Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49960

Search Commands in Office


philippe

377 views

 Share

Αναζήτηση Εντολών στο Office

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία Εντολή για κάτι που θέλουμε να κάνουμε σε ένα έγγραφο του Word, σε ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel, ή σε μία διαφάνεια μιας Παρουσίασης αλλά δεν θυμόμαστε που βρίσκεται αυτό η Εντολή. Αποτέλεσμα έχει να χάνουμε αρκετό χρόνο ψάχνοντας τη συγκεκριμένη εντολή, εντολή την οποία δεν θυμόμαστε ούτε καν σε ποιο Tab βρίσκεται.

Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε πλέον και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο, γιατί η ομάδα του Microsoft Office Labs έχει δημιουργήσει το Search Commands. Τι κάνουμε με το Search Commands; Πληκτρολογούμε απλώς την εντολή που ψάχνουμε με τα δικά μας λόγια και αμέσως η εντολή εμφανίζεται μπροστά μας. Τόσο απλά‼!

Τι απαιτείται για να δουλέψει;

  • Windows XP ή μεταγενέστερες εκδόσεις.
  • Office 2007 ή Office 2010, 32 ή 64 bit.
  • Υποστηρίζει μόνο την Αγγλική γλώσσα.
  • Το Search Commands δουλεύει με το Word, Excel και PowerPoint μόνο.

Το Search Commands μπορούμε να το κατεβάσουμε από την εξής διεύθυνση:

http://www.officelabs.com/searchcommands#

Για να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο. Καταρχήν επισκεπτόμαστε την διεύθυνση που ανέφερα πιο πάνω για να το κατεβάσουμε. Αφού το κατεβάσουμε, ξεκινάμε την εγκατάσταση και αποδεχόμαστε τους όρους χρήσης για να προχωρήσουμε όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

01

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εμφανίζεται το τελευταίο βήμα του οδηγού εγκατάστασης, όπου μας ενημερώνει για την επιτυχημένη εγκατάσταση και για το πού μπορούμε να εντοπίσουμε το Search Commands, όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πατάμε στο κουμπί Finish.

03

Εάν ξεκινήσουμε μία από τις τρείς εφαρμογές που ανέφερα πιο πάνω, δηλαδή Word, Excel και PowerPoint θα δούμε να έχει εμφανιστεί και ένα καινούργιο Tab στην κορδέλα το οποίο ονομάζεται Search Commands όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Για να αναζητήσουμε κάποια εντολή μεταβαίνουμε με το ποντίκι μας στο πλαίσιο κειμένου Search και πληκτρολογούμε την εντολή που αναζητάμε.

04

Παρακάτω θα περιγράψω από δύο παραδείγματα για την κάθε εφαρμογή:

Word

Στο πλαίσιο κειμένου Search έχω ξεκινήσει να πληκτρολογώ τη λέξη κλειδί “Mail”, και καθώς πληκτρολογώ εμφανίζονται στα δεξιά οι εντολές που έχουν σχέση με το πρόθεμα “Mai”. Παρατηρώ ότι έχουν βρεθεί 66 εντολές τις οποίες για να εμφανίσω και τις υπόλοιπες θα πρέπει να πατήσω στο κουμπί Next.

05

Στην παρακάτω εικόνα έχω πληκτρολογήσει τη λέξη κλειδί “Print” και αμέσως όλες οι εντολές που έχουν σχέση με τη λέξη “Print” έχουν εμφανιστεί. Πάλι εδώ βλέπουμε ότι έχουμε 21 αποτελέσματα, οπότε θα πρέπει να επιλέξω το κουμπί Next για να δούμε και τις υπόλοιπες εντολές. Εφόσον έχουμε εντοπίσει την εντολή που θέλουμε, απλώς την επιλέγουμε και κάνουμε αυτό που θέλαμε.

06

Excel

Στο Excel θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε όλη τη λέξη της εντολής που αναζητάμε και στο τέλος να πατήσουμε το πλήκτρο Enter για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο κειμένου έχω πληκτρολογήσει την ονομασία της συνάρτησης “Concatenate” και έχω πατήσει το πλήκτρο Enter, όπου αμέσως στα δεξιά εμφανίζεται η συγκεκριμένη συνάρτηση.

07

Στην παρακάτω εικόνα έχω πληκτρολογήσει την ονομασία της εντολής “Consolidate” , έχω πατήσει το πλήκτρο Enter και αμέσως στα δεξιά έχουν εμφανιστεί το σχετικά αποτελέσματα.

08

PowerPoint

Στο πλαίσιο κειμένου Search έχω ξεκινήσει να πληκτρολογώ τη λέξη “Animation” και αμέσως όλες οι εντολές σχετικά με τη λέξη κλειδί έχουν εμφανιστεί στα δεξιά, όπου απλώς επιλέγουμε την εντολή που ψάχνουμε.

09

Στο πλαίσιο κειμένου Search έχω ξεκινήσει να πληκτρολογώ τη λέξη “Insp” (Inspect) και αμέσως όλες οι εντολές σχετικά με τη λέξη έχουν εμφανιστεί στα δεξιά, όπου απλώς επιλέγουμε την εντολή που ψάχνουμε.

10

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα video που ετοίμασα σχετικά με το Search Commands:

Music by: Peter John Ross - Dreams of Sand

Whoever wants to read this post in English can do so at the following link:

http://officesmart.wordpress.com/2011/06/08/search-commands/

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...