Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25523

SBS 2011 standard edition how to set up your internet address wizard


pkouris

857 views

 Share

Ένα από τα πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά που παρέχει ο SBS 2011 standard edition είναι ο Microsoft Exchange Server 2010. O SBS 2011 είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει εύκολη παραμετροποίηση, έτσι και για τον exchange server 2010 η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη.

Από την κεντρική κονσόλα διαχείρισης επιλέγουμε “Set up your internet address”

clip_image002

Αμέσως μετά έχουμε ένα παράθυρο που μας ενημερώνει τι πρέπει να γνωρίζουμε για να ολοκληρώσουμε τον οδηγό. Από τον συγκεκριμένο οδηγό έχουμε την δυνατότητα να κατοχυρώσουμε ακόμα και ένα καινούργιο domain, (next blog), σε αυτή την περίπτωση μας ενημερώνει ότι θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει ένα domain name και να έχουμε σκεφτεί και ένα εναλλακτικό σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο.

Αν έχουμε ήδη κατοχυρώσει το domain name μας, θα πρέπει να ξέρουμε το όνομα, τους dns μας και να έχουμε πρόσβαση σε αυτούς για τις απαραίτητες αλλαγές όπως mx record κτλ

clip_image004

Στο συγκεκριμένο σενάριο έχουμε κατοχυρώσει ήδη ένα όνομα, οπότε και το επιλέγουμε

clip_image006

Και αμέσως μετά έχουμε μια “περίεργη» ερώτηση. Μας ρωτάει αν ο SBS θέλουμε να διαχειριστεί πλήρως το domain name μας. Αν το domain μας είναι σε κάποιους registars όπως GoDaddy και κάποιους άλλους, εκτός Ελλάδας ακόμα, θα μπορούσαμε μέσα από τον wizard να δημιουργήσει και τις κατάλληλες εγγραφές στους Public dns !!!! όπως τα παρακάτω ..

 

Resource Record Name Record Type Record Setting Description
Remote A Static IP address of the Wide Area Network (WAN) side of your router or firewall Maps your domain name to the WAN IP address of the router. It is recommended that you lease a static IP address from your ISP.
MX Alias (CNAME) Remote. contoso.com Provides e-mail message routing for [email protected] to arrive at your Windows SBS 2011 Standard mailboxes.
SPF TXT v=spf1 a mx ~all Resource record that helps prevent e-mail sent from your server being identified as spam
_autodisco ver._tcp SRV

Service: _autodiscover

Protocol: _tcp

Priority: 0

Weight: 0

Port: 443

Target host: remote.cont

oso.com

Enables e-mail clients to automatically detect and configure Outlook Anywhere (RPC over HTTP).

 

Και το όνειρο τελειώνει κάπου εδώ, οπότε επιλέγουμε ότι θα το διαχειριστούμε εμείς.

 

clip_image008

Δίνουμε το domain name που έχουμε κατοχυρώσει και στο advanced αν θέλουμε αλλάζουμε το default prefix που στον SBS είναι το remote

clip_image010

Επιλέγουμε configure και ο οδηγός αρχίζει και φτιάχνει dns, iis , smtp address, ca και τον internet router. Για να κάνει configure τον router θα πρέπει η συσκευή να υποστηρίζει upnp αλλιώς θα δείτε το παρακάτω μήνυμα. Το οποίο ενημερώνει ότι ο SBS δεν μπόρεσε να φτιάξει τον router. Αν πάμε στα details, μας ενημερώνει ποιες πόρτες δεν κατάφερε να ανοίξει, οπότε μας υποδεικνύει έμμεσα και τι πρέπει να φτιάξουμε στον router μας.

clip_image012

Πατάμε close και έχουμε έναν exchange server 2010 σε πλήρη λειτουργία !!!

Ο SBS 2011 είναι σχεδιασμένος μέσα από τους οδηγούς που παρέχει, να κάνει την διαχείριση του πραγματικά απλή. Παρόλο που έχει features που χρειάζονται και μεγάλες επιχειρήσεις δεν χρειάζονται επιστημονικές γνώσεις για την παραμετροποίηση του. Βέβαια υπάρχει η “παγίδα” του troubleshooting οπότε ο Μπάμπης ο σουγιάς πάλι πρόβλημα θα έχει.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...