Jump to content
  • entries
    16
  • comments
    15
  • views
    2275

WUS 3 -- Windows Update Server In a Βox – Πάντα Updated χωρις κοπο και Traffic


Ioannis Alexopoulos

474 views

 Share

Καλησπέρα σε όλους.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Μετά από παράκληση ενός αναγνώστη, σχετικά με το πώς να δημιουργήσουμε έναν Windows Update Server WUS3, και να τον έχουμε πάντα μαζί, ώστε σε μελλοντικές εγκαταστάσεις νέων Sites να μην χρειάζεται να στήνουμε όλη την υπηρεσία από την αρχή.

Καταρχήν ξεκινάμε με μια νέα Λογική Μηχανή, χρησιμοποιώντας το Microsoft Virtual PC, την τελευταία έκδοση.

Κατόπιν, δημιουργούμε 2 Physical Drivers, από 2 ξεχωριστα VHD files.

Το ένα vhd file είναι ο boot δίσκος μας, και το άλλο vhd file είναι ο δισκος που θα κρατησει τα Windows Update Files, και την Windows Internal Database

Στήνουμε το λειτουργικό μας κανονικά στην λογική μηχανή, και τοποθετούμε όλα τα Prerequisites για να στηθεί ένας πλήρως Functional Windows Update Server.

Δηλαδή IIS 6.0 , Dotnetfx (.Net Framework 3 και πάνω) , Report Services, etc…

Κατόπιν στήνουμε κανονικά τον Windows Update Server, με το SP1 κανονικα, απλως προσέχουμε στα Installation Paths ΔΕΝ δηλώνουμε το c:\ drive αλλά το s:\ drive (η όπως αλλιώς το έχουμε ονομάσει)

Μετά την εγκατάσταση, αφήνουμε να κάνει Replicate από το Internet, ή αν εχουμε ένα ηδη στημένο WUS στην εταιρία μας, που έχει ήδη κατεβάσει τα Updates, απλως τον Οριζουμε ως Upstream Downstream Server, ώστε να κατεβασει τα αρχεια από το Local LAN και όχι από το Internet.

Μην ξεχνάτε.. ένας ΠΛΗΡΩΣ Updated Server είναι περιπου 80 GB!!!!, για αυτό κανουμε και όλη αυτήν την διαδικασία, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να κάνουμε Replicate ουτε από τους Internet Update Servers, ουτε από τους εσωτερικούς!!

Όταν με το καλό τελειώσει, θα παρατηρήσουμε ένα s:\ drive με το Content Folder στο wus directory γύρω στα 80GB και κάτι.. (μιλαμε για Updates για όλα τα Microsoft Products.. ήμαρτον..)

Εδώ ερχόμαστε στο «ζουμί..» της υπόθεσης.. Έφτιαξα την Λογική Μηχανή, και τώρα??

Τώρα απλώς την κάνω Turn Off, την βάζω όπου θέλω, σε ένα  μέσο που ξέρω ότι αύριο μεθαύριο δεν θα «σκάσει»

Έρχεται η στιγμή λοιπόν που πρέπει να παμε σε κάποιο άλλο Site, και ξέρουμε από πριν ότι τα PCακια εκεί είναι σε μαύρο χάλι, και πρέπει να στήσουμε Update Server.

Πάμε λοιπόν στο Site, και απλώς τοποθετούμε την λογική μηχανή στο δικό τους δίκτυο, δηλαδή IP και όλα τα λοιπά από το δικό τους Subnet etc..

Πριν δώσουμε δίκτυο στην Λογική Μηχανή, ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ COMPUTER NAME, (όσοι είναι τελειομανείς τις αλλάζουν και το SID με το utility, για να μην έχει το ίδιο SID με την προηγουμένη.. να είμαστε και κύριοι..)

Αφού αλλάξουμε το όνομα, την συνδέουμε με το υπόλοιπο δίκτυο ανάλογα με το αν έχουμε Virtual PC or Virtual Server , και την κάνουμε Join στο Domain.

Μετά, ορίζουμε ένα GPO και το κάνουμε lInk sto AD Site που ανήκει το Site μας , και είμαστε ΟΚ!!

Εμείς χωρίς να κάνουμε τίποτα, όλα τα PCακια θα πάρουν Full όλα τα Updates, χωρις να κάνουμε κάτι εμείς!!, το μονό που έχουμε να κοιτάμε είναι το MMC Console του WUS3 , που αναλυτικότατα θα μας δείξει τι έχει γίνει στο δίκτυο.

Με απλά λογία, Πάμε στο Site, κάνουμε Copy την Λογική Μηχανή, της αλλάζουμε Computer Name ΠΡΙΝ την βάλουμε στο δίκτυο, την κάνουμε Join στο Domain, όλα τα σχετικά Rebout, τοποθετούμε και την πολιτική στο Site και παίζουμε μπάλα!!

Για τον Γιάννη που ρώτησε.. σχετικά με την φυσική διασύνδεση, απλώς τοποθετούμε την Λογική Μηχανή στο ίδιο LAN που είναι και οι υπόλοιπες.

Παΐδια είμαι στην διάθεση σας, ρωτήστε με όσο και όποτε θέλετε για οτιδήποτε στο γνωστό msn address Ioannis_Alexopoulos@hotmail.com

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...