Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25493

Don’t pay unuseful taxes


pkouris

878 views

 Share

Το Ιούλιο που ήμουνα στο WPC2010 στο keynote μας παρουσιάστηκαν κάποια γεγονότα που αποδείκνυαν ότι κάποιοι πληρώνουν τσάμπα λεφτά σε προϊόντα και τεχνολογίες χωρίς να απολαμβάνουν ουσιαστικά οφέλη.

Είναι υποχρέωση μας, ως επαγγελματίες, να προστατεύουμε τους πελάτες μας από ανούσια έξοδα. Ήδη τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι μας ζητείτε από εγκαταστάσεις με vmware να τα ξηλώσουμε και να βάλουμε Hyper-v. Μας ζητάνε σε mac να βάλουμε windows 7 . Database admins, να γυρνανε από oracle σε sql για να γίνει η ζωή τους πιο εύκολη. Θα έπρεπε να είχαν προστατευτεί από τις λάθος επιλογές και να είχαν αξιοποιήσει καλύτερα την επένδυση τους.

Έτσι οι τύψεις με οδήγησαν να σας παρουσιάσω τα γεγονότα.

Ας ξεκινήσω από τις λύσεις virtualization και να δούμε τις οικονομικές διαφορές

clip_image002

Όπως θα δείτε η διαφορές στα κόστη είναι τεράστιες. Επίσης με τον system center virtual machine manager μπορούμε να διαχειριστούμε και τους servers που είναι σε vmware αν είμαστε λίγο άπιστοι μέχρι να τις βάλουμε και αυτές στον hyper-v. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια πλατφόρμα.

clip_image004

Και λόγω καλύτερων εργαλείων διαχείρισης, βλέπε system center suite, το γνωστό περιβάλλον windows και σίγουρα το οικονομικό θέμα ο hyper-v έχει πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς και αυτό αυξάνετε απειλητικά

clip_image006

Ας δούμε και τι γίνετε και με τις βάσεις δεδομένων. Μην αφήσετε την επιχείρηση σας να κλειδωθεί στο κουτί της Oracle. Στην παγκόσμια αγορά γίνετε πόλεμος για την ελευθερία των συστημάτων και τα λεγόμενα που βλέπουμε έχουν πραγματικά δεσμευτικό χαρακτήρα.

clip_image008

Θα δείτε τις δηλώσεις του ceo της Oracle, που όταν εμείς εκπαιδευόμασταν για Microsoft on line services, bpos κτλ , αυτός κοίταγε τα σύννεφα και τα άστρα. Μάλλον υπάρχει κάποια υπερφυσική επαφή με τον Γαλιλαίο …..

clip_image010

Σώστε τις βάσεις δεδομένων σας. Δώστε εργαλεία στο μηχανογραφικό σας σύστημα για να εξελίξει την επιχείρηση σας . Μια εικόνα χίλιες λέξεις

clip_image012

Και για τα τεράστια workloads … τα είπαμε στο itprodevconnections 2010 …. elasticity

clip_image014

Επίσης θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο τσάμπας έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Άσε που νομίζω ότι δεν υπήρξε ποτέ, είναι ένας μύθος όπως αυτούς που λένε στα μικρά παιδιά στα χωριά για να μην παίζουν στο βουνό μόνα τους τα βράδια.

clip_image016

Έτσι έχουμε ακόμα ένα “myth busted” και οι ώριμοι επιλέγουν τον windows server 2008R2 για να στηρίξουν την επιχείρηση τους και να μην κρέμονται σε κανέναν linuxά

clip_image018

Ας μην ξεχνάμε και το desktop. Μην πληρώσετε χαμένα λεφτά !!!

clip_image020

Και δεν είναι μικρή η διαφορά, και χωρίς κανένα όφελος πιο πολύ μπελάς είναι. Δεν είναι τυχαίο που μας ζητάνε να στήσουμε windows 7 σε mac , πριν το πετάξουν από κανα παράθυρο … το πλήρωσαν και ακριβά

clip_image022

Και ακόμα μια φορά το μερίδιο αγοράς μεγαλώνει για τον κυρίαρχο του παιχνιδιού

clip_image024

Και για το τέλος άφησα και τον πόλεμο το search engines … no comments

Απλά σκεφτείτε ποιανού μετοχές θα αγοράσετε

clip_image026

Το ηθικό δίδαγμα είναι: Προσοχή που επενδύουμε στο πιο πολύτιμο τμήμα της εταιρείας, στην μηχανογράφηση.

Συγνώμη σε όσους δεν πρόλαβα να προειδοποιήσω, ποτέ δεν είναι αργά Smile

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...