Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25650

Very slow network performance when Large Send Offload is enabled


Akladakis

1093 views

 Share

Ο Τίτλος του σημερινού post, τουλάχιστον κατά το ήμισυ αποτελούσε για τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα μου.

Πιο συγκεκριμένα είχα υλοποιήσει μια ονειρική εγκατάσταση όπου ένας Windows Server 2008 64 bit είχε εγκατεστημένο Virtual Server 2005 (εν αναμονή του Hyper-V) και φιλοξενούσε έναν DC και έναν Exchange 2003 ως virtual machines.

Ταυτόχρονα ένας DPM 2007 (Data Protection Manager) είχε αναλάβει την αδιάκοπή λήψη backup με την μέθοδο του online copy των virtual hard drives των virtual machines. Άλλωστε είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. Μιλάμε για την υλοποίηση του ονείρου. State of the art και έτσι.

Όμως ενώ τα virtual machines έπαιζαν πύραυλος, το Host (WS2008) ήταν αδύνατον να κάνει οτιδήποτε μέσο δικτύου. Ούτε μεταφορά δεδομένων από και προς αυτόν και κυρίως ήταν αδύνατη η λήψη replicas από τον DPM λόγω σχεδόν μηδενικής απόδοσης της κάρτας δικτύου.

Ίδια κάρτα, έπαιζε τέλεια στα virtual και απαράδεκτα στο host. Οι πιο λιγόψυχοι τα έριξαν στον 2008. “Φιλαράκι μας φλόμωσες στο παραμύθι, ο 2008 είναι για τα μπάζα” είπε ο Βαγγέλης, και η αξιοπρέπεια μου καταρρακώθηκε. Να μην πω για τα υποτιμητικά βλέμματα των υπολοίπων σε μένα τον υπέρμαχο του νέου server.

Είχα δοκιμάσει όλα τα γιατροσόφια, reset switch, εγγραφές μυστήριων ξορκιών στο registry, άλλαζα πρίζες, άλλαζα καλώδια, αλλά τίποτα. Αλλωστε τα virtual με 2003 server συνέχιζαν να έχουν τέλεια δικτυακή απόδοση.

Ώσπου, στις 3 το βράδυ (καλά μπορεί και 1) το μάτι μου έπεσε σε κάτι παράπονα για μια άλλη κάρτα δικτύου και ένα χαρακτηριστικό που όπως έλεγαν την έκανε να παίζει άθλια. Μιλούσαν για το TCP offloading, και για το πόσο προβληματικό χαρακτηριστικό ήταν σε διάφορες κάρτες δικτύου.

Κοίταξα τις δικές μου κάρτες (Broadcom BCM5708C NetXtreme II GigE) και είδα πως σε αυτές υπήρχε ενεργοποιημένο το IPV4 Large Send Offload. Η καρδιά μου σκίρτησε…(καλά το παράκανες εδώ λέει ο Βαγγέλης), το απενεργοποίησα, η κάρτα χάθηκε για λίγο (μαζί και η σύνδεση μου και άντε να τρέχεις νυχτιάτικα) αλλά επανήλθε. Και πως επανήλθε; Πύραυλος.

Όλα λύθηκαν, το δίκτυο πετούσε και από τον Host. Ο DPM άρχισε να κοπιάρει Online τα 100 και βάλε GB των virtual machines. O Windows Server 2008, αποκαταστάθηκε, οι άπιστοι πείστηκαν (ναι καλά). Και ναι τώρα μπορώ να το πω. O virtual server 2005 παίζει απροβλημάτιστα στα 2008 και ο DPM κάνει την δουλειά του Τ Ε Λ Ε Ι Α. (Έχω υποσχεθεί να γράψω και για αυτόν). Ta virtual έπαιζαν τέλεια γιατί ο virtual driver της virtual κάρτας τους δεν είχε το σατανικό χαρακτηριστικό.

Αδέλφια, κλείστε το Tcp Large Send Offload.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Συγχαρητήρια για το bughunting θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολλούς.

Αυτό που δοκίμασα εγώ ήταν να κλείσω τη συγκεκριμένη λειτουργία σε ένα Windows Home Server και ενα XP SP3 μηχάνημα για να δοκιμάσω αν θα αλλάξει κάτι στο transfer rate μεταξύ τους...... Δυστυχώς δεν παίζει όμως στα παραπάνω λειτουργικά (ο WHS βασίζεται στον SBS 2003 αλλά τρέχει πολύ εξτρά software που έχει γραφτεί μόνο γι' αυτόν).

Λένε τώρα ότι το throughput του transfer rate θα διορθωθεί αρκετά με το Power Pack 1 για WHS, αν είναι το ίδιο με το SP1 των Vista τότε δε θα έχει διαφορά... κλαψ

Link to comment

Μαστροθανάση και πού είσαι ακόμη έχουν να δούν Bugs τα μάτια μας....

Άλλα είσαι προτεργάτης σε κάτι τέτοια....

 

Ο άπιστος Μαθητής!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...