Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49951

Animation Painter in PowerPoint 2010


philippe

365 views

 Share

Αντιγραφή Εφέ Κίνησης στο PowerPoint 2010

Όλοι θα γνωρίζουμε το Πινέλο Μορφοποίησης (Format Painter) στα προγράμματα του Office, εργαλείο που αντιγράφει την μορφή από ένα μέρος και το εφαρμόζει σε άλλα μέρη. Τώρα στο PowerPoint 2010, έχουμε ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται στα Ελληνικά Πινέλο Μορφοποίησης στα Αγγλικά όμως ονομάζεται Animation Painter. Το εργαλείο αυτό δουλεύει σαν το Πινέλο Μορφοποίησης που όλοι γνωρίζουμε, αλλά αυτό αντιγράφει όλες τις κινήσεις ενός αντικειμένου και τις εφαρμόζει σε άλλο αντικείμενο, σε άλλη διαφάνεια, σε πολλαπλές διαφάνειες ή ακόμα και σε άλλη παρουσίαση. Με αυτό το εργαλείο γλιτώνουμε αρκετό χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να εφαρμόσουμε όλες τις κινήσεις ξεχωριστά για κάθε αντικείμενο.

Για να εφαρμόσουμε μία κίνηση σε ένα αντικείμενο, θα πρέπει να επιλέξουμε το αντικείμενο που θέλουμε και έπειτα να επιλέξουμε το Tab Κινήσεις (Animations) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Εφέ Κίνησης (Animations) να επιλέξουμε μία κίνηση. Στην παρακάτω εικόνα, έχει επιλεγεί το αντικείμενο και έχω επιλέξει το εφέ κίνησης Διαίρεση (Split), εφέ το οποίο υποδηλώνεται από το νούμερο 1 στα αριστερά του αντικειμένου.

01

Από τη στιγμή που έχουμε εφαρμόσει μία κίνηση στο αντικείμενο, θέλουμε την ίδια κίνηση να την εφαρμόσουμε και σε άλλα αντικείμενα της παρουσίασης. Για να το κάνουμε απλά και γρήγορα, θα πρέπει να επιλέξουμε το αντικείμενο που έχουμε ήδη εφαρμόσει την κίνηση. Αφού το έχουμε επιλέξει (υποδηλώνεται από τις λαβές αλλαγής μεγέθους), μεταβαίνουμε στο Tab Κινήσεις (Animations) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Σύνθετη Κίνηση (Advanced Animation) επιλέγουμε την εντολή Πινέλο Μορφοποίησης (Animation Painter), όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

02

Με ένα μονό κλικ μπορούμε να μεταφέρουμε όλες τις κινήσεις και ρυθμίσεις σε άλλο αντικείμενο μόνο μία φορά. Εάν θα κάνουμε διπλό κλικ στο Πινέλο Μορφοποίησης (Animation Painter) μπορούμε να μεταφέρουμε όλες τις κινήσεις και ρυθμίσεις σε άλλα αντικείμενα πολλές φορές, μέχρι να πατήσουμε το πλήκτρο Esc ή να επιλέξουμε πάλι το Πινέλο Μορφοποίησης (Animation Painter). Όταν επιλέξουμε το Πινέλο Μορφοποίησης (Animation Painter) ο κέρσορας του ποντικιού εμφανίζει και ένα πινέλο στα αριστερά του και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το άλλο αντικείμενο ή άλλα αντικείμενα και αμέσως έχει εφαρμοστεί η κίνηση εκεί.

Το Πινέλο Μορφοποίησης (Format Painter) που γνωρίζουμε, μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ρυθμίσεις όπως γραμματοσειρά, χρώμα και μέγεθος και βρίσκεται στο Tab Κεντρική (Home) και στην περιοχή Πρόχειρο (Clipboard) της κορδέλας.

Whoever wants to read this post in English can do so at the following link:

http://officesmart.wordpress.com/2011/06/21/animation-painter-in-powerpoint-2010/

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...