Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49954

Insert Section Breaks in PowerPoint


philippe

407 views

 Share

Πώς να εισάγουμε Αλλαγές Ενοτήτων στο PowerPoint

Η 2010 έκδοση του PowerPoint, περιλαμβάνει και ένα νέο χαρακτηριστικό για να οργανώνουμε τις διαφάνειές μας: τις Ενότητες (Sections). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό για να χωρίζουμε τις διαφάνειές μας σε γκρουπ (ιδιαίτερα χρήσιμο για μεγάλες παρουσιάσεις και για παρουσιάσεις με πολλούς παρουσιαστές). Με το χαρακτηριστικό αυτό μπορούμε να χωρίσουμε τις διαφάνειές μας ανάλογα και με το Θέμα (Themes).

Οι Ενότητες που χρησιμοποιούμε για να οργανώνουμε τις διαφάνειες σε μία Παρουσίαση, είναι παρόμοιες με τη χρήση φακέλων που χρησιμοποιούμε για την οργάνωση των αρχείων. Όταν έχουμε μία μεγάλη παρουσίαση, οι τίτλοι των διαφανειών και η αρίθμησή τους δεν μας βοηθάει καθώς προχωράμε ανάμεσα στις διαφάνειές με αποτέλεσμα να χάνουμε την παρακολούθηση της παρουσίασής μας.

Ο σκοπός των ενοτήτων λοιπόν είναι η καλύτερη λύση για να διατηρήσουμε ανέπαφη την παρουσίασή μας και για να μην χάνουμε τον έλεγχό της.

Για να δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό:

1. Ξεκινάμε το PowerPoint 2010, και ανοίγουμε την παρουσίασή μας.

2. Κάνουμε ένα κλικ στο κενό διάστημα μεταξύ των δύο διαφανειών που θέλουμε να ξεκινήσει η αλλαγή ενότητας. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να επιλέξουμε την διαφάνεια από την οποία θα ξεκινάει η αλλαγή ενότητας. Η αλλαγή ενότητας θα συμβεί ακριβώς πριν από αυτήν την διαφάνεια.

3. Στο Tab Κεντρική (Home) και στην περιοχή Διαφάνειες (Slides) της κορδέλας, επιλέγουμε την εντολή Ενότητα (Section) και από το πτυσσόμενο μενού επιλέγουμε την εντολή Προσθήκη Ενότητας (Add Section) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

01

4. Από τη στιγμή που έχουμε εισάγει μία αλλαγή ενότητας, έχουμε τη δυνατότητα να την μετονομάσουμε, ώστε να μπορούμε να ξεχωρίζουμε την μία ενότητα από την άλλη. Για να το κάνουμε αυτό λοιπόν, θα πρέπει να επιλέξουμε την ενότητα και να κάνουμε ένα δεξί κλικ του ποντικιού μας, και από το μενού συντόμευσης να επιλέξουμε την εντολή Μετονομασία Ενότητας (Rename Section), όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

02

Στην παρακάτω εικόνα, έχει εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Μετονομασίας Ενότητας (Rename Section), όπου πληκτρολογούμε την ονομασία που θέλουμε και πατάμε στο κουμπί Μετονομασία (Rename).

03

5. Κάθε διαφάνεια που θα εισάγουμε κάτω από το σημείο της Ενότητας, οι διαφάνειες θα τοποθετούνται αυτόματα σε αυτήν την ενότητα. Όταν θα έχουμε δημιουργήσει όλες τις διαφάνειες και θα τις έχουμε ξεχωρίσει σε ενότητες, θα μπορούμε να συμπτύξουμε τις διάφορες ενότητες ώστε να μπορέσουμε να τις δούμε τη μία κάτω από την άλλη. Θα πρέπει να επιλέξουμε μία ενότητα τουλάχιστον και κάνοντας ένα δεξί κλικ το πλήκτρο του ποντικιού μας εμφανίζεται το μενού συντόμευσης όπου επιλέγουμε την εντολή Σύμπτυξη Όλων (Collapse All), όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

05

Από το μενού συντόμευσης βλέπουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

  • Μετονομασία Ενότητας (Rename Section)
  • Κατάργηση Ενότητας (Remove Section)
  • Κατάργηση Ενοτήτων & Διαφανειών (Remove Section & Slides)
  • Κατάργηση Όλων των Ενοτήτων (Remove All Sections)
  • Μετακίνηση Ενότητας Προς τα Επάνω (Move Section Up)
  • Μετακίνηση Ενότητας Προς τα Κάτω (Move Section Down)
  • Σύμπτυξη Όλων (Collapse All)
  • Ανάπτυξη Όλων (Expand All)

Όλες τις εντολές που εντοπίζουμε σχετικά με τις Ενότητες (Sections) κάνοντας δεξί κλικ του ποντικιού μας, μπορούμε να τις εντοπίσουμε και από το πτυσσόμενο μενού της εντολής Ενότητα (Sections) που βρίσκεται στην περιοχή Διαφάνειες (Slides) της κορδέλας του Tab Κεντρική (Home), όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

06

Whoever wants to read this post in English can do so at the following link:

http://officesmart.wordpress.com/2011/07/01/insert-section-breaks-in-powerpoint/

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...