Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24388

Hack-in Gate…


Blackman

1479 views

 Share

SONY… pwn3d

Nintendo… pwn3d

Square Enix… pwn3d

Epic Games… pwn3d

SEGA… pwn3d

pwn3d.jpg

Ντου από παντού φαίνεται ότι δέχονται οι εταιρείες που κοινό τους στοιχείο είναι οι παιχνιδομηχανές ή τα παιχνίδια και φυσικά η βάση δεδομένων με τα στοιχεία εκατομυρίων χρηστών τους. Ένα ακόμα σημείο είναι ότι οι hackers χτυπάνε…και τα παίρνουν ΟΛΑ και φεύγουν.

Τελευταίο θύμα η SEGA όπου έκλεψαν τα στοιχεία 1,3 εκατομμυρίων παικτών της μαζί με κωδικούς και άλλα προσωπικά στοιχεία. Ευτυχώς αυτή την φορά δεν πήραν και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών. Το πήραν χαμπάρι την περασμένη Παρασκευή και έκλεισαν αμέσως το σύστημα για να μην έχουν άλλη διαρροή. Μέχρι και την Δευτέρα το site της ήταν ‘κάτω’ με το εξής μήνυμα:

"Sega Pass is going through some improvements so is currently unavailable for new members to join or existing members to modify their details including resetting passwords. We hope to be back up and running very soon. Thank you for your patience."

Από πλευράς hackers δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη κανείς και η ομάδα Luiz Security ανέφερε ότι δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός. Εν αντιθέσει έκαναν post στον λογαριασμό τους στο twitter το παρακάτω:

"We want to help you destroy the hackers that attacked you. We love the Dreamcast, these people are going down,"

Αλλά αυτό είναι η μία μορφή επιθέσεων που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής και φυσικά αναλύθηκε διεξοδικά και στο πρόσφατο AthCon. Όλα γίνονται για τα λεφτά και να δούμε ποιος θα πουλήσει αυτά τα στοιχεία που…

Αλλά αν αυτό το θεωρείτε κακό… τι να πουν και στην Αυστραλία…

όπου 4800 ιστοσελίδες ΔΙΑΓΡΑΦΗΣΑΝ παντελώς από τον ηλεκτρονικό χάρτη, χωρίς ΚΑΜΙΑ πιθανότητα επαναφοράς. Γιατί; Γιατί οι hackers κατάφεραν και χτύπησαν έναν καταχωρητή domain που έκανε και web hosting με όνομα Distribut.IT. Η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη, καθώς 4 servers κρίνονται ότι είναι UNRECOVERABLE, βάση αναφορών. H Distribute.IT προσπαθεί να επαναφέρει όσα στοιχεία μπορεί, αλλά αυτό είναι δύσκολο καθώς οι hackers έσβησαν ΟΧΙ μόνο τα δεδομένα, αλλά και βασικά backups, snapshots και άλλες πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην επαναφορά των δεδομένων.

Έτσι οι πελάτες της εν λόγο εταιρείας πρέπει να στήσουν τα site τους από την αρχή. Ενώ επίσης η Distribut.IT δεν έχει δώσει πλήρη αναφορά για το χτύπημα, ώστε να βεβαιώσει τις εταιρείες για το τι ακριβώς έχει συμβεί και τι στοιχεία πιθανόν να έχουν κλαπεί.

Μιλάμε πλέον για ηλετρονικό πόλεμο ή μόνο για ηλεκτρονικό έγκλημα;

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...