Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25647

MVP Summit 2008 - Γεύση απο Redmond


Akladakis

1070 views

 Share

CIMG1178 Το 2008 εκτός από τον νέο server, μου επιφύλασσε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη. (Ναι και ο server ευχάριστη έκπληξη ήταν γιατί δουλεύει πραγματικά καλά). Η έκπληξη αυτή ήταν ένα ταξίδι στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Seattle και στο Redmond στα κεντρικά της Microsoft με την ευκαιρία του Global MVP Summit που κάθε χρόνο γίνεται εκεί. Και μια κι εγώ πλέον ανήκω στην οικογένεια των MVPs μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μέρος στην παγκόσμια αυτή συγκέντρωση.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισα ; Οι καλύτερες. seattle_2 038

Δόθηκε η ευκαιρία σε μένα και άλλους 4 έλληνες MVP (Τσούχλαρης, Παπίτσης, Καναβός, Πάντος) να ανταλλάξουμε απόψεις με 1800 άλλους συναδέλφους απ’ όλο τον κόσμο, να δούμε προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη πενταετία και να συμμετέχουμε έστω και απειροελάχιστα στην τελική διαμόρφωση αυτών των προϊόντων. Εγώ προσωπικά παρακολούθησα την εξέλιξη του νέου Exchange Server 14 ο οποίος κινείται σε άλλο επίπεδο… Αλλά δυστυχώς δεσμεύομαι από υπογραφή NDA και δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτα ακόμη.

Τα κεντρικά της MS είναι αχανή και εντυπωσιακά, το Seattle δεν έλεγε και τίποτα ιδιαίτερο, αλλά έτσι όπως είναι βροχερό και μουντό προφανώς είναι ιδανικός τόπος για να κλίνεσαι μέσα και να δουλεύεις.  

CIMG1333 Κάναμε γνωριμίες με MVP από όλες τις ηπείρους. Εδώ θέλω να καταγγείλω τον Αντρέα, τον αρχαιότερο MVP (ίσα με την ακρόπολη περίπου, πήγαινε στο συνέδριο από τότε που ο Bill φόραγε κοντά παντελόνια), και συγκεκριμένα να αποκαλύψω ότι γνώριζε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στο συνέδριο. Όλων των εθνοτήτων. Τυχαίο; Ανατολικές, δυτικές, αμερικάνες, αφρικανές, ωραίες, άσχημες τις ήξερε όλες. Σκάνδαλοοοοο. Καλά μας σύστησε και κάνα δύο αδιάφορους για ξεκάρφωμα. Απορώ πως τον αφήνει η γυναίκα του να κυκλοφορεί.

Βέβαια πρέπει να ομολογήσω ότι έγινε το πρότυπο μου, και έβαλα ως σκοπό να με καμαρώσω μια μέρα σε μια φωτό και γύρω όλο το γυναικείο δυναμικό των MVP.(Για φωτομοντάζ με βλέπω) seattle_2 001

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα της MS στο Redmond, όπου όλα τα προϊόντα hardware,software κλπ. διατίθονταν σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Δυστυχώς είχαμε όριο στις αγορές, γιατί αλλιώς προϊόντα που εδώ έχουν 500€ εκεί είχαν 50$. Το ίδιο βέβαια συνέβαινε και με τα είδη ρουχισμού στο Seattle. Επώνυμες μάρκες σε απίστευτες τιμές για τα δικά μας δεδομένα. Τα τιμήσαμε δεόντως και αυτά. Που να το φανταζότανε ο καραμήτρος ότι θα πήγαινε στο Αμέρικα και θα είχε στην τσέπη ισχυρό νόμισμα και θα έκανε αγορές.  

seattle_andreas 028 Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στον νέο CEO της MS τον Steve Ballmer (SteveB). Ο άνθρωπος είναι άπαιχτος. Τρομερός ομιλητής, απλός και προσιτός, μας είπε απίστευτα πράγματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εντύπωση που μου έκανε ο τρόπος του. Η έκπληξη 10πλασιάζεται αν αναλογιστείτε το τουπέ ενός CEO μιας μικρομεσαίας ελληνικής IT εταιρίας, που δεν καταδέχεται ούτε να σε κοιτάξει. Πέραν από τις θεωρίες συνωμοσίας για το «σατανικό» προφίλ της MS που μπορεί να πιστεύουν μερικοί, αποδεικνύεται τελικά ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χαρισματικοί άνθρωποι πάντα κάνουν την διαφορά. (Αρκετά με το γλείψιμο)  CIMG1307

Τα μόνα αρνητικά του ταξιδιού ήταν η εξευτελιστική διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας (έπρεπε να βγάλω MasterCard), και ειδικά το τουπέ των ιδιωτικών ελλήνων σεκιουριτάδων στον έλεγχο εισόδου εξόδου.( Ο έλεγχος της πόρτας ήταν πάντα το δυνατό μας σημείο), το τεράστιο ταξίδι με μάλλον μικρά αεροπλάνα για τόσες ώρες και φυσικά το ροχαλητό του Παπίτση που δεν με άφηνε να κοιμηθώ (Η διαστρέβλωση της ιστορίας ήταν το δικό μου ταλέντο πάντα). 

Ευχαριστώ όσους έκαναν αυτό το ταξίδι δυνατό, όσους με πρότειναν για MVP και φυσικά την οικογένεια μου, τους γονείς μου, τους συνεργάτες και λοιπούς συγγενείς.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Τι να σχολιάσουμε τώρα; Αντί να μας δώσει την αντικειμενική αλήθεια ο κύριος Κλαδάκης, εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα υπό την επήρεια του αλκοόλ. Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Εκτός ίσως από τον καιρό...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...