Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25697

Top 11 Reasons to Upgrade to Windows Server 2008 (Σοβαρά?)


Akladakis

617 views

 Share

Παρακάτω θα βρείτε τους 11 λόγους, για τους οποίους αξίζει να αναβαθμιστούμε στον νέο windows 2008 server. Αυτά που θα διαβάσετε τα λέει η Microsoft. Εγώ προσωπικά χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμη και θα επανέλθω με το δικό μου top 5 (Σιγά μη βρω παραπάνω λόγους)

#1 Server Consolidation and Resource Optimization — Hyper-V

Το virtualization με την μορφή του Hyper-V αποτελεί σίγουρα το καμάρι της Microsoft αναφορικά με τον Windows Server 2008. Μιλάμε αυτός ο Hyper-V κάνει τα πάντα, μέχρι καφέ φτιάχνει. Σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι το virtualization είναι το μέλλον. Ο WS2008 συνεχίζει και βελτιώνει την επανάσταση που μέχρι τώρα είχαν φέρει τα υπόλοιπα προϊόντα virtualization . (Άμα δεν κάνει όσα υπόσχετε θα γίνει το έλα να δεις…)

#2 Flexible Application Access for Remote Users - TS RemoteApp

Βελτιωμένα terminal services. Ειδικά η δοκιμή των Terminal Services application, όπου μπορείς να εκτελέσεις μια εφαρμογή remotely σαν να είναι στο pc σου με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Πραγματικά δουλεύει αυτό το πράγμα. Από τα καλύτερα.

#3 Modular, Minimal Installation -- Server Core

Πρακτικά GUI - less server. Για server ειδικών ρόλων, παρέχεται η δυνατότητα να εκτελούνται σε αυτούς μόνο τα services που είναι απαραίτητα χωρίς περιττές ομορφιές και άχρηστα services, patches, updates κλπ

#4 Delivering Rich Web Content and Applications -- IIS 7.0

Νέος IIS ο οποίος έχει προσαρμοστεί στις μεγαλύτερες νέες απαιτήσεις των web server. Άντε να τον δούμε κι αυτόν. Ρε συ έφτασε ο IIS το 7…μεγαλώνουμε

#5 Improved Network Performance and Control -- New TCP/IP Stack

Πολύ bandwidth έχουμε, τεράστιους όγκους δεδομένων θέλουμε να μεταφέρουμε, ας αλλάξουμε το TCP/IP ώστε να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη. Αδέλφια, είναι συγκινητικό όλα για την ευκολία των Admin γίνονται…

#6 Preventing Unhealthy Devices from Connecting to the Network -- NAP

Το όλοι οι καλοί χωράνε εδώ έλαβε τέλος. Μόνο οι καλύτεροι μέσα. Όσοι remote clients δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας ή δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία θα τρώνε πόρτα. Μη σας ξεγελάει το όνομα, ο Nap είναι σκληρό παλικάρι.

#7 Supporting Business Continuity for Demanding Workloads -- High Availability Features

Καλύτερο fail-over cluster system, network lead balancing, κλπ. Στόχος το σύστημα που δεν παθαίνει τίποτα ότι κι αν προσγειωθεί στο κεφάλι του. Καλά, καλά θα τα δούμε στην πορεία..

#8 Enabling Secure Collaboration -- Active Directory Federated Rights Management

Έλεγχος πόρων και κοινόχρηστων δεδομένων μεταξύ συνεργαζομένων εταιριών - domain, ώστε κανείς να μην βουτάει υλικό που δεν έχει δικαίωμα. Ούτε ένα DVD δλδ?

#9 Connecting Heterogeneous Environments

Το Unix και ο WS 2008 server είναι φιλαράκια. Ακόμη και κοινά credentials χρηστών μπορούνε και μοιράζονται.

#10 Enabling Top-Shelf Service and Support for Remote Sites

Το υποκατάστημα στην Κρήτη δεν είναι πλέον πρόβλημα. Τέλεια διαχείριση από μακριά, κι αν κανένα παλικάρι σηκώσει με γερανό τον DC που έχετε εκεί , επειδή θα είναι ο νέος Read Only Domain Controller , δεν πρόκειται να μάθει τα πολύτιμα μυστικά σας γιατί πολύ απλά δεν φυλάσσονται τοπικά. Μην ακούω αηδίες ότι γυρνάμε στους BDC των NT

#11 Easing Administration, Management and Automation—Server Manager and PowerShell

Η αλήθεια είναι ότι η διαχείριση είναι πολύυυυυ καλύτερη. Εγκατάσταση μπαμ μπαμ, διαχείριση του server από πολύ μουράτη γραφική κονσόλα, και για όποιον πικραμένο γουστάρει να θυμάται commands απέξω και να το παίζει guru ή γουστάρει να βγάζει το ψωμί του δύσκολα έχουμε και command κονσόλα που τα κάνει όλα. πολύ Power.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...