Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59862

Tip of the Day: Page Life Expectancy Performance Counter


antonch

969 views

 Share

Όπως γνωρίζουμε ο SQL Server διαβάζει τις σελίδες από το δίσκο και τις βάζει στην buffer cache. To πόσο χρόνο (σε δευτερόλεπτα) αυτές μπορούν να μείνουν κατά μέσο όρο στην buffer cache χωρίς να ζητηθούν/χρησιμοποιηθούν μπορούμε να το δούμε από τον SQL Server\Buffer Manager\Page Life Expectancy performance counter. O μετρητής αυτός  σύμφωνα με τα recommendations πρέπει να είναι πάνω από 300 sec για να έχουμε ένα καλό PLE. Φυσικά σε σύστήματα που έχουν προβλήματα με την μνήμη αυτός θα είναι μικρότερος καθώς οι σελίδες θα κατεβαίνουν γρηγορότερα στον δίσκο και αυτό δεν μας αρέσει. Αντίθετα σε συστήματα με άπλετη μνήμη θα έχει μεγαλύτερη τιμή και αυτό μας αρέσει.

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Και εγώ αυτή την εντύπωση είχα και το χρησιμοποιούσα ως threshold. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με τη Microsoft σχετικά με την τιμή που πρέπει να έχει ο συγκεκριμένος μετρητής.

Τα σχόλια του Paul Randal για τον συγκεκριμένο μετρητή είναι τα ακόλουθα:

 

http://blog.sqlauthority.com/2010/12/13/sql-server-what-is-page-life-expectancy-ple-counter/

 

 

PLE = 300 as a recommended value? Utter rubbish.

 

The value of 300 is from 5 years ago (the publication date on that WP is 2006) and is *very* low on current systems. That means your entire in-memory buffer pool is being replaced every five minutes – a very inefficient state of affairs.

Link to comment

Η τιμή αυτή όσο μεγαλύτερη είναι τόσο το καλύτερο. Στο λινκ που δίνεις είναι του Dave και δεν είναι του Ρανταλ και το 300 η βάση

Link to comment

Τα recommendations βγαίνουν με βάση μέσου ή καλύτερα μικρού βεληνεκούς συστήματα. Σε "βαρία" συστήματα αυτό θέλουμε να είναι μεγαλύτερο πχ έχω ένα που αν πέσει κάτω από 80000 αυτό λίωνει. Φυσικά όμως αυτό δεν έχει 16GB μνήμη, αλλά 128 και είναι σε super duper σίδερο που κοστίζει όσο μια μεσαία ελληνική επιχείριση.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...