα contact με mail [email protected] . Μετά την εγκατάσταση του rollup 5 αυτό το πρόβλημα διορθώνετε και μπορείς να κάνεις edit τα user account properties και ας ισχύει το παραπάνω σενάριο.

- Μετά από την εγκατάσταση προηγουμένων rollup υπήρχε περίπτωση να δούμε το παρακάτω error στον event viewer κάθε 5 με 10 λεπτά

Log Name: Application
Source: Windows SharePoint Services 3 Search
Date: 8/5/2009 10:10:02 AM
Event ID: 2424
Task Category: Gatherer
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: SBS01.wingtiptoys.local
Description:
The update cannot be started because the content sources cannot be accessed. Fix the errors and try the update again.
Context: Application 'Search', Catalog 'index file on the search server Search'

Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να βάλεις επιπλέον περιεχόμενο στο search index και να μην μπορείς να το αναζητήσεις στο search του company web . Με το update rollup 5 διορθώνετε το αυτό το πρόβλημα και κανονικά το error θα πρέπει να μην παρουσιαστεί.

- Και οι “ανυπόμονοι” που έχουν ήδη εγκαταστήσει τον φανταστικό internet explorer 9 θα παρατήρησαν ότι τα default site του SBS 2008 όπως, http://Companyweb, http://server/Remote, και http://Connect , δεν λειτουργούν σωστά. Μην ανησυχείτε όπως με το update rollup 5 διορθώνει τις δυσλειτουργίες και σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε τον internet explorer 9 καθώς κάνετε περιήγηση στα default web sites του SBS 2008.

Καλά βραδινά updates, μια και είναι πολύ πιθανόν αν δεν έχετε κλείσει όλες τις εφαρμογές και την SBS management console.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο KB 2458094

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...