Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24369

War games!


Blackman

1415 views

 Share

Ώρα 11:43 το βράδυ. Τα φώτα είναι κλειστά και τα μάτια κλείνουν από την νύστα. Σκέφτομαι να κλείσω τον υπολογιστή και να ξαπλώσω, αλλά εκείνη την στιγμή πέφτει το μάτι μου σε κάτι ενδιαφέρον. Κάποιος αναφέρει ότι πρέπει να σπάσει τον ‘keykeeper’.

Στην αναζήτηση μου συγκλωνίζομαι και η αδρεναλίνη αρχίζει να ανεβαίνει. Βρίσκομαι συνδεδεμένος στο σύστημα του ποιο μεγάλου και επικίνδυνου καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Με την αδρεναλίνη στα ύψη, κοιτάζω μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο μου κλεφτές ματιές σε κενά σημεία, νιώθωντας σαν να με παρακολουθεί κανείς.

Βρίσκω στοιχεία ότι μία νέα μεγάλη παράδωση ναρκωτικών πρόκειται να γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκει αναρωτιέμαι “Blackman σύνελθε…άσε αυτά τα πράγματα στην ησυχία τους”. Και θα τα παρατούσα λίγο πριν πέσω πάνω σε κάτι ‘άκυρες’ εικόνες. Φωτογραφίες με λουλούδια, αρχεία που τα βρίσκεις σε υπολογιστή σπιτιού και όχι σε κάτι τέτοιο.

Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε μερικά χρόνια πίσω στο Cybercrime Security Forum που είχε οργανώσει το autoexec.gr το 2008. Και τότε μου ήρθε…

“Λες αυτές οι άκυρες φωτογραφίες να έχουν μέσα τους κάποιο μύνημα ή κάποιο κωδικό;”, ξεκίνησα τις διαδικασίες που μας είχαν δείξει τότε για την αποκρυπτωγράφηση ενός τέτοιου αρχείου. Το CD με τα προγράμματα το είχα πάντα κοντά μου και τα είχα ξαναδόκιμάσει, οπότε μου ήταν πιο εύκολο από ότι θα περίμενα.

Ένα βήμα πριν από αυτό είχα καταφέρει και είχα τραβήξει σε ένα σημείο στο σύνεφο, ένα αρχείο που φαινόταν ‘κλειδί’. Ναι αυτό ήταν ο ‘keykeeper’. Ο keykeeper ήταν ένα αρχείο που δεν ήταν για φτιαγμένο για να τρέχει σε Windows, αλλά το βρήκα μέσα σε Windows σύστημα. Με αυτό το κλειδί στα χέρια έπεσα πάνω στα Images και έτσι έκανα και εκεί την διαδικασία και είχα ένα κωδικό ακόμα.

Τον τελευταίο; Δεν ήξερα. Η ώρα είχε πάει 4 το πρωί και η αδρεναλίνη ήταν τέτοια που μου είχε φανεί λες και πέρασαν λίγα λεπτά. Φοβόμουν…φοβόμουν πολύ. Ήξερα ότι είχα κάνει ότι ξέρω για να κρυφτώ προς τον έξω κόσμο, αλλά αν κάποιος εκείνη την στιγμή ήταν στο traceback τότε ίσως να με έβρισκε και με την Μαφία δεν παίζεις. Μπαμ…και κάτω…

Έψαξα και δεν έβρισκα τι να κάνω αυτό τον κωδικό. Πήγα πάλι σε εκείνο το site και ρώτησα… “που σε οδηγεί η εύρεση του κωδικού μετά τον keykeeper” και η απάντηση άμεση και σοκαριστική ίσως για μερικούς. “Είναι το κλειδί αποκρυπτογράφισης του συστήματος ασφαλείας των τηλεπικοινωνιών τους. Με αυτό κάποια πράγματα δεν θα φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους. Αλλά για να το βρεις αυτό πρέπει να είσαι καλύτερος από τους IT Engineers που το έφτιαξαν”.

Έμεινα άφωνος…και εκείνη την στιγμή χτυπάει το κινητό μου και ακούω σε αγγλικά με προφορά λατίνου. “You are dead amigo”!

πετάχτηκα…κοίταξα τριγύρω…το κινητό μου δεν ήταν στα χέρια μου αλλά λίγο πιο δίπλα…ανακούφιση…με είχε πάρει ο ύπνος στο γραφείο, μπροστά στον υπολογιστή. Χαμογέλασα και ένιωσα χαζός…σήκωσα τα μάτια και κοίταξα την οθόνη και εκεί έγραφε…

WARGAMES!

image

Περισσότερες λεπτομέριες? click the image above

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Aπλά καταπληκτικό κείμενο ...

Μου άρεσε πολύ !!!

Μηπως κάνεις λάθος δουλειά τελικά σκέψου το.

Και ο Stephen King και ο Arthur Clarke έτσι ξεκίνησαν ...

[y]

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...