Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24325

Cloud Single Sign On…bring it on ! ! !


Blackman

476 views

 Share

Ένα ευχάριστο νέο υπάρχει για τους φίλους του Cloud και για αυτούς που έτσι και αλλιώς θα το χρησιμοποιήσουν. Μέχρι σήμερα ο κάθε developer που έφτιαχνε κάτι για να το εκμεταλευτεί στο σύννεφο έπρεπε να κάνει μερικούς “παπάδες” ώστε αυτό που θα φτιάξει να δεχτεί διάφορα identities από ένα μείγμα εφαρμογών είτε consumer είτε enterprise oriented εφαρμογές ή υπηρεσίες.

Αν δεν καταλάβατε για τι μιλάω, είναι το απλό… ένα username & ένα password (όπως το Live ID) το οποίο ο χρήστης θα χρειάζεται να βάλει ΜΙΑ φορά στο σύννεφο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πέραν του ενός username.

Έτσι εχθές (12/4) οι φίλοι μας ανακοίνωσαν την δημιουργία ενός service που θα κάνει αυτή ακριβώς την δουλειά. Έτσι θα μπορεί οποιοσδήποτε δημιουργεί κάτι στο cloud να το χρησιμοποιήσει και έτσι να επιτύχει το επιθυμιτό Single Sign On…

Το νέο Windows Azure AppFabric Access Control service που θα δώσει αυτή την δυνατότητα, λειτουργεί με τόσο με το Active Directory, αλλά επίσης και με Windows Live ID, Facebook, Google & Yahoo! . Οπότε πολύ εύκολα ο κάθε χρήστης μπορεί να έχει από ένα περιβάλλον σύνδεση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες με ΕΝΑ κλικ.

Το συγκεκριμένο service, όπως αναφέρει η interoperability ομάδα της Microsoft, χρησιμοποιεί κοινά standards που χρησιμοποιούνται συχνά για την επίτευξη του interoperability. Φυσικά οι συνδέσεις μεταξύ προγραμμάτων και υπηρεσιών πρέπει να χρησιμοποιούν αυτά τα standards …both ways.

WS-Trust, WS-Federation, WS-Security, XML Digital Signature, WS-Security Policy, WS-Policy and SOAP

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από την παρακάτω σελίδα της Codeplex για το Access Control Service

http://acs.codeplex.com

στο οποίο θα βρείτε και το σχετικό documentation αλλά φυσικά και να το κατεβάσετε.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...