Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25521

H MICROSOFT στέλνει την google στην Ευρωπαϊκή Commission !!!!


pkouris

955 views

 Share

Διαβάζοντας διάφορα άρθρα στα αναρίθμητα site της μεγαλύτερης εταιρείας πληροφορικής και τεχνολογίας στο κόσμο, την Microsoft, ένα πολύ ενδιαφέρον blog μου κίνησε το ενδιαφέρον. Το blog είναι του Brad Smith ο οποίος είναι το κεφάλι στο νομικό τμήμα της Microsoft. Αξίζει να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο τμήμα αποτελείτε από σχεδόν 1.000 άτομα !!!!

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Microsoft για πρώτη φορά κινείται νομικά απέναντι στην Google για θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού και για παραβάσεις που αφορούν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η διαμάχη, όπως καταλαβαίνετε αφορά την διαδικτυακή αναζήτηση και η καταγγελία επικεντρώνεται σε πέντε σημεία.

1. Από το 2006 που η Google εξαγόρασε το YouTube, η πρώτη έχει παρέμβει σε διάφορα σημεία στο περιεχόμενο του site με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης να μην έχουν την δυνατότητα εμφάνισης σωστών αποτελεσμάτων στην αναζήτηση. Αυτό το “κλείδωμα” έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να χρησιμοποιούν περισσότερο το google εν σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα.

2. Η Google βλέποντας την ραγδαία ζήτηση των windows phone 7 και τον ανταγωνιστή των android να είναι απειλητικός, έχει περιορίσει κάποιες δυνατότητες πλοήγησης στο youtube για τις συσκευές Windows Phone, ενώ αντιθέτως τις έχει αφήσει στα android και τα iphone μιας και η apple δεν έχει μηχανή αναζήτησης. Τυχαίο ??

3. Μια ακόμα πολιτική της Google είναι να έχει μοναδική πρόσβαση σε βιβλία. Αυτό το θέμα τέθηκε και στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο αποφάσισε εναντίων της google.

4. Έχει περιορίσει την πρόσβαση στους διαφημιζόμενους της google στα δεδομένα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και σε υπηρεσίες διαφήμισης άλλων εταιρειών.

5. Ανάγκασε μεγάλα Ευρωπαϊκά site, να μην χρησιμοποιούν προγράμματα διαφήμισης από ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

Ο πόλεμος συνεχίζεται δυναμικά !!!! Μένει να δούμε τα αποτελέσματα…

Πηγή: http://blogs.technet.com/b/microsoft_on_the_issues/archive/2011/03/30/adding-our-voice-to-concerns-about-search-in-europe.aspx

Who is Brad Smith: http://www.microsoft.com/presspass/exec/bradsmith/

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...